Ja sam užasno osjetljiva, dovoljno je da se okrznem negdje i eto šljive koja prođe za najmanje 10 dana. Ginićka mi je na zadnjem pregledu natuknula da bih trebala malo kontrolirati krv (taman sam imala šljivu na bedru).
Ima li netko sličan problem?
Ja sam užasno osjetljiva, dovoljno je da se okrznem negdje i eto šljive koja prođe za najmanje 10 dana. Ginićka mi je na zadnjem pregledu natuknula da bih trebala malo kontrolirati krv (taman sam imala šljivu na bedru).
Ima li netko sličan problem?
svakako prekontroliraj krv. najvjerojatnije nije ništa strašno, možda ti nešto "fali". vidjet ćeš po krvnoj slici. neki idu "obilazno", neki drito kažu svoje "dijagnoze". tvoja ginica samo želi biti sigurna da je sve u redu.
ja sam jednom dovela kikicu kao malu na hitnu, i dokica je našla modrice. mrtvo hladno me pitala da li ju tučem :shock: , a kad sam rekla da ne - onda je rekla: ajmo prekontrolirati krv, možda ima LEUKEMIJU...
:?
naravno da nije bilo ništa - ali me ubila u 30 sekundi.![]()
btw - ja svako malo nađem na sebi neku "šljivu" (i jutros jedna promjera 5cm), a sve je u redu (osim što zaboravljam piti željezo... ). muž me ne tuče!
Imam ja isti problem. A krv mi je savrsena. Radi se o sklonosti. Meni modrice nastaju kad me neko malo ruznije pogleda.
Pridruzujem se "sljivama". Uglavnom na nogama imam "mjere" stolova, stolaca i sl. . .Samo se stvore, a da se ni ne sjecam kad sam ih pogodila. Ni mene muz ne tuce. . . tukla bi i ja njega
![]()
i ja sam u vasem klubu 8) i mm me svako malo pita odkle ti ovo looooool
prekontroliraj krvnu sliku, moze se radit o manjku trombocita
u srijedu idem na kontrolu krvi posto mi je neka alergija izbila po cijelom tijelu,bas me sad zanima da li ce m nesto nedostajati
Meni je krv ok, ali noge su mi plave. I to uvijek više po ljeti. Uglavnom izgleda strašno. Neki dan me MM uhvatio za ruku da ne padnem i sad imam plavi pečat. To je kod mene jednostavno tako.
Ja sam već oguglala, dobro mogla bih i pokušati zaobilaziti stolove i ostali namještaj oštrih rubova, ali ne znadoh to za krvnu sliku.
ja najvise stradam noseci stvari iz butige doma u vrecici, tetrapake mlijeka i sl. kako me dirne, eto modrice.
ja sam isto puna modrica po nogama pa me ginic slao da kontoliram vrijeme krvarenja i vrijeme zgrusavanja. Nalaz mi bio granican al jos uvijek ok pa je rekao da pazim jer da sam ocito dosta osjetljiva na bilo kakve jace dodire
Evo i mene u sljivarskom klubu - trombociti, zeljezo i kompletna krvna slika savrsena. :slijeg ramenima:luce2006 prvotno napisa
Blijede sam puti, pa se sljiva odmah i pokaze, to je sve.![]()
Ne samo da si mi sestra po fobijama, već i po šljivama. Također šljivim ničim izazvana.ninet prvotno napisa
heh da,kod mene se pokazao manjak zeljeza u krvi,al cisto sumnjam da to ima neke veze sa mojim sljivicama posto sa njima mucim muku odvijeka
I ja se prijavljujem. Ginicka me u trudnoci bas pitala zasto su mi noge modre i rekla da to ima veze s zgrusavanjem krvi. Krvna slika bila mi je OK.
...i ja sam woman vit modricama,noge pogotovo...-koliko sam samo puta tresnula o rub kreveta... 8)
jutros sam se probudila, kad ono- tri velike modrice oko koljena...cijelo jutro stavljam obloge. jel ima tko iskustva s onom masti hepalpan? ili možda nekom drugom?
evo i mene muce te modrice, ali koliko sam ja informirana radi se o slabosti kapilara i vezivnog tkiva, a ne slabosti krvi.
navodno vitamin c, rutin i bioflavonidi bi trebali pomoci, kao i tusiranje hladnom vodom. ali samo pomoci,a ne rjesiti problem, jer je to navodno nasljedna sklonost. :/
pokušajte pratiti pojavljuju li se više u vrijeme punog mjeseca.
Ne, ali ja sam zbog toga išla na sve moguće krvne i jetrene probe, i dermatologu i svašta...
A stvarno sam skužila da se pojavljivalo uoči punog mjeseca. Modrice su bile promjera i do 20 centimetara i grozno je izgledalo.
Otkako sam rodila, više se ne pojavljuju.
inace neke stvari poslgujem po mjesecevom kalendaru.
ali ovo s modricama nisam dosada primjetil.
budem pratila., ali sto ako je vezano na puni mjesec? njega ne mogu odstraniti.
![]()
meni se menstruacija uvijek pojavljuje na mlađak, iako bi trebala (svim zenama koje su u ravnotezi sa svojim tijelom i prirodom) na ustap. znaci skroz sam obrnuta (iako ja to racunam drukcije nego ostali, ja mislim da je prirodnije ovako ko mene, da sam najplodnija bas na ustap) pa bi i modrice trebala ocekivati na mlađak?
vidis, nisam nikad provjeravala termine menstruacije i mjeseca. bas budem.
ali nekako i dalje mislim da modrice imaju vise veze sa krhkoscu kapilara nego sa mjesecevim mjenama.![]()
ja sam svoje mazala sa heparinom i za pet dana nestale!
ja sam mazala heparinom samo kad su bile crne, 3d i vruce na dodir i uvijek se bojim smijem li ih bas tad mazati heparinom. (ali mi se ne da nikog strucnog pitat)