Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: oš marina držića vs. oš grigora viteza, upis u prvi razred

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno oš marina držića vs. oš grigora viteza, upis u prvi razred

oš marina držića vs. oš grigora viteza, upis u prvi razred:
    vrlo sam neodlučna; na webu se grigor vitez bolje prezentira;
    koliko je prvih razreda, koliko je učenika?
    postoji li alternativa nastavi vjeronauka?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu ti napisati što znam za oš Grigora Viteza: u zadnjih 5 godina u prvi razred je upisivan samo jedan prvi razred od dvadeset i kojeg učenika, osim ove školske godine kada su upisana dva prva razreda, svaki s manje od dvadesetoro djece. Boravak je i u trećem razredu, djeca imaju svoju učiteljicu za boravak i u svojoj su učionici, osim ove godine kada se treći razred morao podijeliti na dva dijela i rasporediti u 'tuđe' boravke, jer je, kako sam već napisala, ove godine upisano dva prva razreda pa je valjda došlo do manjka učitelja i učionica. Nastava je isključivo u jutarnjoj smjeni, u nižim razredima izborna nastava (informatika, drugi strani jezik) se pokušava spojiti s redovnom nastavom tako da nema rupa. Informatika se uči od prvog razreda (sad, koliko je to ozbiljno dalo bi se pričati, ali obzirom da još uvijek nemaju svi u svojim kućama PC, za neke je to sigurno dobrodošlo), od prvog razreda postoji i mogućnost učenja drugog stranog jezika (njemački), pa čak u nekim kombinacijama i trećeg (meni mali uči talijanski, predaje mu učiteljica koja drži boravak jednom od razreda, a mala francuski, to drži jedna vanjska učiteljica). Niži razredi uglavnom svi imaju klimu u učionicama, to su uglavnom donirali roditelji.
    Za vjeronauk, koliko znam, nema alternative.
    Posljednje uređivanje od Audrey : 06.05.2013. at 13:41

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

aha... pretpostavljam da su djeca koja ne idu na vjeronauk onda bar s nekim, sa svojom učiteljicom ili u knjižnici?

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ti napisati što znam za oš Grigora Viteza: u zadnjih 5 godina u prvi razred je upisivan samo jedan prvi razred od dvadeset i kojeg učenika, osim ove školske godine kada su upisana dva prva razreda, svaki s manje od dvadesetoro djece. Boravak je i u trećem razredu, djeca imaju svoju učiteljicu za boravak i u svojoj su učionici, osim ove godine kada se treći razred morao podijeliti na dva dijela i rasporediti u 'tuđe' boravke, jer je, kako sam već napisala, ove godine upisano dva prva razreda pa je valjda došlo do manjka učitelja i učionica. Nastava je isključivo u jutarnjoj smjeni, u nižim razredima izborna nastava (informatika, drugi strani jezik) se pokušava spojiti s redovnom nastavom tako da nema rupa. Informatika se uči od prvog razreda (sad, koliko je to ozbiljno dalo bi se pričati, ali obzirom da još uvijek nemaju svi u svojim kućama PC, za neke je to sigurno dobrodošlo), od prvog razreda postoji i mogućnost učenja drugog stranog jezika (njemački), pa čak u nekim kombinacijama i trećeg (meni mali uči talijanski, predaje mu učiteljica koja drži boravak jednom od razreda, a mala francuski, to drži jedna vanjska učiteljica). Niži razredi uglavnom svi imaju klimu u učionicama, to su uglavnom donirali roditelji.
    Za vjeronauk, koliko znam, nema alternative.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa, jednom kad sam došla djetetu nešto donijeti u razred, njima je već tada počeo boravak, a s njima su u učionici bila djeca iz drugog razreda koja ne idu na vjeronauk. Ne znam koliko toj djeci učiteljica smisli neku zanimaciju, možda sudjeluju u aktivnostima zajedno s boravkašima, ili možda rade nešto svoje, ali na hodniku nisu bili. Pitaj direktno u školi kako to rješavaju.
    Pretpostavljam da viši razredi nisu zbrinuti.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Like za marin drzic! Ja sam svih 8 razreda tamo isla u skolu )))))

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Like za marin drzic! Ja sam svih 8 razreda tamo isla u skolu )))))
    Hvala! Upisan je u Držića!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala! Upisan je u Držića!
    Jeeeee!
    Cestitke daku i roditeljima

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čula sam po kvartu da roditelji često upišu djecu u OŠ Marina Držića, prije nego u OŠ Rapska jer je škola bolja.
    Kada sam pitala po čemu je bolja, odgovor je bio da su u Rapskoj profesori stariji, živčani.. da se na Krugama više i bolje radi s djecom.

? Da li je to istina?

Da li u Rapskoj postoji ova informatika od prvog razreda, učenje 2 jezika isto od prvog razreda, kao i na Krugama?
    U korist M.Držića (Kruge) ide i to da imaju boravak i u 3 razredu. I mislim da su im prva 4 razreda stalno jutarnji turnus - za ovo nisam sigurna.
    Što ide u korist Rapske (Sigečica)?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Jeeeee!
    Cestitke daku i roditeljima
    Hvala!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadam se da će učiteljica biti s njima - rekli su mi da je obično tako. znam da se u drugim školama povremeno događa da i djecu koja ne pohađaju vjeronauk stave s onima koja ga pohađaju u to vrijeme u učionicu - baš me zanima zašto to ne rade s djecom koja npr. ne idu na neku drugu izvannastavnu aktivnost... u svakom slučaju, navodno će se tek koji dan prije poč. sk.god. znati tko je u kojem razredu i koja će ih učiteljica voditi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u Držiću je svih 8 razreda u jutarnjem turnusu

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    u Držiću je svih 8 razreda u jutarnjem turnusu
    to je super! za njih, a i za roditelje..
    Jesi bila možda na konzultacijama i u OŠ Rapska?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    Čula sam po kvartu da roditelji često upišu djecu u OŠ Marina Držića, prije nego u OŠ Rapska jer je škola bolja.
    Kada sam pitala po čemu je bolja, odgovor je bio da su u Rapskoj profesori stariji, živčani.. da se na Krugama više i bolje radi s djecom.

? Da li je to istina?

Da li u Rapskoj postoji ova informatika od prvog razreda, učenje 2 jezika isto od prvog razreda, kao i na Krugama?
    U korist M.Držića (Kruge) ide i to da imaju boravak i u 3 razredu. I mislim da su im prva 4 razreda stalno jutarnji turnus - za ovo nisam sigurna.
    Što ide u korist Rapske (Sigečica)?
    M.Držića nije na Krugama, nego u Nalješkovićevoj. Na Krugama je Grigor Vitez. Tek toliko da ne pomiješaš škole.

Još jednom ponavljam: Grigor Vitez ima jednosmjensku nastavu, boravak i u 3. razredu, informatika od 1. razreda, mogućnost učenja 2. stranog jezika od 1. razreda,... Za Držić ne znam što od toga ima. Jedino što sam čula da Držić nema (ili doskora nije imao) dvoranu za tjelesni u funkciji i da su klinci tjelesni imali na hodniku (nadam se da sam krivo čula ili da je to bilo samo privremeno).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    to je super! za njih, a i za roditelje..
    Jesi bila možda na konzultacijama i u OŠ Rapska?
    nisam se raspitivala za rapsku. oš m. držića mi je bila prvi izbor zbog blizine, a da smo se odlučili za dalju školu, vjerujem da bi bila neka koja kotira prema centru.
    u držiću nemaju drugi jezik u prvom razredu, osim - nadam se - u ponudi neke šk. stranih jezika. uči se engleski, njem. u četvrtom razredu tek. za informatiku ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •