Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: go-pitanje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno go-pitanje

situacija

radim na 2 škole

imam 30 dana go

može li se preklapati go na obje škole? tipa od 5 do 25 8 na jednoj a od 20 7 do npr 10 8 na drugoj

znam da ne može intuitivno,no treba mi pravnik to potvrditi

pravnica u sindikatu mi nije ništa konkretno odgovorila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vidim da svi gledaju

al nitko ne odgovara !!!pravnice gdjeeee ste

hop topic

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pogledaj ovo, sa weba moj-posao.net:

2. JEDNAKO PRAVO NA GODIŠNJI ODMOR

- Jednako pravo na godišnji odmor imaju radnici koji rade na neodređeno vrijeme i određeno vrijeme, naravno zavisno od trajanja radnog odnosa. Dakle, i radnici koji rade na određeno vrijeme imaju pravo na puni godišnji odmor ako su radili neprekidno šest mjeseci (vidi točku 5. Puni godišnji odmor).

- Također pravo na jednaki godišnji odmor imaju radnici koji rade s nepunim ili skraćenim radnim vremenom. Prema tome radnik koji radi npr. 4 sata dnevno ima pravo na puni godišnji odmor, kao i onaj radnik koji radi puno radno vrijeme.

- Ako neki radnik radi kod dva poslodavca s nepunim radnim vremenom, ima pravo na puni godišnji odmor, a kod svakog poslodavca će koristiti dio godišnjeg odmora razmjerno radnom vremenu kod toga poslodavca. Dakle, ako kod jednog poslodavca radi 6 sati, a kod drugoga 2 sata, kod prvog poslodavca koristit će 3/4 godišnjeg odmora, a kod drugog 1/4 godišnjeg odmora.
    http://www.moj-posao.net/jseeker_law...p?entityId=A12

Ja ovo shvaćam da, ako imaš npr. jednaku satnicu u obje škole (po 20 sati tjedno), svaka ti škola daje 15 dana godišnjeg, nema preklapanja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam pravnica ali po zdravoj logici - imaš 30 dana na jednoj i 30 dana na drugoj školi jer te i za taj g.o. plaćaju u skladu s tvojom satnicom, a ne punu plaću. To kad ćeš na kojoj školi koristiti mislim da je ograničeno samo školskom godinom, tj. uvjetno rečeno "kolektivnim g.o." koji se prakticira u školstvu, ne možeš uzeti g.o. tokom školske godine.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gle ja ZNAM da imam 30 dana u komadu bilo od 14.7.ili od 10.7 do 21 .ili 25.8

ALI .....ako se ne pojaviš na poslu 3 dana dobiješ otkaz

a na drugoj školi mi je kao godišnji od 5 do 25 8

na prvoj od 14.7. do 25.8.

jel kužite o čemu se radi?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na prvoj ti daju 30 a na drugoj 15 radnih dana, jesam li dobro shvatila?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    gle ja ZNAM da imam 30 dana u komadu bilo od 14.7.ili od 10.7 do 21 .ili 25.8

ALI .....ako se ne pojaviš na poslu 3 dana dobiješ otkaz

a na drugoj školi mi je kao godišnji od 5 do 25 8

na prvoj od 14.7. do 25.8.

jel kužite o čemu se radi?
    Znači, u stvari od 14.7 do 5.8 nisi na GO. Nemam pojma kako to rijesiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Na prvoj ti daju 30 a na drugoj 15 radnih dana, jesam li dobro shvatila?
    jesi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Znači, u stvari od 14.7 do 5.8 nisi na GO. Nemam pojma kako to rijesiti.

ja sam spremna na sve opcije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobro ima li itko kakav savjet?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Razgovarati sa ravnateljem/ravnateljicom :?
    A šta bi trebala raditi od recimo 15.7. do 5.8.?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A da probaš napisati mail Ministarstvu, ili nazvati ih?

http://public.mzos.hr/default.asp?ru=150&akcija=

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ili sindikat. Idealno bi bilo kad bi našla kakav konkretni odgovor u RRifu ili kak se već zove onaj časopis, raspitaj se među ekonomistima i pravnicima.
    Meni onaj citat s mojposao nema nikakve logike. Ako netko tko radi 4 sata ima puni godišnji zašto je ovako podijeljeno na udjele?
    Zašto recimo ti ako želiš i ako tako svima paše ne bi bila na go u jednoj školi u 7. a u drugoj u 8. mjesecu (naravno da tebi to ne paše, ali hipotetski...)? Zašto ne bi imala od svake puni godišnji? Ovo hipotetsko nepoklapanje bi značilo da si u jednoj školi na go a u drugoj tad radiš. Zašto je to nemoguće?
    Pravna rupa mi je ovo s 2*po pola, jer kad ti u prvoj završi go i počne u drugoj morala bi se u prvu vratiti na posao, zar ne?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Onda bi ona hipotetski mogla imati 60 dana g.o. A da radi u jednoj školi istu satnicu kao u ove dvije zajedno, onda bi imala pravo na 30 dana.

Ne ide mi nikako da ona može imati dupli godišnji od svoje npr.kolegice koja ima istu radnu satnicu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiram iz TEB-ovog časopisa Slobodno poduzetništvo, br.7/2004, članak pod nazivom: Godišnji odmor – pravo i obveza, autor članka Ante Šumelj:

Ako bi radnik s nepunim radnim vremenom bio zaposlen istodobno kod dva poslodavca te na taj način ostvarivao puno radno vrijeme, pravo na godišnji odmor u tom slučaju ostvarivao bi kod oba poslodavca, s tim da godišnji odmor kod svakog poslodavca ne mora imati isti broj dana. Smatram da bi se takvom radniku moralo omogućiti da godišnji odmor koristi u isto vrijeme kod oba poslodavca. U protivnom, radnik bi u vrijeme godišnjeg odmora kojeg koristi kod jednog poslodavca morao raditi kod drugog poslodavca, što bi bilo u suprotnosti sa svrhom korištenja godišnjeg odmora.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Onda bi ona hipotetski mogla imati 60 dana g.o. A da radi u jednoj školi istu satnicu kao u ove dvije zajedno, onda bi imala pravo na 30 dana.

Ne ide mi nikako da ona može imati dupli godišnji od svoje npr.kolegice koja ima istu radnu satnicu.
    ma ne tražim ja dupli go nego svojih 30 dana

sve mi se čini da ću morati zvati ministarstvo

hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idem pitati svoju šogi. Ona je isto tičerica u dvije škole.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Idem pitati svoju šogi. Ona je isto tičerica u dvije škole.
    ajde please

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, ovako. Opisala sam joj tvoju situaciju i ona preporučuje da se (ukoliko se ne možeš dogovoriti u školama) obratić Ministarstvu prosvjete (u neki odjel za radne odnose). (moja preporuka prvo pitaj telefonski, a onda se dogovori za pismeni odgovor - ukoliko je u tvoju korist).

Uglavnom, šogi radi u državnim srednjim školama. GO može koristiti isključivo ljeti. I njene škole se ZATVARAJU. Znači nema podjele (malo dana tu, malo tamo). Ove godine joj GO počinje u jednoj školi 10, u drugoj 12.7. a na poslu mora biti jednoj 21.8. a u drugoj 28.8. I ona se u školama dogovorila (pošto nema popravnih, i nekih drugih ekstra obaveza) da odlazi 10.7 na GO i vratiti će se 28.8. (i onu drugu školu uvijek nazove i dogovori se da je preskoče na prvoj sjednici, a ako treba dostavi bolovanje. Ali, obično ne).

No, ukratko rečeno, sve je stvar dogovora. I još jedno pitanje: Jesu li obje škole državne? I zbog čega, kojeg posla (izuzev blejanja) moraš pod prijetnjom otkaza biti na poslu do 8 mjeseca?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da! Kad razgovaraš sa Ministarstvom prosvjete, obavezno navesti imena školi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala

imaš kavu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde javi kako je prošlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu