-
putna groznica
Sjećam se kako smo se brat i ja uvijek dan prije puta razboljeli.
Sutra vozimo djecu na more i evo:
1. Šimun (6g.) se cijeli dan žali na bol u predjelu želuca. Nije strašno, igra se i jede normalno, samo me to nekako brine.
2. Lara (9 g.) mi se netom prije spavanja požalila da je jako svrbe dlanovi, pogledam, a ono užasan osip, nema ga nigdje na tijelu, samo dlanovi. Znoj? Dirala je nešto?
Imate li ideju što bi to moglo biti, da odgodim put?
-
Lari pogledaj usta (iznutra) i tabane - ako tamo ima promjena (a može biti i ako nema, ne moraju sve 3 zone biti zahvaćene) možda ima hand, foot & mouth disease - mislim da ima tekst na portalu, prikvačit ću link ako nađem.
-
Evo pogledaj ovo:
http://www.drgreene.com/21_1103.html
Moji su vjerojatno tu boleštinu imali prošlo ljeto na moru, nisu imali temperaturu pa su jedine mjere bile zabrana bosog hodanja i bazena (na kojem su tu vjerojatno i pokupili
)
-
Sad čitam opet tvoj post, vidim da je jako svrbi - kod ove bolesti u principu ne svrbi. Najbolje da joj to ipak doktor pogleda.
-
Ne, sad sam pogledala, samo dlanovi i sa prednje strane ruke ispod noktiju. Danas je bolje, osip nije crven, već samo kao sitne, sitne bradavice. Inače ima osjetljive ruke, kada god je redar u školi i briše ploču, dlanovi se počnu guliti. Večeras putujemo, valjda će proći.
Šimun se opet malo žalio na želudac, ali ispostavilo se da je prošao kada sam rekla da onda ok, on ne mora pakirati stvari.
-
Pogledala link, hm, ne znam. Vidiš, slična stvar mi se i kod starije desila u toj dobi, pobrala je neku bakteriju. Nekako mislim kako su već veliki i kako ih ne treba kontrolirati kod pranja ruku, ali zapravo, očito promuljaju ruke kroz vodu, tko zna kako. Morat ću obratiti više pažnje na to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma