-
Lijep pozdrav svima, pretpostavljam većinom damama na forumu.
Registrirao sam se jer sam naletio na topic (ovaj) koji me interesira kako bih možda dobio odgovor na ono što me zanima:
Ne tako davno nakon 30 godina braka napustila me supruga s kojom imam tri punoljetna sina.
Shit happens, što se može. Nakon prolaska nekoliko mjeseci uspio sam se nekako izvući iz psihičke kome i "krenuti dalje". Igrom slučaja nedavno sam upoznao filipinsku državljanku s kojom se skoro namjeravam vjenčati.
Ovdje u Hrvatskoj gdje bi i živjeli. Ona je samohrana majka 4-godišnje djevojčice (biološkog oca nije niti čula niti vidjela od trenutka kad mu je rekla da je trudna...
).
Ne znam ništa o tome, ali pretpostavljam da samo vjenčanje nije dovoljno tj. da moram djevojčicu posvojiti i zakonski tj. pravno? To, dakako, nije problem, to i želim.
Procedura, pretpostavljam, nije ista kao kod uobičajenih posvojenja jer bi uz nju i dalje bio jedan biološki roditelj. Zanima me ima li itko kakvo slično iskustvo, ne nužno vezano uz Filipine, nego općenito s posvajanjem djeteta svoje supruge/supruga koji je strani državljanin? Svaki savjet i iskustvo će mi dobro doći, hvala unaprijed.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma