tibica prvotno napisa
Ne razumjem zašto mislite da se treba boriti za prirodan porod? Mene su čak pitali imam li plan poroda. Možda sam ja jednostavno imala sreća, ali čim sam spomenula porod u vodi sestre kao da su bile oduševljene. Od nikoga nisam osjetila nikakvo neprijateljstvo ni podcjenjivanje. MM je bio sa mnom cijelo vrijeme. Nitko nije ni spominjao drip, epi i sl. stvari. Primalje su bile odlične a doktora nisam ni doživjela. Došao je na sam izgon i napomenuo primalji da mi očuva međicu. Imam samo pozitivna iskustva iz rađaone a i sa 5. kata. Gore su sestre bile prijeteljski nastrojene sva tri dana. Doktori su na vizitama bili brzi i neprimjetni... Ma uglavnom sve najbolje o osoblju. Što se tiče posjeta ja se potpuno slažem s tim režimom. "x na dan ti moće doći po jedna osoba. Zamisli da ti svaki dan dolazi 5 ljudi. Vas ste 3 žene u sobi i troje dijece. Na što bi to ličilo. Pa onda još da dolaze kad nije vrijeme za posjete... Žene tamo leže u mrežastim jednokratnim gaćama s krvavim ulošcima, jedva sjede od šavova, doje dijete, idu se istuširati, spavaćice s otvorima do pupka... i onda naleti nečija mama, tata, susjeda, sestra i šogor. Meni ne bi bilo ugodno.
Malo sam razočarana izgledom samog rodilišta. Rađaona je ok, sve preuređeno i novo, ali 5. kat nije dobar ni za starački dom a kamo li za rodilje i djecu.