(kršitelj koda)ovu sam već koristila i zamjeram joj što jako cvili a i pukla mi je silikonska guma koja se nalazi iznad ventilića tako da moram nabaviti novu. Usput gdje su najpovoljnije cijene?
(kršitelj koda)ovu sam već koristila i zamjeram joj što jako cvili a i pukla mi je silikonska guma koja se nalazi iznad ventilića tako da moram nabaviti novu. Usput gdje su najpovoljnije cijene?
ma pusti izdajalicu, za ono malo da popusti napetost imaš muža i njegove ruke, jedino ako ne radiš zalihe... ja sam imala sve neke jadne (neću ni spominjat marke) i izdajala sam se samo rukama (istina je da sam navukla iz obje samo 50 ml, ali nikad me nije bilo duže od 3 sata)
Ne znam za nuk, ali meni je (kršitelj koda)ova bila jako dobra.
prvo probaj zvat uvoznika znaju poslati zamjenski komadPaula prvotno napisa
Kovke muž mi nažalost radi po cijele dane pa ga neću moći iskoristiti a izdajalica me je spasila u rodilištu jer sam morala zbog komplikacija ostati duže a dijete su obično fino nahranili pa donijeli da se malo poigra na sisi. Isto mi je super došla dok sam imala mononukleozu i nisam smjela dojiti a i dijete mi je bilo alergično na kravlje mlijeko pa mi je bilo od životne važnosti da održim laktaciju i odgovarajuću količinu mlijeka.
Ma nemam riječi zahvale izumitelju izdajalica - moja se stvarno "naradila".
Idem sada potražiti uvoznika.
Hvala cure za brze odgovore
ja imam veliku zamjerku na (kršitelj koda)ovu izdajalicu, a i iste probleme sam cula od vise mama:
prvo tesko je napraviti vakum, drugo mozes se izdojiti samo ako imas puno mlijeka, ako nemas onda uopce nece izdajati, puno puta sam uspjela na ruku izdojiti, a na nju ni kap
trece moras je jako stisnuti na tijelo pa mi je sve bilo plavo uokolo, a i rebra su me bolila od natiska
eto, to je moje iskustvo...na kraju izdajam rucno jer mi je brze i lakse
e da, mi smo je u apoteci platili skoro 500kn, neki dan vidim dm oko 350kn![]()
Meni je (kršitelj koda)ova bila super ali ja sam je koristila samo kad trebam negdi ić kao nekidan bratu na pir pa da Luka ima mlika ...i cilo izdajanje mi traje 10-tak minuta za 250 ml ...
medeline su jako dobre
vidi
http://www.bauerfeind.hr/list.cgi?lang_id=1&group_id=45
i ja imam (kršitelj koda)ovu i generalno sam zadovoljna,svaki dan je u uporabi jer radim.Dia prvotno napisa
djelomično se slažem s diom, nekad mi odmah stvori vakuum,a nekad se moram pomučiti tak da na kraju po....m.
ručno se izdojiti ne znam,možda da sam malo vježbala..
a ovo s puno mlijeka sam i ja skužila,tak da čuvam jednu cicu skoro cijelu noć da bih ujutro mogla na brzinu izdojiti koliko trebam
(kršitelj koda)ova mi je ispočetka dobra, ali brzo se "potroši", za Nuk ne znam, ali su mi njihovi proizvodi inače loši, meni je najbolja Chiccova. Imaš regulaciju jačine vakuma tako da bolje oponaša bebino sisanje jer i ono nije uvijek isto i imaš garanciju na 1 godinu. Cijena je tu negdje kao i (kršitelj koda)ova.
Ja imam Medelinu i odlicna mi je! Izdojim 200ml za cas :D bez muke i problema
Ima li novih responsa na ovu temu?
Šogi mi je u bolnici, čeka blizance i priprema se na situaciju da će dečki možda u inkobator nakon poroda i zanima je što da kupi NUK ili (kršitelj koda)?
Pa kakvi su komentari od 2006. na ovamo? Digla sam temu iz pepela da ne otvaram novu.
Ja sam zadovoljna s (kršitelj koda)ovom, sa starijim sam ju dosta koristila.
Taj silikonki dio o kojem je pričala začetnica teme je pukao i meni. Nema rezervnih djelova za kupiti, no može se zvati uvoznika da ti naruči - košta oko 150kn (tako su meni rekli).
No ja izdajam bez toga, čak je puno bolje.
jako su slične, baš jako
meni ni jedna od njih nije bila dobra, trgale su mi bradavice, dobila sam ragade da mi je pol bilo dosta
nisam veliki stručnjak za izdajalice, ali od onih koje sam probala tomee tipee je daleko najbolja
Rene, neka šogi malo pogleda i tehnike ručnog izdajanja. Meni je inače tako najbolje izdajati, ali dok mi je mali bio na neonatologiji sam koristila i izdajalicu (da mi nije baš stalno sisa u ruci). Kod izdajalice mi se pored bradavice stvarao neki kao jastučić, ne znam kako bi ti to bolje opisala, to sam mogla riješiti samo ručnim izdajanjem (da ne spominjem ogromnu pomoć starijeg sisavca, spasila me).
Ja imam neku Mami-vac izdajalicu, kupljenu u Njemačkoj i ok mi je, ali nije da je previše koristim.
E da, rekla mi je jedna prijateljica da je njoj Medelina puno bolje od (kršitelj koda)ove.
Da ti riješim dilemu, sad imaš trilemu![]()
Evo ja iz svog dvotjednog iskustva mogu reći da sam jako zadovoljna (kršitelj koda)ovom izdajalicom. Nadam se da smijem to reći - rezervne djelove prodaje Kadulja (www.kadulja.hr) i moguće je kupiti svaki pojedini dio na njoj. Moguće je naručiti telefonom pa oni pošalju poštom.
Koristila obje, (kršitelj koda)ova mi je bolja. Nekak mi se čini da nježnije vuče. Cvili doduše. Nukova je prejaka. Ali obje zapravo od slabe pomoći, nisam ni jednom mogla izdojiti neku reprezentativnu količinu mlijeka.
Ja sam koristila mjesec dana (kršitelj koda)( i neke moje prijateljice kojima je bilo potrebno) i bila sam zadovoljna skroz.Meni je tako islo puno bolje nego rucno. Izdajanje je tlaka kako god okrenes, samo treba naci najzgodniju varijantu.
(kršitelj koda) definitivno bolja od Nukove, a Medeline su vrh vrhova, samo treba i novca izdvojiti za njih...
(kršitelj koda) je meni održala i navukla količinu, tako da je moje iskustvo pozitivno.......a to šta cvili, malo običnim uljem ili nekom kremicom se namaže spoj ručkice i one gume na vrhu i da vidiš,,,,mir i tišina![]()
nemam preveliko iskustvo s izdajanjem...ali imala sam (kršitelj koda) kojeg sam koristila svega nekoliko puta. Bio je ok ali mene je boljelo to izdajanje i sva 3x sam nakon izdajanja dobila mastitis. No to je valjda neki problem u meni.)
Mnogi sada jako hvale tommee tippee. Vidjela sam u katalogu kojeg dobivamo da je cijena u sloveniji oko 88 eura (dobije se uz to sterilizator i posude za spremanje mlijeka). Obična bez tih dodataka košta 35 eura.
joj da...i ja imam blizance....ali još uvijek cicaju naveliko. Tako da...možda šogorici neće ni trebati izdajalica.![]()
Posljednje uređivanje od stellita : 01.07.2010. at 10:07
zaboravila sam napisati..ova prva od tommee tippee je električna (to fakat nemam pjma kakav je osjećaj?!) a druga je ona nalik (kršitelj koda)ovoj....
Ja glasam za (kršitelj koda), nježnija puno od NUK-ove i meni je bila praktičnija za upotrebu obzirom da ti za nju treba samo jedna slobodna ruka dok za NUK-ovu trebaju obje i nikako se namjestiti u neki udoban položaj za izdajanje.
Ja sam običavala dok beba doji na jednoj strani uporedo drugu izdajati i funkcionisalo je za 5
e sad, čula sam da je navodno NUK-ova bolja za velike grudi a (kršitelj koda) za manje al ko bi ga znao ...
sretno s blizancima![]()
Ja sam za (kršitelj koda)! S oba djeteta koristim (kršitelj koda)ovu ručnu izdajalicu je nismo uspjeli dojiti. Imam mlijeka ko u priči, evo s prvim djetetom smo dogurali do 13 mj.
Ugodna mi je, stvara mi dobar vakuum i dobro mi "prijanja uz dojku tako da nemam nikakvih problema. Dapače... Koliko je ja koristim, neuništiva je!!! Ne mijenjam je za niš!![]()
da ne otvaram novu temu ubacujem se ovdje - imam (kršitelj koda) naturally issis ručnu izdajalicu, al nažalost nemam više uputstva, nemam pojma više kak ju složiti. Ima tko kakav link di bi našla uputstva ili ako ima doma uputstva da eventualno skenira i pošalje mi na mail? Pliiiiz!
evo ima ovdje![]()
ja sam kupila (kršitelj koda) ručnu izdajalicu i nisam se mogla s njom izdojiti. pokušavala sam i pokušavala,al jednostavno nije išlo...sad dal nisam znala,ili kaj,stavrno neznam...no srećom više mi netreba jer je moja curica prihvatila dojku. ali ponekad kad ću morati ići nešto obaviti u grad bez nje bilo bi dobro izdojiti se i ostaviti kući ali jednostavno nejde...tak da se kad je potreba izdajam ručno...![]()
andreja, moguće da nisi nešto dobro složila? jer to se meni dogoilo u rodilištu - nisam dobro okrenula ili stavila onaj zvjezdasti čepić, i ja pumpala, pumpala, a niš nije izlazilo jer se niti nije stvorio pravi vakuum. al onda mi nije palo na pamet da bi ja nekaj krivo složila. Došla doma, mm presložio i - izdajalica je odlično radila, bila je vrlo ugodna i dosta brzo je išlo, u biti mi je puno pomogla u prvim danima jer su mi dojke bile prepunjene.
protabiri youtube, imaš dosta snimaka i kako sastaviti izdajalicu a i kako izgleda samo izdajanje. meni je puno pomoglo![]()
(kršitelj koda)ova izdajalica i vakuum - poludila sam u rodilištu kad nije htjela napravit vakuum, i nisam uspjela ni jednom izdojiti ništa - srećom je beba relativno dobro sisala pa mi nije ni trebalo. I ventil je dobro stajao i sve,a od vakuma ništa.
I da stvar bude još gora, pokazalo se da bebač ne napreduje, dobio žuticu, previše umoran za sisanje bio i htjeli ga ostaviti u bolnici. Jedina opcija bila da ja izdajam i doslovno ga "natačem", kako je rekao pedijatar.
I tako sam ja ludila s prokletom izdajalicom dok nisam skužila u čemu je stvar - ona silikonska navlaka u kljunu treba biti vlažna na strani koja prijanja na kljun, mokra od pranja, ili mlijeka (nakon što krene) i onda dobro dihta i ide. To sam negdje pročitala i spasilo me!! Uvijek sam je prije slaganja znala navlažiti vodom. Čak i onaj drugi silikonski dio koji pumpa mlijeko nekada trebalo malo navlažiti.
E, da sam to znala kad je bilo gusto, prištedila bi si godinu dana života.
Beba nakon tri tjedna tretmana dojenj i hranjenja bočicom (ide lakše) rasla ko zvjer, a nije ni pobrkala bočicu i siku, pa sad najnormalnije dojimo i napredujemo. Ali bio žut tri mjeseca... Sad smo 4.5.
Sad mi jako dobro dođe kad trebam nekamo duže od tri sata.