cuj, po njihovom misljenju, one imaju pravo radit kaj hoce jer su one tamo sluzbeno, dakle educirane osobe, a ti si za njih nitko i nista. mislim, jasno mi je da su preopterecene, ima jako puno rodilja, a njih 2 na odjelu preko noci (skuzile smo to kad je jedna cura iz sobe imala frku, a jedva su joj uspjele doci jer je i u radjaoni bila frka - carski rez pa su morale i one asistirati).
osim toga, oba puta kad sam bila u Rijeci, 2003 i 2005, odnosile su bebe na presvlacenje, prvi put sam mislila da je to normalno, drugi put se nisam imala zasto buniti kad moja beba nije bila uz mene, a drugim curama to nije smetalo, stovise neke su bile sretne da se mogu odmoriti preko noci (sto nakon njihovih horor prica s poroda nije tesko razumjeti). obzirom da sam se ja dosadjivala bez moje bebice, i bila sva "emocionalno" zbrkana zato sto su mi ga uzeli, nije mi bilo problem nositi njihove bebice kad su plakale, al valjda je njima bio bed pa su ih radije poslale sestrama, nego da se ja "mucim". :?
zapravo je tuzno kad dodjes u rodiliste i skuzis koliko zena dodje u bolnicu potpuno nespremno i neobavjesteno o tome kaj ih tam ceka i da postoji alternativa standarnoj bolnickoj proceduri. a da ne govorim da te 4 zene koje su prosle kroz moju sobu u tih tjedan dana su sve bile same na porodu i to im je bilo normalno (kao tata radi, pa nije u Rijeci, pa samo bi nam smetao, ne zelim da me takvu vidi!). Ja sam im rekla da mislim da su zapravo iznimno hrabre, ja se jednostavno previse bojim bolnica da bi se na takvo nesto odlucila sama, bez podrske voljene osobe.