Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: HZZO - povrat novca od stimulacije

AnitaK

Početno HZZO - povrat novca od stimulacije

Curke, situacija je sljedeća - nakon prve stimulacije ( prije godinu dana) predala sam zahtjev na HZZO za povrat novca od Decapeptyla i Ovedrela. Dobila sam odbijenicu, pa sam se žalila i napokon su mi isplatili novac. Međutim, Luči mi je nešto napomenuo da nije dobro to što sam ih tražila tako mali iznos ( oko 1200,00 kn) jer će mi računati to kao jednu plaćenu jednu stimulaciju. S obzirom da imam pravo na još jednu stimulaciju, ima li šanse da me zezaju zbog ovog i ne omoguće mi taj još jedan treći pokušaj? Meni to nije logično, jer nema veze jedno s drugim, ali navodno je tako. Kako se ograditi od toga? Ajde pliz, ako netko ima slična iskustva neka se javi.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pravo na tri stimulacije preko hzzo-a.
    To što ti je dr. rekao da nisi trebala tražiti povrat ovako malog iznosa znači da će ti vjerojatno to što si tražila povrat za Decapeptyl i Ovidrel računati kao da si tražila povrat za jednu stimulaciju. Ova dva lijeka ne služe stimulaciji-D. služi supresiji, a Ovidrel kao okidač ovulacije. Dr. ti je htio reći da ti je bilo pametnije tražiti povrat novaca za onaj ciklus u kojem si kupila i injekcije za stimulaciju koje su dosta skupe i kojih moraš dosta i primiti. Razumiješ, moguće da ovi u HZZO-u smatraju da su ti dali povrat za jedan cijeli postupak (makar meni nema logike, jer se točno zna koji sve lijekovi se koriste u stimuliranom postupku).

Sad sam ti malo zapetljala, ali nadam se da razumiješ.
    Ako ti je to jedini povrat koji si tražila i ako nikad od bolnice nisi dobila lijekove za stimulaciju onda imaš pravo na još dva stimulirana postupka preko HZZO-a, bilo da ćeš tražiti novac za lijekove koje si sama kupila bilo da ti bolnica omogući cijelu terapiju.

AnitaK

Početno

Do sada sam odradila dvije stimulacije na VV, nadala sam se da mi ostaje treće - sreća. Ali po ovom što si mi i ti napisala, ja nemam pravo na treću iako se ovo što su mi vratili nije odnosilo na Gonale što HZZO pokriva u tri pokušaja, već na nešto sasvin drugo što u bilo kojoj situaciji imam pravo zražiti da mi HZZO vrati jer se nalazi na listi.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj AnitaK prvotno napisa
    Do sada sam odradila dvije stimulacije na VV, nadala sam se da mi ostaje treće - sreća. Ali po ovom što si mi i ti napisala, ja nemam pravo na treću iako se ovo što su mi vratili nije odnosilo na Gonale što HZZO pokriva u tri pokušaja, već na nešto sasvin drugo što u bilo kojoj situaciji imam pravo zražiti da mi HZZO vrati jer se nalazi na listi.
    Anita, mislim da ti je najbolje napisati dopis i sve lijepo razjasniti kad opet budeš tražila pare od HZZO-a. Ja sam im uz dopis preko cijelog A4 čak i iskopirala upute za MPO jer me žena tamo pitala jesam li to bila jedan dan na stimuliranom IVF-u, na što sam ja doslovno poludila. Pa zna li koliko traje njen ciklus, valjda nije jedan dan!? Svakako, sve je dobro završilo, dobili smo pare i opet ću tražiti. Za sve! Ne toliko radi para nego radi principa, jer i MM i meni se svaki mjesec odbije jako lijepa svota za zdravstveno osiguranje koje sad ustvari koristimo prvi put, a do sada nisam niti račune od npr. privatnog zubara predavala ni za povrat poreza. Ali sad sam baš ljuta!
    Zato, ni na HZZO-u nema odustajanja, a mi smo tu jake!

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo tu postoji jedna kvaka-sve bi to bilo lijepo kad bi taj povrat išao od nekih drugih novaca, a ne od proračuna bolnice u kojoj se liječiš pa se tako kad tebi vrate bolnici za toliko umanje sredstva s kojima rade :/

AnitaK

Početno

Ok umanje bolnici, ali probaj izačunati koju svotu godišnje, a da ne govorim cijeli radni vjek uplaćuješ za zdravstvo, a da ti ništa ne omogućuju za te novce, nego te love na ovakve fore koje nemaju veze s vezom. Zašto to onda nigdje nije definirano i zašto za ovo saznajem i ja a očito i ostali čitajući između redova ili po ovakvim forumima? Na HZZO-u mi se to nitko nije usudio reći kada sam tražila povrat. To me živcira. A s druge strane raspolažu s mojim novcima za ljekove godinu dana, a dužni su mi ih dati. Bljak. Gade mi se, ko lešinari su. Uh, baš sam se iživcirala.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, taj sistem ništa ne valja pa onda ispadne da se kad tražiš ono što ti kao pacijentu pripada, zamjeraš onima koji ti trebaju pomoći.
    Začarani krug gluposti. Ja sam se osjećala ko zadnja glupača kad sam tražila povrat za jedan postupak zato jer mi je u glavi bila priča-eto sad sam jednom paru uskratila lijekove ili što već od bolnice (makar je i meni bilo uskraćeno, ali glupi osjećaj je tu...).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    Samo tu postoji jedna kvaka-sve bi to bilo lijepo kad bi taj povrat išao od nekih drugih novaca, a ne od proračuna bolnice u kojoj se liječiš pa se tako kad tebi vrate bolnici za toliko umanje sredstva s kojima rade :/
    Ma da!? Oprosti, ali jesi li sigurna?
    Koje s...e! Sad mi je baš crnjak tražit pare ako će to dići iz proračuna VV

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sigurna sam tako piše na mom rješenju o povratu sredstava od prošle godine.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Ma da!? Oprosti, ali jesi li sigurna?
    Koje s...e! Sad mi je baš crnjak tražit pare ako će to dići iz proračuna VV
    ... 100% dižu novce VV: Jednom sam predala zahtjev i kad me nakon skoro godinu dana pozvala pravnica sa HZZO da "razjasnimo" što i kako rekla mi je da sad sva ta dokumentacija ide njima (VV) i da se povrat skida s njihovog računa .
    Povukla sam zahtjev ... naglasila mi je da za mogu ponoviti zahtjev za povratom u roku tri godine i da to napravim ako ostanem trudna :shock:
    ... ne pada mi na pamet

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš bezveze!
    A ništa, preživjet ću i bez tih para jer ne želim otkidat VV od usta...

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni sad nije nešto jasno, da li na VV dobivaju lijekove za stimulacije ili cure same kupuju (zaboravimo na one poslje 38 i više od 3 puta), ako ne dobivaju od čega im onda HZZO oduzima VV-u, ako dobivaju lijekove na VV-u zašto ih cure same kupuju, a ne dobiju od njih?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gonali i Menopuri se dobivaju tamo (ako je do 38 i manje od 3 pokušaja), za antibiotike se dobije recept od opće gino, za utrogestane recept od opće gino, za suprefact - ja to kupujem, nisam ni skužila mogu li pitati opću gino, štopericu - većinom se dobije na VV-u, ali koji put traže da se plati (mislim da se ovitrelle plati, a choragon ne plati)...

Moja je opcija je prijava poreza - s obzirom da imamo jako puno ostalih priv. liječničkih troškova (što gino praćenje nakon IVF-ova - znači UZV-ovi kod priv. gino i sl.; pa vađenje krvi bete (ako ne radi aparat na VV, a često ne radi), kontrola hormona za koje ne mogu izmolit opću gino da mi ih daje i sl.), što vezano za drugu moju boljku - ortopedi, fizikalna itd. koju ne mogu odrađivat preko uputnica i na Mihanovićevoj jer se puno čeka, a moje na poslu sam ionako "nategla" višegodišnjim izostajanjem zbog IVF-ova pa moram "budžetirati" s čekanjima doktora po bolnicama ako nije aspolutno nužno. Prošle godine sam dobila povrat od 5000 kn za raznorazne stvari (sad sve uredno skupljam, od računa za cvike pa nadalje), tako da se meni isplati ta opcija prijave poreza. Doduše, tu je limit na 13.000 kn godišnje (mislim), a ja sam ove godine i to prešišala .

I kad sam to svojoj općoj gino obrazložila svoju perspektivu uspila sam na jedvite jade od nje dobiti uputnice za imunologiju koje mi je dao Duić (NK stanice, antitijela, kariogram i sl. itd.) jer se i od moje plaće značajan dio odvaja pa da bar nešto iskoristim kad će većina troškova liječenja neplodnosti i inih bolesti kod mene ići ipak na moj račun (ako uračunam još recimo 2 priv. pokušaja u Mariboru jer ne mogu dočekati red na VV-u)... Naravski da bih ja rađe da moja opća gino meni daje uputnice za "normalnije" - tipa kontrole trudnoće i sl., ali šta ću kad dolazim sustavu zdravstva samo s rubnim problemima, sustav mene lijepo uredno "recne" svaki mjesec po džepu kod plaće...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pošto je vrijeme povrata poreza čitam ovu temu. Ja sam platila sve što je trebalo iz svog džepa i onda sam otišla kod ginekologa i napisao mi je recepte za sve što ide preko HZZO osim Decipeptyla. Uredno sam poslala recepte u ljekarnu i dostavili su mi novac. Interesira me koji je postupak za Decapeptyl?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •