Uostalom, ne znam sto bi mi novoga mogli reci osim onoga sto vec pise u tekstu o dojenju!Tako da mi mozda mogu pomoci jedino iskustva drugih majki koje su imale slicne ili iste probleme!Paulita prvotno napisa
Vjerojatno imam prejaki refleks otpustanja mlijeka, sada se malo izdojim prije svakog podoja da onaj prvi "mlaz" ode,ali jos uvijek to meni jako ide.Pa ne mogu se skroz izdojiti, a ona jos i pohlepno vuce i guta?!!Barem vidim kada dojim da su joj puna usta mlijeka, onda se u pravilu jos i zagrcne pred kraj, pogotovu ako zaspi na sisi u meduvremenu i onda slijedi pravi show.Mama je u panici kada se ona fest zagrcne i sva se zajapuri kao da je ostala bez zraka i ne znam koji je onda pravi polozaj u kojem je moram drzati da bi joj bilo bolje?!I tako je to "zacarani"krug.Ako je pustim da zaspe na sisi i ne podrigne se, onda je muce grcevi nakon toga, a ako je dignem da se podrigne (neki puta nam uspije, neki puta ne) onda uz to jos i bljucne, pa se razbudi i obavezno nakon pola sata trazi opet dozu dojenja da vrati ono sto je bljucnula.I tako stalno i sve ispocetka, nema kraja......
A sada je pocela i par sati nakon podoja bljuckati sirutku( ne stalno, ali se dogodi koji puta) dakle ono sto je zeludac vec provario ali joj je bilo previse, vjerojatno, to sam si ja tak protumacila.Malo je prozdrljiva, a sisa je jedina utjeha kod jakog placa, pa makar da povuce samo par puta i onda mirno zaspi.
I jos nesto, da li moram paziti sto jedem ili mogu jesto sve?!Nailazim na svakojake informacije od samih pedijatara i patronaznih sestara, kontradiktorne, naravno, pa vise ne znam?I kako da "pratim" njezinu reakciju na ono sto sam ja pjoela, mislim, koje je to vremensko razdoblje kada "dode" u moje mlijeko?Npr. doruckujem u 9 sati i nakon koliko se taj dorucak moze osjetiti u mojem mlijeku?THX curke!

Odgovori s citatom