Citiraj eva71 prvotno napisa
Sad sam tek dobro procitala sto si napisala o papirima. Pitanje je da li si molbu u CG poslala tek kad ti je obrada u tvom centru vec bila zavrsena ili i ranije ?
Tacno je to sto kazes u prvom od tvoja dva posta, kod nas se broj usvojilaca, zavisno od izvora varira od 4000 - 6000, a isto varira i broj dece :? cesto su informacije kontradiktorne i moras sam sloziti kockice da bi dobio pravu ili bar pribliznu sliku stvari.
Sto se tvog pitanja tice, mi nismo slali nikakvu molbu u CG, samo pitanje da li uopste mozemo da usvojimo dete, kad su nam odgovorili ono sto sam ti napisala obratili smo se svom CSR i oni su nam rekli da je bolje da stvari idu sluzbenim putem, jer na taj nacin do Ministrstva u CG stize o ocena o nasoj podobnosti, odn. ono sto je sastavio tim : psiholog, pedagog i socijalni radnik.
Sad cekam sta ce mi javiti iz CG, tj. da li ce se obrati nasem CSR sa zvanicnim zahtevom da im se posalje fotokopija predmeta ili ce napisati nesto drugo ?
Gledala sam datume slanja naseg pitanja i odgovora Ministarstva CG, proslo je mesec i po, dakle nista pre marta.
Ne znam u kojoj ste vi fazi, ali je, po meni, bolje da se molba pise kad se obrada zavrsi, jer tako mozete reci da ste dobili podobnost.
Kod nas postoji jedinstveni registar usvojilaca i CSR nisu vise nadlezni da daju uverenje o podobnosti (mi smo na listi i cekamo poziv, nema zvanja CSR, pa prema tome i ovaj papir gubi svoju svrhu). Kod vas je
drugacije, dakle ja bih sacekala, mislim da je papir o podobnosti dobijen u svojoj zemlji ne moze da bude visak.
Sto se tice dokumenta Crnogorci prihvataju i fotokopije, sami su to naveli.
Hvala na infu, ako te jos nesto zanima ili ti nisam jasno odgovorila samo pitaj.
pozdrav