Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Visoka temperatura, odjednom???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Visoka temperatura, odjednom???

Nisam znala kako nazvati topic, pa sorry ak' zbunjuje naslov.

Molim vas ako imate ideju, savjet, jer sam fakat zbunjena; danas se mišić vratio iz jaslica (bio je super volje i sve 5) i najednom se MM-u učinilo da je vruć, kad ono temperatura 39,5 :shock: Ne mogu povezati ni sa čim; doduše od kad je krenuo u jaslice, svako malo upala grla/uha/nosić . On je super volje, razigran, jede i dalje super (i u vrtiću je cijeli dan super papao), jedino što i dalje po običaju, nije žedan pa malo pije.

Jel' trebam na nešto, ne daj Bože, sumnjati? Uopće nemam ideju odakle temperatura?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je on dobre volje, nastoj za sad samo skinuti temperaturu. Tuširanje mlakom vodom kao prvo, ako to ne ide ili ne snizi dovoljno dati čepić ili sirup paracetamola. Temperaturu ne treba skidati previše, do 38 je sasvim dovoljno tako da tijelo samo može svojom povišenom temperaturom djelovati na uzročnika bolesti.
    Vidim da piti neće, a na tome bi trebalo inzistirati sad. Možda da mu se ponudi za piti nešto što baš voli.
    Ako to sve ne bi djelovalo preostaje liječnik kojeg svakako treba posjetiti ako mu se promijeni raspoloženje ili temp. nikako ne bi išla dolje, ali to i sama znaš.
    pusa bubiću

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima dosta djece u ove vruće dane koja iznenado dobiju visoku temperaturu i nikakve druge simptome,
    naravno treba otići kod pedijatra, ali u najviše slučajeva se radi o trodnevnoj virozi. Visoka temperature, može završiti proljevom i osipom.
    samo skidaj temperaturu čepićima ako pređe 39, i puno tekućine...

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem cure.
    treba samo skidati temperaturu i davati mu dosta tekucine da ne dehidrira.
    puse ozdravilice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure, hvala vam

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uh... moj stariji je godinu dana svaki mjesec dobivao iznenadnu temperaturu i to u trenu 39.
    pedijatar uvijek da mu snižavamo temp., ponekad sirup za upaljeno grlo (u pola dana bi mu se ugnojile tonzile)... prokletu godinu dana mi se mali mučio dok nisam popi.dila i rekla da nam da uputnicu za vađenje - I OD TADA ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nemojte se zezati s visokim temperaturama, nego odmah nakon što ih uspijete sniziti tuširanjem ili čepićima, pravac pedijatru. Moj mali je prije tri dana zakurio na 39,4C, sva sreća da imamo super pedijatricu koja ga je odmah poslala na pretrage urina i krvi jer se ustanovilo da ima akutnu urinarnu infekciju. Odmah smo ga odveli na Šalatu, i morao je ostati da prima antibiotsku terapiju, što će trajati min. 7 dana

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

grendi

ako postoji sreća u nesreći to je da je još mali pa se neće sijećat. moj od treće godine života još ima živa sjećanja.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala na podrški, Andora . U pravu si, još uvijek je dovoljno mali da ne kuži, već se prilagodio i smije se sestrama, tako da mi je onda puno lakše ga ostaviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •