Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: zubići s 3mj., temp.37,8 i neredovita stolica

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno zubići s 3mj., temp.37,8 i neredovita stolica

Bok, ja sam nova forumašica i hitno trebam savjet što i kako.
    dojim dečkića starog 3 mj., i inače ima stolicu svakih 3,4ili 5 dana,no, ovaj vikend i ovu noć je imao temp.37,8, počeo je sliniti i gurati rukicu u usta.kako je on moja druga beba, simptomi upućuju na zubiće, s tim da ga naravno muči i stolica jer je zadnja bila prije 2 dana. čudno mi je jer lupocet čepić( vrištao je kao lud, pa da ga bar manje boli) nije djelovao-(nije bilo stolice, a inače je ima) od jutra do 7 navečer, onda sam mu stavila glicerinski (da ga bar stolica ne muči, uz zubiće), ali do sada ni on nije prodjelovao. naravno da sam kupila i kapi za zubiće, ali rezultat je kratkotrajan i ne djelujue uvijek.tu je bilo i grijanje ručnika, masaža trbuha, guranje nogica prema trbuhu, ali rezultat nikakav.
    dokt. veli da nije ništa zabrinjavajuće kad je niska temp., ali nek ga ona sluša jer kaj god da radiš, maleni se muči, a pomoći nema.zaspi na cici od umora.hvala vam unaprije,
    vaša nova i unaprijed zahvalna, mama Marija

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Bok ponosna mama!
    Sto se tice slinjenja i guranja rukica u usta, i moj mali je to radio vec s dva mjeseca, a prvi zubic je dobio tek sa 6 mjeseci. No moguce je da su kod vas zubici.
    Sto se tice temperature, beba od 3 mjeseca je jos uvijek termolabilna, sto znaci da temperatura moze biti povisena ako je bebi vruce, ako je previse utopljena, a i ako dugo place. Nisi joj trebala davati lupocet, jer temperaturu koja nije preko 38 ne treba ni skidati, jer je vlastita obrana organizma ucinkovitija ako je temperatura malo povisena.
    A sto se tice stolice, kazes da je ionako ima svakih 4-5 dana, pa mislim da joj nisi trebala stavljati niti taj cepic, kad kazes da je od zadnje stolice proslo 2 dana.
    Mozda bebicu malo muce i grcevi.
    Ja bih je na tvom mjestu sto vise dojila, drzala u narucju, pomalo masirala trbuscic.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobrodošla na forum, draga mamice :D
    I moje su počele sliniti puno prije nego im je izbio prvi zubić, a što se tiče stolice, ako je bebica na dojenom mlijeku tu nema pravila, može imati stolicu svaki dan po par puta, a ne morati imati par dana.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

bok ponosna mama, dobrodošla :D
    bebači znaju po par dana nemati stolicu (takav im je ritam)
    moji su svaki dan istovarivali po par puta
    nisam koristila ništa za mackanje kod rasta zubića tako da ti tu ne mogu ništa reći
    naravno da je koma slušati dijete koje plače, a ti mu ne možeš pomoći
    Mamasita je dobro napisala da su takvi malci (do 3 mj) termolabilni

dojenje, nošenje, maženje, masiranje trbuščića i guranje nogica - sve što si već ti i radila - ja bih tako i dalje

da to što prije prođe

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li isključivo dojite (znači bez ičega drugog dodavanog)? koliko podoja imate preko dana a kako po noći? spavali, koliko u komadu? kakva mu je stolica? koliko puta piški?

piješ li neke vitamine (prenatal ili magnezij ili sl.)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •