Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: UPALA BUBREGA IZAZVANA E.COLI - molim hitno iskustva

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno UPALA BUBREGA IZAZVANA E.COLI - molim hitno iskustva

Prošli tjedan u četvrtak smo završili s temperaturom od 39,4C i dijagnozom uroinfekcija na Šalati, te sam mog Markića morala ostaviti. Danas sam tek doznala za se radi o upali bubrega izazvanog e. coli. Ima li netko slična iskustva, kako se ta upala liječi, znam da je e. coli vrlo rezistentna bakterija, te me zanima koliko dugo u prosjeku traje takvo liječenje, itd... :?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne znam ništa o tome, samo želim da mali miš što prije ozdravi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno hvala

hvala ti Ninni, stvarno sam u komi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naći ćeš puno u pretražniku.
    koliko dugo traje- individualno je.
    šaljem puno dobrih želja za brzi oporavak

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lijecenje traje oko 10 dana. Napravit ce UZV bubrega i pretragu za refluks- MCUG. Ako ima refluks dati ce joj zastitu antibiotikom kroz barem godinu dana. Mi nismo htjeli zraciti nas kcer pa smo radili ultrazvucnu cistografiju za refluks u poliklinici Helena. Tamo ti je ekipa s nefrologije iz Klaiceve i najbolji su

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zabrinuta, jučer sam saznala da ima refluks lijevog bubrega te da će mu dati antibiotike baš kako si napisala. da li znaš koja bi bila posljedica od refluksa bez toga? e.coli je iskorijenjena :D , međutim, još nam predstoji pretraga da vidimo da li bubreg uredno radi.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno refluks

Refluks oštećuje bubrege, zato ih treba zastititi antibiotikom sve dok traje refluks, znaci i do par godina

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dugogodišnje uzimanje antibiotika ili(kao što smo mi imali slučaj s najstarijim sinom)operacija jer je refluks bio 3/4(veličina).operacija uspjela, jedno vrijeme preventivno furadantin i kontrole jednom godišnje.
    čitajući rode čini mi se da danas baš ne operiraju već čekaju da se sam povuče ili se varam. u svakom slučaju znam da treba piti antibiotike preventivno, pratiti rast bubrega i mjesečno jednom kontrolirat mokraću (urinokulturu).
    žao mi je male mrvice i znam da ste u šoku,ali ne mora biti tako strašno.dobro dok je na vrijeme da ne bi došlo do oštećenja bubrega

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala na podršci i pojašnjenjima. Ali poznato je da vrag nikada ne dolazi sam, izgleda da je maleni u bolnici pobrao prehladu ili neki virus, zaštopan mu je nosić, kašlje, a noćas je vrištao i primao se za uha, tako da mislim da je dobio čak upalu uha

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Refluks

Mi imamo refluks 3.stupnja i uzimamo zaštitu.Sad je u svijetu ,amislim ikod nas u trendu da se ne čeka nego odmah ide na operaciju,odnosno sad se to readi endoskopskim putem,a ne klasično.Da li je to možda netko radio ili ima neke informacije o tome jer se mi spremamo na jesen to napraviti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno refluks

Mi imamo refluks 2/3 stupanj, međutim, rečeno nam je da će se to ispraviti vjerojatno s rastom djeteta. Imamo poznanicu koja nam je rekla da im je kućni prijatelj kirurg koji operira reflukse u Vinogradskoj, te da je navodno najbolji u Hrvatskoj, ali da se većinom operiraju refluksi od 4. stupnja na dalje. Da li Vam je netko sugerirao operaciju?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji prijatelji imaju dijete sa refluksom kojemu su kirurzi odmah sugerirali to endoskopsko lijecenje. Oni su trazli drugo misljenje i odsutali jer se ustrcava neka tvar u tijelo, pa se moraju cesto ponavljati pretrage itd,itd. Uglavnom, cekali su jos godinu dana i refluks je sam nestao!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi imamo refluks 2b stupnja. Zasad smo prošli smo s jednom urinarnom infekcijom otkako nam je dijagnosticiran!
    Velika kontrola na zimu i nadam se da će biti OK!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Grendi kako je maleni?Jel ozdravio?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sama sam kao dijete patila od refluksa i samo da vam kažem - to je doista izlječivo. nakon puberteta nisam imala više nikakvih problema niti upala, ali do puberteta su me starci jako čuvali i uza sve liječničke savjete bila sam na dijeti i svakodnevno pila litre čaja.

moje dvije prijateljice imaju djecu s ovim problemima, i to u dosta teškoj fazi. obje ne mogu nahvaliti jednu privatnu dječju kliniku u zgb koja se isključivo bavi urinoinfektima
    ukoliko nekog zanima, poslat ću podatke na pp

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    Grendi kako je maleni?Jel ozdravio?
    bok, petra, Marko je zasada hvala bogu dobro, hvala na pitanju. Svakih mjesec dana idemo na pretrage da vidimo da li ima upalu, ali zasada je nema. Postala sam malo overprotektive mama ali si ne mogu pomoći, mislim da je to razumljivo u ovom slučaju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super da je dobro :D
    Nama se 27.lipnja dogodila ista stvar.... Petra je primljena hitno u bolnicu s dijagnozom pjelonefritisa (upalom bubrega) uzrokovanom e.coli.
    Bila je hospitalizirana 4 dana i primala antibiotike intravenozno. Sve sreća ja sam stalno bila s njom pa je bilo koliko toliko lakše. Tijekom hospitalizacije imala je ultrazvuk i sintigrafiju, koji su se pokazali ok. Nakon toga je primala još 11dana antibiotik oralno (doma), zatim je prešla na furadantin (1x navečer) kao preventivnu terapiju. A jučer smo obavili cistografiju (to se ovdje radi 3 tjedna nakon infekcije) i pokazalo se da Petra nema refluks i da je sve ok.
    Zanimalo me kako je tvoj maleni jer nam se dogodila ista stvar u isto vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •