Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Opet o dijeti

Početno Opet o dijeti

Nisam se dugo javljala jer nekako posle porodjaja bas i nisam imala mnogo vremena za sebe. Evo, beba mi sad ima 7,5 meseci i vec neko vreme jede raznorazne kasice. Jos uvek je dojim, ali sam odlucila uraditi i nesto i za sebe. Da li bih smela da pocnem sa UN dijetom? MM je svojevremeno drzao tu dijetu i zaista skinuo kilazu. Dosta dugo mu je trebalo da pocne da se goji ponovo iako dijetu nije drzao 3 meseca vec mnogo krace. Da li bi mi smetalo zbog bebe da se hranim na taj nacin? Nekako mislim da ne bi trebalo da ima problema, osim sto mi je sporan 4. dan kada se jede samo voce. Ima li neka od vas iskustva? Pomagajte, moram da skinem bar 15kg.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kakva je to UN dijeta?

Početno

Bilo je vec dosta reci o ovoj dijeti na raznim forumima. Individualno je ko koliko kg skine, ali uglavnom su svi koje znam skidali po nesto. Evo, iskopiracu je:

"UN dijeta

Cilj ove dijete je pored skidanja viška kilograma, dovesti do promjene u metabolizmu, čime se garantira da se skinuti kilogami neće vratiti. Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme se oslabi od 18 do 25 kg. Ako je potrebno skinuti manje kilograma, dijeta se može prekinuti, ali onda neće doći do promjena u metabolizmu. Doručak je isti svih 90 dana - voće. Jede se uvijek u paru (dvije jabuke, dvije kruške, dvije naranče ili šaka sitnog voća). Dijeta uvijek počinje s proteinskim danom i poslije voćnog dana opet ide proteinski dan.

Redoslijed dana se ne smije mijenjati.

PRVI DAN

Ručak: Meso kuhano ili pečeno u količini od 3 manja šnicla, jedan komad kruha, salata (u neograničenim količinama). Na kraju popiti dva decilitra juhe bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se pojesti 3 jaja kuhana ili pečena. Mlijeko i sir mogu se jesti samo ovog dana. Juha se mora obavezno popiti.

Večera: Isto što i za ručak, samo bez juhe. Treba voditi računa da ako je za ručak bilo meso, mora biti i za večeru. Isto važi i za jaja.

DRUGI DAN

Ručak: Grah, grašak, leća, riža, krumpir (obavezno kuhano uz dodatak začina - papar, kečap, kuhani paradajz, origano), komad kruha i salata.

Večera: Isto što i za ručak u manjoj količini (pun tanjur za ručak, pola tanjura za večeru).

TREĆI DAN

Ručak: Kuhano tijesto uz dodatak začina, pizza samo s kečapom ili bilo koje slano pecivo količine jedne pizze u pizzeriji.

Večera: Dva manja komada torte ili 3-4 komada kolača, 3 kugle sladoleda i obavezno rebro čokolade za kuhanje.

ČETVRTI DAN

Ručak: Voće

Večera: Voće

Tri puta za vrijeme dijete (jednom mjesečno) treba držati "vodeni dan" koji ide poslije voćnog dana, a poslije njega se nastavlja s proteinskim danom. Kava, čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera. Poslije završene dijete jede se normalno, s tim što voće ostaje još 90 dana za doručak. Ako se u naredna tri mjeseca od završetka dijete izgubi 5 kg, znači da je došlo do promjene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti. Dijeta se ne smije produžiti. Ako je potrebno skinuti još kilograma, dijetu ponoviti tek za tri mjeseca."

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne, ne i ne za bilokakvu drastičnu dijetu, pogotovo dok dojiš.

Ma i inače, pa zar ljudi ne mogu shvatiti da od takvih dijeta nikakve koristi, bar ne dugoročno

Daj sebi vremena, beba će malo podrasti pa ćeš trčkarati za njom, neće više biti laganih šetnja s kolicima, nego maratoni od 2-3 sata bez pauze i odmora . Kad dijete bude s vama jelo obroke onda ćeš u želji da jede zdravo i ti početi jesti zdravije.
    Dojenje će ti pomoći u skidanju kila, ja sam s prvim djetetom baš počela naglo mršaviti nakon njenih 7-8 mjeseci, a jela sam ko prase.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ta dijeta je katastrofalna! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa svakakvih cu dijeta vidjeti a ova je dosada najnezdravija koju sam vidjela.

UN dijeta :? ko je pisao Ujedinjene Nacije da potamane neki narod

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako ste jeli za rucak meso, obavezno ga morate jesi i za veceru. Pa OBAVEZNO red cokolade.... 8)

A cijela poanta te dijete svodi se na onaj vocni i vodeni dan... ovo ostalo je glupost...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da dijeta nije zdrava kao niti jedna druga drastična dijeta tako da potpisujem Arijanin post. ja sam rodila prije dva tjedna i pokušavam da ne pijem sokove u bilo kojem obliku, ne jedem slatko i nastojim se zdravo hraniti nije lako ali mislim da su me te stvari najviše uništile sredinom trudnoće. treba promjeniti prehrambene navike.ja pokušavam pa čemo vidjeti jer za dva mjeseca idemo na more pa bi bilo dobro da malo skinemo!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

JA bi izgledala super kao nekad SAMO da prestanem konzumirati slatkise! Sve ostalo bi mogla papati (jer i jesam)... ali ovaj junk od hrane izbaciti i sve bi bilo ok.. Ali taj junk izaziva ovisnost tesko mi se toga rjesiti.

I da, moj problem je vjerojatno i papanje kasno uvecer. A tako volim veceri u miru i onda papanje....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sad imam 9 kg. viška i gledajući mog anđelka mislim da imam snage odreći se dragih mi stvari. danas sam odlučila da ću navečer popiti samo frape!javim se da li ima pomaka za 5 dana!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    JA bi izgledala super kao nekad SAMO da prestanem konzumirati slatkise! Sve ostalo bi mogla papati (jer i jesam)... ali ovaj junk od hrane izbaciti i sve bi bilo ok.. Ali taj junk izaziva ovisnost tesko mi se toga rjesiti.

I da, moj problem je vjerojatno i papanje kasno uvecer. A tako volim veceri u miru i onda papanje....
    Ja vec mjesec dana nejedem nista slatko. Inace sam ko manijak za slatko. Veceram pazljivo oko 6 a poslije toga mozda koja vocka. Secer koji se nalazi u vocu je jos nekako i prihvatljiv jer vecinom dolazi iz fibera. Samo izbacivanjem slatkog, skinula sam oko 5-6 kg. Naravno dosta i vjezbam. Min 3 puta tjedno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nataša svaka ti čast!!!čestitam :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Natasa daj mi reci kako izdrzis? Imas li napade silne potrebe za slatkim ili se to izgubi nakon nekog vremena?
    Ja sam teski ovisnik o slatkom
    I zaista mislim da je to ovisnost kao i svaka druga. Kad me uhvati ne mogu prestat razmisljat o slatkom sve dok se konacno ne docepam neceg takvog i onda bas gustam,uzivam u okusu i padam u trans od zadovljstva.
    Najvise bi se htjela rijesiti toga vrazjeg zacaranog kruga zbog toga sto sam imala gestacijski dijabetes,a time dakle imam i povisen rizik i inace oboljeti od dijabetesa.Stoga trebam mijenjat prehranu cim prije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nina.. ja sam nekoliko puta pokusavala. Stvarno se moze!! Najteze se rijesiti te ovisnosti prvih par dana... prvi dan najteze, pa svaki slijedeci lakse.. naravno, ne imati tu hranu doma da te ne podsjeca...
    Za 5 dana se UOPCE NE SJETIS slatkisa niti h pozelis!
    Naravno, tada te posjeti mama i donese ti kolace, pa da se ne bace naravno ipak ih konzumiras i navuces se u trenu... pomislis navecer.. ma kad sam vec mamin kolac papala ma mogu jos i ovaj twix... slijedeci dan naravno sve ide po starom. :/

Ali znaci.. moze se bez problema! SAmo ne ocekuj podrsku okoline.. i pronadji nekog dragog susjeda kojemu ces nositi mamine kolace! Ja vec imam jednu takvu...

cure! To jest ovisnost.... ma necu sad.... secer je nevjerojatno stetan! Valjda jedina namirnica na cijelom svijetu koja nema apsolutno nikakvu prehrambenu vrijednost (nutritivnu) i na kojoj bi doslovce trebalo kao na cigaretama pisati : "Opasno po zivot!"....

Ali o tome drugi put..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •