Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Krovni prozori

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Krovni prozori

Trebam vasa iskustva..

Dakle najvjerojatnije kaparimo jedan potkrovni stan i sve pet..ali nemam nekih iskustava ss zivotom ispod krovnih prozora.
    U stanu su 2 - jedan u kupaoni i jedan u sobi koja bi trebala biti nasa spavaca..to su ujedino i jedini prozori u tim prostorijama.

Svi me uvjeravaju da nece biti problema..tj.ako je sve dobro postavljeno, a recimo da je..

Mene malo frka provjetravanja po snjegu, po kisi...
    Pa jakog sunca...bez zastite..tj.roleta..i tako...

Dajte neka iskustva i na kaj treba paziti...
    Stan nam se jako svida i necemo odustati od njega samo nam treba sto laksi proces prilagodbe...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi sada uređujemo stan u potkrovlju i stavili smo isto dva krovna prozora,mislim da nema baš puno mudrolije,kada pada kiša nećeš otvarati prozor,a što se tiče sunca imaš za kupiti tende za krovne prozore.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo svojedobno živjeli u takvom podstanarskom stanu i jedini bed je bio ako smo zaboravili zatvoriti prozor a vani počela kiša,jednom je danima još zid bio mokar

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo ih postavili nedavno u stan u koji nismo još uselili tak da ne znam iz prve ruke...ali, primjetila sam da se puno više prljaju (kad god padne kiša možeš ih ponovo prati), a muči me malo i kaj bu bilo kad napada snijeg...kaj onda ne bumo danima otvarali prozore? ili bumo si stepli sve u sobu? ili se od topline to sve brzo otopi? :?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Topi se jako brzo zbog topline iz stana.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi imamo potkrovni apartman na moru i ugradili smo velux krovne prozore. Za sada stvarno nismo imali nikakvih problema s curenjem kiše i sl. Ti prozori imaju ugrađenu zaštitu od sunca na rolo koja se miče i stavlja prema potrebi. Meni je osobno jedini bed ulazak svakakvih buba s krova. Doduše, ne mogu reći da se to zaista i događa, jer gotovo uopće ne otvaramo te prozore (na moje inzistiranje ), pa onda niti nema buba. Ali, ja jako brijem da bi svašta ušlo u stan da su ti prozori otvoreni. Inače, nama su oni ionako trebali samo radi svjetla, a radi zraka imamo vrata i normalne prozore na bočnim stranama kuće.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja mrzim krovne prozore, a situacija kad su to jedini prozori u prostoriji mi je grozna. Koliko puta nam se smočila soba (parket) jer smo ih zaboravili zatvoriti, a počela kiša. Nama se snjeg nije baš uvijek otopio, pa smo živjeli uz svjetlo žarulje po cijeli dan. Kako ne možeš uvijek imati navučenu tendu, ipak ti treba svjetlosti, jaka sunčeva svjetlost će izblijediti sve u blizini prozora (namještaj i tkanine, slike itd.).

Jedina prednost takvih prozora je da možeš po noći ležati ispod njih i gledati zvijezde.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja nemam pozitivna iskustva sa svojim krovnim prozorima,a ni nitko drugi koga poznajem.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zaboravila sam spomenuti lišće, mrvice i neizostavnu kakicu ptica ....

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja isto moram napomenuti da se kod nas snijeg ne istopi po zimi baš isti dan i onda par dana nemamo danjeg svijetla, ali isto imamo još jedan prozor na sobi pa nije problem, barem zbog prozračivanja.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    ja nemam pozitivna iskustva sa svojim krovnim prozorima,a ni nitko drugi koga poznajem.
    Moze se znati kakva su to losa iskustva da se pripremim...

Ma znala sam ja da ne panicarim bez veze..pogotovo kaj ce mi to biti jedini prozor u spavacoj sobi..ja od straha nikad nebum otvarala prozor...te jel bu kisa te jel bui prejako sunce te jel budu usle bube...o maajko moja...

A sta cete zato je stan povoljan..a to je nama sad najbitnije..sve drugo valjda ce postati stvar navike...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam prakticki cijeli zivot zivjela u sobi u kojoj je jedini prozor bio krovni i nije uopce problem, samo zahtjeva malo prilagodbe.

idealna zastita protiv sunca su venecijaneri (po mogucnosti drveni - ne znam jel imaju nekih konkretnih prednosti u odnosu na aluminijske, ali puno ljepse izgledaju ) u hipu se otvore i zatvore prema potrebi i vrlo su prakticni.

istina je da se puno vise prljaju od obicnih prozora, ali isto tako se i operu kad padne kisa, sto s obicnim prozorima nije slucaj

po kisi mozes slobodno otvoriti prozor, naravno, ne mozes ga bas sirom razjapiti, ali malo moze biti otvoren. meni je po ljeti bio otvoren non-stop, bila kisa ili ne bila, i nikad mi nije napadala kisa unutra osim ako prozor bas nije bio razjapljen totalno.

sto se snijega tice, ako napada toliko jako da se ne rastopi od topline iz stana (za sto mora stvarno fest napadat), to se rjesava tako da se prozor malo pogurne iznutra i snijeg opadne s krova (po mogucnosti paziti da se ne stroposta nekom na glavu)

jedini problem za koji nemam rjesenje je mreza za komarce. ne znam gdje zivis, ali ja sam cijeli zivot zivjela u osijeku, koji je grad komaraca i gdje je bez mreze zivot prakticki nemoguc. na krovni prozor ju je nemoguce namontirati i to je jedino sto je mene mucilo. inace nisam primijetila da mi je ulazila neka specijalna gamad s krova (a ja se stvarno bojim gamadi svih vrsta i uocavam ih na kilometar)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo krovni prozor već godinama tamo gdje planiramo da nam bude dječja soba. Nemamo problema s njim, a našla sam u jednom od onih kataloga da postoje mrežice protiv komaraca i sunca. Jedino ne znam kako bih onda otvarala prozor, jer se moj otvara tako što se rotira oko svoje osi (gore-dolje) pa mislim da bi mu ta mrežica smetala. :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Srkoz na skroz potpisujem Cookie
    Cijeli život sam živjela u potkrovlju. Kod staraca u mojoj spavaćoj sobi su jedini prozori bili krovni. Sada ovdje jedini prozori koje imam u dnevnoj sobi i kuhinji (spojeni prostor) su krovni. Jedino što u dnevnoj još imamo i balkonska vrata. I uopće nije tako loše. A da ne govorim kako ne moram strahovati od toga da će mi se dijete popesti na prozor. Od toga me prolaze trnci kada dođemo negdje u goste pa su klinci sami u sobi, i tek sam tada skužila kako smo barem po tome u ogromnoj prednosti. I od tada ih volim još više (prozore).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

1.prokišnjavaju uz sve moguće sanacije
    2.nema šanse da se snijeg brzo otopi jer kad je hladno smrzne se i ne klizi tako lako s prozora.ako prozor pogurneš iznutra,prije će ti snijeg uletiti u kuću nego s krova
    3.venecijaneri ne mogu dovoljno zaštiti od sunca pa mi u spavaćoj uz to imamo i tamnu zavjesu
    4.po noći me frka držati ga otvorenim da mi neka životinja ne uleti i skoči na krevet

prednosti:

-sigurnost zbog djece
    -ne moraš ih gotovo nikad prati

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni je to tako lijeeeepoooo. (nisam nikad živjela pod njima, na žalost)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

2.nema šanse da se snijeg brzo otopi jer kad je hladno smrzne se i ne klizi tako lako s prozora.ako prozor pogurneš iznutra,prije će ti snijeg uletiti u kuću nego s krova
    3.venecijaneri ne mogu dovoljno zaštiti od sunca pa mi u spavaćoj uz to imamo i tamnu zavjesu
    4.po noći me frka držati ga otvorenim da mi neka životinja ne uleti i skoči na krevet

prednosti:

-sigurnost zbog djece
    -ne moraš ih gotovo nikad prati
    1. Nikada nam nisu prokišnjavali. Sad imamo nove ali ni stari nisu prokišnjavali. Tu i tamo bi očistili one žl****ve od lišča i smeća i to je sve.
    2. Nama su radijatori ispod prozora i stvarno se brzo topi.
    3. Imamo tamne rolo rolete i lijepo štiti od sunca. Što se itče vrućine, imamo klimu pa nam nije ni bitno.
    4. Bube nam po ljeti jednako ulaze na vrata od balkona kao i na prozore jer dolaze na svjetlo, tako da nije bitno kakav je otvor.

Meni je nedostatak to što ne mogu staviti cvijeće na prozor što mi se jako sviđa kod običnih prozora kao mogućnost.
    Eto, moje iskustvo.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mislim da sve ovisi kakva je kvaliteta prozora, kada su izrađeni odnosno koliko su stari... Mi imamo neke ugrađene još 80-ih kad su se moji useljavali u stan, a tada su bili jako švorc i odlučili su se za najjeftiniju varijantu. Samo je jedan do danas otišao k vrapcu (počeo je prokišnjavati, pa smo ga trajno zatvorili, a trenutno nemamo para za nove prozore).

Tako i nedostatke koje je dolega napisala treba uzeti s rezervom - mi npr. nemamo problema sa snijegom, a po pitanju životinja - kuća nam je obrasla bršljanom pa ionako ulaze na sve otvore.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

1. nama nikad nisu prokisnjavali, a neko vrijeme poslije rata smo stvarno imali neke polovne koji su izgledali ko da su pokupljeni s otpada. austrougarskog.
    2. za to stvarno mora napadat snijega u sibirskim razmjerima. mislim, ako se prostorija grije, snijeg se u vecini slucajeva rastopi i prije nego sto se stigne nakupit.
    istina, zna se dogodit da prilikom takvog manevra malo snijega opadne unutra, al boze moj, nije kraj svijeta, obrises.
    3. mogu ako su drveni (doduse, mi smo bili na sjevernoj strani, pa treba i to uzeti u obzir)
    4. meni je macak znao ulazit u sobu kroz krovni prozor, a s vremenom su to od njega vidjele i druge macke, pa je znalo bit i nepozvanih gostiju
    na to sam vec zaboravila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ga imamo u spavacoj sobi i to Velux sa vanjskom zastitom od sunaca i unutrasnjim zamracivanjem.Sto se tice prokisnjavanja nismo imali problema.
    Ali zato imam drugih zamjerki. Soba nam je mala i to je jedini prozor. Ako ti je glava ispod njega, kad je zima osjetis hladnocu po glavi.
    Ono sto je meni najgore to je po ljeti. ne smijem ga otvoriti dok spavamo, jer je MM osjetljiv na propuh.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da i nasi su prozoru Velux i bas sam gledala na netu koliko ima vrsta zastite od sunca.
    Bas cemo otici vidjeti negdje di je postavljeno koja zastita bolje izgleda i stiti..a i cijena je bitna...

btw...mi smo stan kaparili tak da vise nema premisljanja po tom pitanju..prilagodit cemo se na sve jel napokon cemo imati NAS stan...juupii

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imam u spavaćoj sobi i budućoj nadam se što prije sobi za bebu, po jedan komad (sobe su majušne-tj.galerija )!
    Dosta su stari,trebali bi ih promjeniti next year.Ako nemaš zaštitu od sunca-koma!Mi još nemamo (pa sam zaljepila neki karton ali sva sreća nevidi to nitko osim nas dvoje ).Snijeg se relativno brzo otopi zbog vručine,kada jako puše dosta "zavija"pa me nekada bude i strah da ne odleti (s obzirom kako su stariji prozori).A kada kiša pada-to mi je romantično!!!To mi ne smeta!
    Eto 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da dodam i ja malo romatike.
    Najljepse mi je kad vidim mjesec iznad glave kad lezim.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem.
    Mi imamo velux krovne prozore i zadovoljni smo. Nikad ništa nije procurilo, imamo zaštitu od sunca i romantiku

Prošlih godina nije bilo komaraca, ali ove godine su nas iznenadili.
    Sad tražim mrežu protiv komaraca. Pronašla sam na velux-ovoj stranici da ju imaju, zgodno rješenje ali košta cca 1000kn po jednom prozoru.

Jel zna netko za neko jeftinije rješenje?
    Ja bih ugradila neku mrežu na rolo na unutarnje zidove oko prozora tako da bi prozor mogao biti malo otvoren dok je mreža spuštena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi imamo velux, nikad nije bilo prokisnjavanja. Imamo tamne roletne za sunce. Jedino nemoj planirati da ispod prozora stavis krevet, jer je zimi nocu osjetno hladnije ispod krovnog prozora. Ili barem ne gornji dio kreveta, gdje ide glava. Sve ostalo je meni ok

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mi imamo velux krovne prozore i zadovoljni smo. Do sada smo ostali "suhih glava". Jedino što je nama stan dvoetažni, pa je zimi ta gornja etaža i najtoplija prostorija jer se topli zrak diže prema gore, a i dodatni radijator imamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •