Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: tandemsko dojenje-moja prica

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno tandemsko dojenje-moja prica

Evo, cekala sam novi forum da napisem svoja iskustva
    Jan kako sam i pretpostavljala nije odustao od dojenja za nakon mog poroda. Dolazio je u posjetu u rodiliste i tamo uredno cicao, neke tete su mu se smijale i rekle evo ovog decka koji dolazi kod mame papati
    Kad sam dosla doma, neko vrijeme je bilo uzasno tesko. Prije svega meni psihicki. Bila sam tipican slucaj iz "knjige". I da nisam prije poroda citala o svim tim osjecajima koji se mogu pojaviti mislim da bih odustala od dojenja jana. Njegovi zahtjevi za dojenjem su me iritirali, osobito jer bi postao agresivan prema Noli ako bih nju dojila a on bi trazio. Dojila bi ih i plakala. Jos uz to su mi i hormoni proradili. Ma par dana je bio cisti ocaj i nisam mislila da iko moze uzivati u tandemskom dojenju. Ikad. Onda se polako Jan poceo privikavati na seku i prestala je njgova agresija prema njoj. I onda sam, s nekih Nolinih dva tri tjedna, najednom skuzila da uzivam dojeci ih oboje, cak i istovremeno. Iako mi je fizicki jos malo nespretno. Jana dojim najvise dva ili maksimalno triput dnevno, ne dajem mu na zahtjev jer bi to bilo barem 10 puta, a nisam ga uostalom dojila na zahtjev ni prije poroda vec dugo. Nolu naravno dojim kad pozeli,a kolko je to, boktepitaj, ne brojim, ali bar svaki sat. Nekad dva.
    No, sad mi se tandem zaista cini kao nesto prirodno ako se starije dijete nije samo odviklo. Iako su prvi dani bili pakao koji ne bih nikome pozeljela, sad mi je drago da sam odlucila kako jesam. I iako mi se "te" dane cinilo da dojenje sve otezava, sad znam da nikako nije tako. I predivno je kad se drze za ruke dok cicaju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma bravo za vas

mozda i ja budem jednom pricala o takvom iskustvu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super za tandem!!!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, super! :D

Bas sam razmisljala neki dan o tome kak to funkcionira u pocetku s dvoje djece.. no ogovorila si na sva moja pitanja :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super Majo Zavidim vam

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, čestitam. I drago mi je da si napisala svoje iskustvo.

Ne znam što nas čeka. Frano je sam prestao dojiti kada je imao godinu i 5 dana (na moju žalost). Nekako imam osjećaj da će i on htjeti cicati kada dodje beba i kada bude cijeli dan prištekana na mene. Možda to neće biti tako, ali mene zanima kako će to izgledati i stvarno mislim da će i on htjeti ponovno papati mamu.
    Možda neka mama ima takvo iskustvo?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frano (ne znam kak da te sad zovem ) ja bi mu dala ako trazi, neke mame imaju takvo iskustvo. Probaju djeca malo i vide da im i nije neka fora Ili mozda nece cicati ali hoce mlijeko pa se mozes izdojiti i dati mu na salicu.
    Kako god bilo, i ako nema dojenja, nece sigurno biti lako, ali dosta brzo dodje na svoje.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super sto ste uspjeli, maja

meni to izgleda jako tesko.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, i mislila sam mu dati, samo mi to sada izgleda jako čudno. No, vidjeti ćemo kako će se stvari razvijati, a tu je i forum i telefon, pa ak bude frke...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krasno je što si iskreno napisala i kako je bilo u početku.
    Baš ne volim kada mame pišu sve idealizirano jer je to obeshrabrujuće.

I prekrasno izgledaš :wink:

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš lijepo :D
    (fali mi smajlić sa srčekom)

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma znala sam ja da ces ti uspjeti.

bravo za bracu i seku!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, samo naprijed... Ne kažu sve mame tandemke da se mali tandemci na sisi više vole, što je jako dobro za Jana i na njegovo privikavanje na sekicu.

To držanje za ruku mene i dan danas fascinira...

Znam da tata trpi, ali doći će i bolja vremena (...samo kada? 8) 8) ).

Veliki pozdrav malom tandemu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo i svaka čast!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo nas opet, Nola je 4 mjeseca i jos uvijek je stanje manje vise nepromijenjeno. Jan doji nakon sto se probudi popodne (ako spava, ako ne onda uguram negdje u to vrijeme, pa se malo odmori na cici), i ujutro kada se probudi.
    Njegov interes za dojenje se opce ne smanjuje, iako ja ne bih imala nista protiv toga, ali cini mi se da mu previse znaci da bih ga odvikavala.
    Ne dojim jos uvijek istovremeno ako ikako mogu to izbjeci iako sam neki dan probala lezecki oboje (Nola kraj mene, a Jan visi preko mene) jer su mi se istovremeno probudili popodne :shock: i bilo je neocekivano udobno. Zapravo, najteze mi pada to sto jan doji dosta grubo, moram ga puno namjestati i moliti da uvuce zube :D i zna mi dojenje biti uzasno neugodan osjecaj radi toga.
    Nekad zica po cijele dane i to me baca u ocaj ali mislim si da ne trazi dojiti trazio bi da ga nosim ili nesto drugo sto bi mi taj cas bilo fizicki neizvodljivo pa me to drzi da ne zatvorim grudnjak zauvijek.
    Da je idealno, nije, naravno, ali sigurna sam da bi tesko bilo ovak i onak. Osjecam se cesto ko krava doslovno, ali tjesim se da ce vrijeme tako puno dojenja proci a da sam ipak napravila za njih oboje ono sto mi se cini da im treba.
    malo sam surfala po stranim forumima i to mi je puno pomoglo jer sam vidjela da se puno tandem mama osjeca cesto isto tako ocajno kao i ja. No, kad mi je bilo najgore, to zapravo nije bilo zbog dfojenja nego zbogh tog strasnog osjecaja rastrganosti kad oboje istovremeno nesto trebaju ili placu.
    No, sad vec i Nola mazi Jana ako doje skupa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je drago da si se javila.
    I koliko god da ti je teško, zavidim ti- dojenje dvoje djece zajedno rijetko tko iskusi.
    Kad ćeš nam dovesti kompića u vrtić? Tamo im je sad tako zabavno da se i ne žure kući.
    Puse dječici.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki dan se Jan sjetio da Grga ide u vrtic
    Ako mi u firmi daju posla za drugih 6 mjeseci onda dolazi u travnju, ako ne onda se vidimo u "pravom " vrticu najesen. jedva cekamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, jako mi je drago zbog tebe :D
    Što se vaših prvih dana tiče, ti si još imala snage savjetovate mene i ostalu ekipu :D
    Svaka čast!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja,
    baš mi je drago da "izdržavaš" dalje. Tandem nije jednostavan uz ostalo što prati malu djecu, a bio bi manje egzotičan da ima više mama u toj situaciji pa mogu razmjeniti iskustva, recmo s obzirom na razliku u dobi malih članova tandema, prevazilaženja osobnih frustracija u određenim situacijama itd. Uglavnom se uvijek sredi sve samo od sebe jer mame instinktivno rade.
    Kod nas je situacija već mjesecima slična, međutim evo jučer se događa nešto novo. To da je Karlo fasciniran Aninim očima pa joj stalno dira trepavice, a Anna to dozvoljava , je stara stvar, a meni baš simpa.
    Novo je da Karlo počne pjevati na dojci ili puhati u nju pa onda to Anna prihvati i ponovi. Onda ja kažem da djeca više nisu gladna i da nema igranja tu i "spremim" dojke, onda se oni kao ljute i smiju i čupaju grudnjak da opet izvade dojke. To sve nekoliko puta ponovimo na opće veselje, a onda mama napravi FAJRUNAT.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vas citam i citam i citam i jednostavno - idu mi sline

bas vam zavidim :D:D:D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno kak su dojili naši stari

Moja je baka dojila svoje blizance 5 godina (od 1941 do 1946). Većina je žena tako radila, to je bio način da se djecu održi zdravima. Tad je svaka bolest mogla biti pogubna za dijete. Naime, antibiotici su se pojavili u upotrebi u Jugoslaviji tek negdje oko 1950.
    Moja teta (koja je jedan od tih blizanaca) priča da su ona i brat stolčeke nosili i trčali za njom. Obavezno su dojili zajedno, jer se teta (s pravom)bojala da će joj brat pocicati njenu cicu.

Ja sam dojila dvije i pol godine, što i nije neki rezultat u mojoj obitelji.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, ovo mi je zbilja drago čitati. Mislim da sjećanja djece na dojenje prirodno čini dojenje vječnim. :D, a čovječanstvo tolerantnijim.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo i nasih vijesti, nas tandem na moje veliko veselje sporije vozi. Otkad je Jan u vrticu,prvo vrijeme je sve bilo nepromijenjeno odnosno zadrzao je svoj jedan dnevni podoj i to je bilo odmah nakon vrtica.
    Medjutim, prije nekih dva tjedna smo jedan dan preskocili, pa jos jedan, pa tako njih 5. Nakon toga se malo vratio, ali ja forsiram vise ostavljanje, odnosno pokusavam odbiti ako mu nije bas strasno stalo ili ako nije neka velika tragedija kao kad je pao neki dan pa se sav rasjekao.
    I eto, i on pomalo odrasta, i u ovom smislu

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Maja, a kako izdrzite noc? Traze li oboje?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja, zašto forsiraš ostavljanje nije mi jasno?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Natasa, Jan po noci ne doji vec preko godine dana. Jako davno je prestao s nocnim podojima, prespava uglavnom cijelu noc u svom krevetu vec dosta dugo.
    samaritanka, zato jer mi se ne cini da mu je dojenje vise tako prava potreba da mora dobiti uvijek kad zatrazi, pogotovo ako je to iz dosade ili frustracije koju mislim da bi trebao rijesiti drukcije. Promijenio se i nacin kako trazi i daleko je to od onog ocaja od prije nekoliko mjeseci. Sada dojimo svakih nekoliko dana. Jucer je trazio pa sam dala, danas se nije uopce sjetio, a sutra ce mozda traziti pa cu ja mozda pokusati odbiti. Postupam prema trenutku i onako kako mi se cini najbolje za nas oboje. Uostalom, zar ne treba dojenje zavrsiti onda kada barem jedna strana nije vise sasvim u tom odnosu?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok god dojiš svoju malu curicu tvom je dečku dojenje još uvijek nešto aktualno. Mislim da je bolje da odgodiš seansu dojenje nego da ga skroz odbiješ u tom momentu kad traži jer očigledno rijetko traži. Ja Annu i dan danas rijetko odbijam, ali joj objasnim odgađanje. Ako mi se momentalno ne da onda kažem da mi se momentalno ne da i da i ja imam pravo na koju mirnu minutu. Anna utvrđuje stalno da u "titiju" nema ništa jer joj je mlaz valjda pre slab.

A ako je tebi već dosta onda razmisli o tome da nisi preopterečena nećim drugim? Jer jedan put dnevno tražiti zbilja nije puno. Ok, meni nije ni 5 puta dnevno puno, ali svi smo različiti.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    A ako je tebi već dosta onda razmisli o tome da nisi preopterečena nećim drugim?
    Zasto necim drugim? Zasto ne bih mogla biti preopterecena dojenjem ili zeljeti neki drugi nacin njeznosti s Janom? Mislim, preopterecena sam ja svim i svacim i zivim 500 na sat, ali ne dovodim to u vezu s dojenjem.
    I ja Janu kazem da ne bih sada, ne odgurnem ga grubo bez objasnjenja, ali nije isto reci djetetu od gotovo 5 godina i dvoipolgodisnjaku da ja ne bih sada.
    U svakom slucaju, jos uvijek ne odustajem od toga da bi nam dojenje moralo biti bar podjednako ugodno oboma da bismo nastavili. I da i ja imam pravo kao i on prekinuti
    Trenutna situacija je takva da je bio bolestan pa je mrvicu regresirao - sada doji opet gotovo svaki dan. I ne ide u vrtic trenutno.
    Dakle, tandem je jos aktualan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

editiram post
    otvorit cu novu temu o onome sto sam pitala

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam potrebu opet osvjeziti ovaj topic i izvjestiti da tandem jos uvijek vozi nepromijenjenjenom brzinom. Jan je napunio tri godine i nekad mi je cudno da jos doji, a nekad totalno normalno.
    Unatrag neko vrijeme je Nola postala svjesna drustva na cici i ako slucajno doje skupa to joj je toliko smijesno da ne moze dojiti.
    Jan doji otprilike svaki drugi dan, i nema tendenciju smanjivanja.
    Iskreno, najcesce ni sama ne znam sto mislim o tom nasem dojenju. Postalo je na takav nacin dio nase rutine da mi ga je tesko sagledati kao nesto cudno, a svako toliko natrcim na takav stav.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Majo, samo sam htjela reći da ti je Nola svakim danom sve sličnija. Ili sa svakom novom slikom u avataru . Naravno, super za vaše dojenje. Možda i mi jednog dana budemo tako.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja, čestitam i ja i mi dojimo tandem sada Karlo stoječki, a Anna klečeći...tako da jednom rukom zagrli Karla...

Maja samo naprijed, tandem radi neraskidivu vezu među djecom...

Lijepo je pratiti tandem...pa i onaj stariji...

Nova nam je fora tandem ispod moje majice...niko ne vidi nitko ne kuži 8) ...ludilo.

Tu i tamo nas možete vidjeti i na Jarunu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i još nešto slijedeći tjedan punimo 5 godina neprekidnog dojenja i nešto kraćeg tandema 8) 8) 8) .

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, a bas sam se nekidan pitala dal jos uvije cikate u tandemu.

Puse Janu i Noli

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samaritanka WOW, cestitam

i maji naravno

i onima ciji tabdemi tek stuzu (zorana i ostali )

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako spojiti dojenje i skolu: jucer dojili skupa (tako je sada skoro svaki dan kad se vratim s posla) i najednom Jan kaze "mama, nasao sam A!" - procitao je slovo A s Noline majice :D

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sreca mala . tako brzo narastu da se ne stignemo ni snaci a oni vec citaju...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto jos malo apdejta, ako se netko (slucajno) pita kako ide.
    Tandem vozi (ili, tehnicki gledano, doji :hehe: ) jos uvijek. Jan jos uvijek jednom dnevno, s tim da sada nece nigdje drugdje nego doma. Dakle, kada smo bili sada na moru 4 dana, i uhvatila ga kriza, rekao je da idemo doma u zg da papa ciku, ali nije nikako htio tamo.
    Ujedno, ako ga odbijem u nekom trenutku, prihvati to puuuno lakse. Sve u svemu, izgleda kao da bi za koju godinicu mogao i prestati :jupi:
    Nola doji sedamsto puta dnevno i nesto manje nocno u neradne dane. "Iku, iku ocu. Papti."

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maja super da tandem funkcionira, svaka čast....

Mi smo također još u tandemu, danas smo upravo imali jedan sešn svi skupa. Najnovija im je fora da otvore usta, a ja im špricnem u usta kao što mama ptica hrani male ptiče. Ludilo.

Karlo doji nekoliko puta dnevno, a Anna jednom u par dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme cure, u trenucima krize se uvijek sjetim vas dvije :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Majo, ili netko drugi, ne znam jesam li negdje propustila, uglavnom koje su to knjige o tandemskom dojenju?

Sad više uopće nije upitno da nas to čeka jer Lea, kako se bliži termin, sve više doji (valjda sam se i ja opustila, nije me više strah kontrakcija pa joj više popuštam) tako da mislim da bi mi to dobro došlo (sjećam se, Majo, da si rekla da bi ti bio bed da nisi pročitala u knjigama da su svi ti osjećaji i to kroz što ste prolazili, normalni)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Majo, ili netko drugi, ne znam jesam li negdje propustila, uglavnom koje su to knjige o tandemskom dojenju?
    super ti je Adventures In Tandem Nursing.

ja sam naručila na amazonu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Macek??? Tajiš li nam nešto?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma ne.. i ne bi ja to skrivala.
    ali nisam još spremna za drugo.. al me zanima ta tema.. pa ak bude, da se pripremim..

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, i ja bih tu rekla. ne znam niti jednu drugu koja je baš specifična za tandem, ali niti ne treba.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a evo, sada vidim da sam pisala gore o nekim stranim forumima, prosurfaj malo i to, sjećam se jedne noći kad mi je bila puna kapa svega da me to bilo dosta podiglo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •