Nisam stvarno znala kakav naslov staviti.
Stvar je slijedeca. Moji roditelji zive u stanu koji glasi na mog muza. U stan su dosta ulozili i sredili ga i stan je u potpunosti kao njihov, osim na papiru.
Razmisljala sam o tome kako im dati bolji osjecaj sigurnosti da ne moraju nikad brinuti, dok su zivi, da li je taj stan na bilo koji nacin njihov, osim na papiru.
Zanima me znaci:
1) DA li postoji kakav ugovor (mozda i inace za podstanare) koji bi davao potpuno pravo na koristenje stana trenutnim stanarima, u toj mjeri da vlasnik nema nikakvo pravo "izbaciti ih" ili im uskratiti taj stan na ikoji nacin dok oni u njemu zive?
2) Da li se cak moze prepisati stan na njih, ali bez novcane naknade? Jer ne znam kad se prepisuje "unatrag".... a i ne s mene na moje, nego s mog muza na moje roditelje... ako je to uopce moguce.
Prva varijanta mi se vise svidja, ali bi stvarno htjela da je to pravno vazece tako da oni ne moraju ni na tren pomisliti o nesigurnosti (a generacija su rodenih sa egzistencijalnim strahom-nerealnim..). Mm se naravno slaze sa svim ovim.
Hvala na odgovorima!