Evo friških vijesti iz RI-rodilišta: došla sa puknutim vodenjakom, planom poroda (skinula sa Rode i modificirala), mužem, vlastitom loptom, CD-om i hranom i pićem. Stanoviti dr. je odmah popljuvao mene, Rodu i plan poroda i htio mi istog momenta uvaliti flašu dripa. Pitala sam koliko me vremena može pustiti na miru, bez intervencija i dao mi je 12 sati. Stavili me u predrađaonu, dali mi da zadržim loptu, hranu i piće, pustili CD a MM poslali doma. Ujutro se promijenila ekipa, zločesti dr je otišao doma, došla genijalna sestra Andrea i dva simpatična mlada doktora, pozvali natrag MM, svi se preselili u prostoriju s kadom, rodila u vodi bez problema i bez epiziotomije :D . Na 5. katu sam ostala 10 dana; za to vrijeme se promijenilo 6 "cimerica".
Bilanca: 6 žena, 6 poroda na leđima, 6 epiziotomija, 6 gadnih šivanja, 6 dripova, 1 vakuum, 1 epiduralna.
Sestre su bile manje-više sve ok, svi su jako naklonjeni dojenju, jedino je hrana užasno mršava. Tko ne voli krumpir neće preživjeti jer je svaki dan i za ručak i za večeru .
Zaključak: ono što sve već znate, ali ipak ću ponoviti - bez obzira za koji se način poroda odlučile, pripremite se na borbu. Uvijek možete naletiti na ekipu nesklonu prirodnom porodu. Obavezno povedite muža i zajedno ćete se najlakše izboriti za porod kakav želite.
Savršen porod u Rijeci je moguć, ali nije pravilo. Budite spremne na borbu! Sretno!