Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Muke po platnenim

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Muke po platnenim

Izgleda da mi N. ima gljivice , koža mu je sa strane, na rubu pelena crvena, ljuskava i presijava se. I tako čitam ja malo po internetu i nađem nekakvu stranicu gdje piše da se pelenski osip i gljivice javljaju kod "zapuštene dojenčadi" :/ i mislim se tko je tu lud. Od kad preko dana koristimo platnene, mjenjam ih isti tren kad se popiški jer ne koristim zaštitne gačice, a često ni uložak za pelene.
    Do nedavno sam mu stavljala Libero za dnevno spavanje, ali otkad su ove vrućine počela sam koristiti platnene i od tad su se pojavile gljivice. Ne znam ima li veze što se on možda popiški pa spava mokar a i u Libero peleni bi se jako znojio pa bi opet spavao mokar jer je osip u dijelu pelene koja nema upijajuču jezgru.
    Kako vaše platnene guze?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo dobili gljivice kada smo na početku kombinirali jednokratne i platnene. Sada smo stalno u platnenim i riješili smo ih se....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Arijana, evo mene opet !
    Možda nisu gljivice nego nekakva iritacija nastala tamo gdje pelena dodiruje kožu za ozbiljno, jer platnene bez zaštite uglavnom ne dodiruju guzu i genitalije (barem ne kod curičaka, što ja imam). Sada, kako većina iritacija nastaje od praška probaj pelene prati sa 1/4 najmanje preporučene mjerice, mrva, mrvica praška, a mašinu puniti sa 1/2 do 2/3 robe. Ja mislim da bi tako trebalo prati svu robu, ali avaj, tko bi to naprao. Ili, ako te jako muči to crvenilo, skiniga golog, pa samo za njih pobriši pišalinu s tetrom predviđenom za to.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neka tebe opet 8)

Daj Bože da nisu gljivice, iako prema "simptomima" mi izgleda da ipak jesu. Ne perem pelene baš s mrvu praška, ali iako ga stavljam malo manje od preporučene mjere, često znam i ponovit ispiranje, za svaki slučaj. Mislim da ne bi smjelo biti od praška.
    A često ga i držim golog jer je u kući stvarno vruće, kupam ga u kadici svako 3-4 sata, a popodne smo na plaži.
    Stvarno ne znam kako i zašto.
    Sad mu mažem Bephantenom.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Neka tebe opet 8)

Ne perem pelene baš s mrvu praška, ali iako ga stavljam malo manje od preporučene mjere, često znam i ponovit ispiranje, za svaki slučaj. Mislim da ne bi smjelo biti od praška.
    .
    iznenadila bi se koliko vjerojatno još ima praška unutra
    probaj oprati vrućom vodom bez ičega-ako se pjeni, to je to

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Sad mu mažem Bephantenom.
    krema i platnene pelene ne idu zajedno

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj klmama prvotno napisa
    Zašto?

Mislim, ja njemu od rođenja, a tad je bio u Pampersu, Libero.., nisam mazala guzu i nikad nikakvih problema (jednom se bila malko zacrvenila, namazala Bephantenom i prošlo).

Ako su ovo gljivice, onda mi sigurno Bephanten neće pomoći, a opet ako nisu htjela sam mu malo olakšati.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jer jreme sprečavaju pelenu da radi svoj posao
    u biti, možeš samo naškoditi i pelenama, i što je važnije, guzi

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kreme

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Opet te nisam shvatila, kako mogu naškoditi guzi, zbog čega.
    U našem slučaju, "pelenin posao" je isključivo da se ne popiški ili pokaki direkno na krevet, kauč..., znači čim obavi svoje, pelena se mjenja.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krema sprečava pelenu da odradi svoj posao, znači pelena ne upije mokraću ili ne zadrži stolicu, nego sve ostaje direkt do guze.
    i loše djeluje na samu pelenu, ostavlja na njoj sloj i u njoj također, što je i nakon pranja čini manje efektivnom.

konkretno, ja bi na tvom mjestu par dana luftala što više guzu, a za to vrijeme napravila stripping pelena samo vrućom vodom, i nekoliko puta ako treba. ako je porebno, napravi i stripping mašine.

skoro je pa nemoguće da su platnene uzrok gljivicama.jeste pili antibiotik nedavno?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo opet ja ko tukac, a što je stripping

Nismo pili nikakav antibiotik, ustvari jesam ja pila amoxil, prije 10 dana popila zadnju kapsulu, misliš da bi to mogao biti uzrok?, vidi baš..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja mislim da bi mogao, ali neka se iskusnije jave. Malo namazati jogurtom?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

stripping mislim da je pranje samo sa vrućom vodom. Mslim da bi trebalo staviti pelene u mašinu i cijeli program bez imalo praška odvrtiti.

A antibiotik definitivno može biti glavni krivac za pelenski osip!

držim fige da brzo prođe

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

antibiotik se izlučuje8 kao i sve drugo što progutamo )kroz mlijeko, tako da je vrlo lako moguće do toga.
    znači, guzu jogurtom, a tebi bi bilo dobro Prolife kapsule ili još bolje otopina(danas me uvjeravali kako je otopina jača, udarna doza za tjedan dana), izbacit šećer, malo živjet na ribi/mesu/jajima i povrću, osobito kupusu(sve što ima sumpor je dobro protiv gljivica).

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj klmama prvotno napisa
    Sad ću ja možda ispasti tukac, al ja ovo prvi put čujem. Il mi promaklo ili se to nigdje ne spominje....

Mi Viti oduvijek mažemo guzu i pišu s kremom za guzu-onom kaj se kupi u apoteci. To je znači krivo???
    kaj onda se s ničim ne tretira to pelensko područje? Zamotaš platnenu i to je to???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tocno to. Znam da razliciti ljudi razlicito rade. Ali, nista se specijalno nece desiti ako se krema prestane preventivno mazati. Kod nas je guza uvijek super glatka, a ako se malo zacrveni tek tada mazemo.
    Sto se platnenih pelena tice, moze biti problematicno ako se natracka puno kreme jer se masnoca tesko s njih spere. Sto se samog upijanja tice, nisam primijetila razliku jer ja uvijek u pelenu stavim ulozak. Tako da krema ostane na ulosku, ne na peleni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

istina je. ne treba ni trunčica kreme. Mi jednom tjedni ili rjeđe namažemo ako se malo zacrveni od nekoga jačeg drekonje i to samo škuju od riti.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo nekako spontano prestali koristiti kremu (prije 2 mjeseca) i sve je super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •