Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 200

Tema: Rodiliste u Rijeci 2.dio

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naravno da beba ne mora biti ukakana. Ja sam imala sa sobom nekoliko pelena za svaki slu?aj, ali kad sam skužila da se beba pokakala, pitala sam sestru da ju "izvanredno" presvu?e. I presvukla ju je.
    A što se ti?e tutica, ja imam slike iz rodiišta i svi kad vide slike s jednom njihovom tuticom pitaju: a šta si ti koristila svoju robicu? Dvije tutice su bile prekrasne.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su sve tutice bile ok, a pelene... nisam ni primjećivala da je ukakana. No, moj bad, jer smo se vratili s osipom
    Koju je srećom riješila jedna super super mast...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Samo da se požalim da me već sada počinje hvatati jeza (i bijes) od 5. kata, a trebam roditi krajem 10. mjeseca Tri dana koja sam provela tamo s Vitom su mi bila prestrašna i imala sam osjećaj da sam tamo 3 mjeseca. Čujem da su sada sestre još gore, da su posjete skroz srezane, samo jedna osoba može doći u posjet i to samo u vrijeme posjeta... Iskreno, samo se nadam da će apartman biti slobodan pa da barem imam pomoć i podršku MM-a :/ A toliko sam ljuta, imam osjećaj da idem u kaznionicu odležati zatvorsku kaznu, a ne u rodilište MM mi predlaže da ih snimim i dam u novine-što je najgore, to mi zvuči kao dobar prijedlog

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mamuška, meni je bilo baš ok. Jedne posjete su bile ujutro, druge u redovno vrijeme. Budući da sam već dojila i znala kako i šta, nisu me niš pitale nit gnjavile.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I meni je bilo OK. Zapravo, kada sam došla doma bilo mi je žao što nisam ostala još. Nitko nije davio i gnjavio, imala sam mir, svoju bebu i topao tuš. Dugi su mi kuhali i čistili.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Uf, hvala vam Nadam se da ću imati slična iskustva.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je bilo isto ok
    a i barbara je gore

think pink

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo friških vijesti iz RI-rodilišta: došla sa puknutim vodenjakom, planom poroda (skinula sa Rode i modificirala), mužem, vlastitom loptom, CD-om i hranom i pićem. Stanoviti dr. je odmah popljuvao mene, Rodu i plan poroda i htio mi istog momenta uvaliti flašu dripa. Pitala sam koliko me vremena može pustiti na miru, bez intervencija i dao mi je 12 sati. Stavili me u predrađaonu, dali mi da zadržim loptu, hranu i piće, pustili CD a MM poslali doma. Ujutro se promijenila ekipa, zločesti dr je otišao doma, došla genijalna sestra Andrea i dva simpatična mlada doktora, pozvali natrag MM, svi se preselili u prostoriju s kadom, rodila u vodi bez problema i bez epiziotomije :D . Na 5. katu sam ostala 10 dana; za to vrijeme se promijenilo 6 "cimerica".
    Bilanca: 6 žena, 6 poroda na leđima, 6 epiziotomija, 6 gadnih šivanja, 6 dripova, 1 vakuum, 1 epiduralna.
    Sestre su bile manje-više sve ok, svi su jako naklonjeni dojenju, jedino je hrana užasno mršava. Tko ne voli krumpir neće preživjeti jer je svaki dan i za ručak i za večeru .
    Zaključak: ono što sve već znate, ali ipak ću ponoviti - bez obzira za koji se način poroda odlučile, pripremite se na borbu. Uvijek možete naletiti na ekipu nesklonu prirodnom porodu. Obavezno povedite muža i zajedno ćete se najlakše izboriti za porod kakav želite.
    Savršen porod u Rijeci je moguć, ali nije pravilo. Budite spremne na borbu! Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I meni je u Rijeci bilo ok. Rodila sam na ledima i sa dripom (ako zelite roditi na drugi nacin pripremite se na borbu). Ali je svo osoblje bilo stvarno drago prema meni. :D
    Odmah nakon poroda babica je bila uz mene i pokazivala mi kako moram pravilno dojiti. Nije otisla dok bebac nije poceo sisati (a bila je to borba...)
    Ne mogu se pozaliti ni sto se tice boravka na 5. katu.

Sto se tice posjeta meni je bilo drago da je mogao doci samo MM jer bas nisam bila raspolozena za posjete, trebao mi je odmor.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Stanoviti dr. je odmah popljuvao mene, Rodu i plan poroda i htio mi istog momenta uvaliti flašu dripa.

Ne znam je li se smije reći ali mene jako zanima ime ovog doktora. Uskoro ću i ja tamo pa da se pripremim

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne razumjem zašto mislite da se treba boriti za prirodan porod? Mene su čak pitali imam li plan poroda. Možda sam ja jednostavno imala sreća, ali čim sam spomenula porod u vodi sestre kao da su bile oduševljene. Od nikoga nisam osjetila nikakvo neprijateljstvo ni podcjenjivanje. MM je bio sa mnom cijelo vrijeme. Nitko nije ni spominjao drip, epi i sl. stvari. Primalje su bile odlične a doktora nisam ni doživjela. Došao je na sam izgon i napomenuo primalji da mi očuva međicu. Imam samo pozitivna iskustva iz rađaone a i sa 5. kata. Gore su sestre bile prijeteljski nastrojene sva tri dana. Doktori su na vizitama bili brzi i neprimjetni... Ma uglavnom sve najbolje o osoblju. Što se tiče posjeta ja se potpuno slažem s tim režimom. "x na dan ti moće doći po jedna osoba. Zamisli da ti svaki dan dolazi 5 ljudi. Vas ste 3 žene u sobi i troje dijece. Na što bi to ličilo. Pa onda još da dolaze kad nije vrijeme za posjete... Žene tamo leže u mrežastim jednokratnim gaćama s krvavim ulošcima, jedva sjede od šavova, doje dijete, idu se istuširati, spavaćice s otvorima do pupka... i onda naleti nečija mama, tata, susjeda, sestra i šogor. Meni ne bi bilo ugodno.
    Malo sam razočarana izgledom samog rodilišta. Rađaona je ok, sve preuređeno i novo, ali 5. kat nije dobar ni za starački dom a kamo li za rodilje i djecu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moje je iskustvo: sve ovisi o ekipi na porodu (čitaj: doktoru)

prvi put (bez ikakve borbe, bez plana poroda) - doktora nisam takoreći ni vidjela, primalja je vodila porod - savršeno.
    drugi put (s borbom i planom poroda) - manje savršeno. doktor mi prokinuo vodenjak bez riječi. i tu smo se odmah "sprijateljili".

oba puta - porod u vodi.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Ne znam je li se smije reći ali mene jako zanima ime ovog doktora. Uskoro ću i ja tamo pa da se pripremim
    Poslala sam ti PP. Spremaš se u kadu, ili?
    Tibice ti si očito imala više sreće. Moj plan poroda su isto svi odmah pročitali, dvije sestre, dva dr-a, svaka im čast, ali nije se svima svidio
    Na kraju je ipak ispalo sve dobro, ali naljutio me komentar da mi na Rodama mislimo "kako sve žene mogu imati prirodan porod a to nije istina, da moj porod nije normalan ni prirodan jer je započeo pucanjem vodenjaka, bla bla bla..." Onda mi je došla neka sestra i napričala kako "dođu neke žene koje neće drip, pa neće ovo, pa neće ono, i kako doktore treba slušati jer oni najbolje znaju..."
    Šta se tiče posjeta se slažem, možda bi ipak tatama trebalo dati dva puta po 1,5h umjesto 1h, to prebrzo prođe.
    Sestre na petom su jako sklone dojenju što mi se sviđa, stalno su nam provjeravale dojke, ima li kolostruma, da li su pretvrde, da li bebe pravilno sišu, pomagale nam pravilno staviti dijete na prsa, velika pohvala!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Još bih dodala de je taj isti doktor zaista nježan, lijepo me pregledao, amnioskopiju nisam ni osjetila, u njegovu stručnost ne sumnjam ni najmanje. Ali ja sam tamo došla rađat, bujica hormona, bujica osjećaja, i ženi u takvom stanju bacat takve komentare nije uopće umjesno. Dakle, primjedbe samo njegovom nastupu, nikako stručnosti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam jedno pitanjce...a možda njih par vezano za Rijeku, pa pomozite ako znate!! Naime načula sam da se porod u vodi tamo dodatno plaća, kao i smještaj u apartman (u bolnici) pa me zanima da li je to stvarno tako i koliko to sve dođe da se pripremimo. Drugo pitanjce se odnosi na samo vrijeme kretanja tamo. MM bi krenuo naravno dan ranije (kao znat ću ja unaprijed kada će me trudovi hvatat), pa našao smještaj pa onda u bolnicu...mi smo iz ZG-a pa me zanimaju iskustva što se tiče smještaja mužeka - apartman, hotel... A što se tiče iskustava čula sam i pročitala samo najbolje o Rijeci ja sam naime medicinske struke i želim tamo upravo zato što znam kako je po drugim zagrebačkim rodilištima. Neću pljuvati po kolegama ali nekada stvarno kao da rade sa kravama, a ne budućim majkama i bebama. Eto...zahvalna sam za svaku informaciju. Pozdrav svim mamicama!!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

porod u vodi se ne plaća, a app. je čini mi se 400 kn na dan. plaća se "prisustvo na porodu", bilo je 300 kn prošle godine. tj. kao ne plaćaš prisustvo, nego zaštitno odijelo

muž može biti s tobom, ali ne može prespavati. ili su i to promijenili :/

e, sad, što se tiče smještaja muža ne znam jer je sezona pa ćete se morati raspitati. možda najbolje da pogledaš na stranicama burze pa ako ti treba neki broj telefona, netko ti ovdje pogleda. možda ti i
    ovo bude od pomoći.

ja sam rodila u riječkom rodilištu, ali ne zavaravaj se da je prebajno, doktorica bi i prema kravi vjerojatno bila finija , tako da ti ovisi o tome na koga naiđeš i kako se postaviš.

sretno!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja - nikad više u Rijeku ili općenito u bilo koje HR rodilište!! Prvu sam trudnoću i porod živjela vani - kakav tretman sam imala - kao kraljica!!! Doslovce je moja želja bila njihova zapovijed!! Rodila sam kako sam htjela (elektivni carski) , kad sam htjela (datum znala 4 mjeseca unaprijed) , MM je mogao ostati spavati samnom (u apartmanu je bio dodatni krevet), sestre su me svakih pol sata pitale ako hoću čaj, kavu, toplo mlijeko, imala 3 vrste menija za doručak, ručak i večeru, u apartmanu privatni telefon, frižider, posebna kupaona za goste, ona za mene sa masažnom kadom, dnevni boravak, satelitska TV...
    Nitko me nije silio da dojim (ili ne dojim), niti jedan krivi pogled zbog ijedne moje odluke...Doktor dolazio do mene svaki dan 2 puta, isto tako i anesteziolog, zvao isto toliko sestre na telefon da se raspita za mene i da pita da li mi nešto treba... Nema 'skidaj gaće' pri jutarnjoj viziti . Tj, nema gin pregleda uopće kroz cijelu trudnoću niti do 6-og tj nakon poroda. Nema brijanja, klistira... Porod u Rijeci - šok od kojeg se još nisam oporavila (ni sada nakon 4 godine), još uvijek je u meni bijes, revolt, nevjerica. Odnos prema meni - katastrofa. Samim time što su vidjeli da znam što hoću i da ne mogu samnom kako hoće pa su bili još prepotentniji Moram pohvaliti babice na porodu, ali sve ostalo je živa jeza, od odnosa pacijent-doktor, sobe, kupaona do hrane. Ako se ikad odlučim na treće, idem roditi u inozemstvo. U naše rodilište ne bi više kročila nogom osim da mi život ovisi o koncu i da nisam ničeg svjesna.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iridana, puno se toga promijenilo u 4 godine. Nije baš tako jezivo, ali nije ni bajno kao u inozemstvu (pitanje da li će ikada biti). Meni je uz malo borbe porod ispao super, u vodi uz genijalnu babicu, vizite isto 2x dnevno bez skidanja gaćica, pitaju te da li hoćeš brijanje i klistir, da li hoćeš epiduralnu, sestre ti pomažu da uhodaš dojenje, beba je s tobom ako to želiš, ako se želiš odmoriti ti ju odnesu (iako to rijetko tko traži, sve smo stavile bebe sebi u krevet), sve je uglavnom ok, jedino je hrana zaista loša, ali mislim da im HZZO daje oko 13 kuna po osobi za sva tri obroka dnevno, tako da im se ne može zamjeriti.
    mommy3 ja sam došla par dana prije termina, ali jedan dr mi je rekao da Zagrepčanke sve dolaze kad ih uhvati i da su sve stigle na vrijeme. Prisustvo muža je i dalje 300 kn, za apartman se nisam raspitivala. Doktori su zbilja različiti, od divnih do katastrofalnih. I nemoj zaboraviti nalaze, za kadu ti treba bris cerviksa, bris na klamidiju, TPHA, HIV 1, HIV 2, HEPATITIS A i B. S tim nalazima trebaš doći na pregled par tjedana prije termina.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iridana, ako nije tajna, gdje si rodila u inozemstvu?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

iridana, ako nije tajna, gdje si rodila u inozemstvu?
    U Arapskim Emiratima (Dubai)

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za kadu ti ne treba sve to. Ja sam došla kad su me ulovili trudovi, rekla da želim porod u vodi i dobila ga. Donjela sam nalaz za hepatitic B i C, klamidiju i HIV. To je to. Nisam ništa unaprijed morala raditi, nikakve preglede. Kada je bila spremna dok sam ja obavila klistir i brijanje i pregled. MM je bio sa mnom, sve sestre, babice i doktori su mi bili super i na viziti su me samo pitali jesam li dobro i da li me što boli. Lohije su pregledavale dvije sestre prije vizite. A klopa...koga briga, glavno da je beba sa mnom i da je sve ok. Ta tri dana preživiš. Mislim da je količinski sasvim dovoljno samo nije baš ukusno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iridana, je li takav porod u Emiratima dostupan svima?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Za kadu ti ne treba sve to. Ja sam došla kad su me ulovili trudovi, rekla da želim porod u vodi i dobila ga. Donjela sam nalaz za hepatitic B i C, klamidiju i HIV. To je to. Nisam ništa unaprijed morala raditi, nikakve preglede.
    Ja sam zvala par mjeseci prije termina i sestra Silvana mi je rekla da sve to treba i da dođem na pregled. :shock: Na pregledu sam dobila papir gdje je velikim slovima pisalo "želi porod u vodi". Tibice, tebi su izgleda sve zvijezde bile naklonjene kad si rađala, nitko te nije gnjavio, ništa nisu tražili, mrak! Da je bar svima tako!
    Iridana, Emirati??? :shock: :shock: :shock: Pa kako si tamo završila? Mislim, genijalno! Sigurno su bile i zlatne pipe u kupaonama, ili?
    Onda razumijem kakav šok si doživjela u "našoj maloj klinici" poslije one raskoši.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da se ispravim: ne hepatitis A i B nego B i C.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam se isto pojavila tamo s vec spomenutim nalazima, trudovima na minutu i uputnicom i rekla da bih ja porod u vodi. To je bilo to.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ovca_i_janje:
    Iridana, je li takav porod u Emiratima dostupan svima?
    Da, apsolutno svakome!

Elinor:

Iridana, Emirati??? Pa kako si tamo završila? Mislim, genijalno! Sigurno su bile i zlatne pipe u kupaonama, ili?
    Onda razumijem kakav šok si doživjela u "našoj maloj klinici" poslije one raskoši.
    Duga priča kako sam tamo završila , živjela sam tamo skoro 8 godina Nisu baš bile zlatne pipe, ali kao i da jesu naspram ovog ovdje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači, ne plaća se?!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iridana znam kako je po bolnicama i to tako prihvaćam jer je to ipak Hrvatska. Srednju i višu školi sam odradila po njima tako da znam kako je ali isto tako znam zašto se sve to i radi. Ako je nekome problem klistir i brijanje prije poroda zapitajte se da li bi radije da vam se rađa dijete a vama popusti sfinkter u tom trenu i...zamislite sliku!!! Da ne govorim o mogućim infekcijama bebe koje joj ne trebaju prije nego je uopće vidjela svijet. :/ Znam da se velika većina žena toga užasava, a meni je valjda normalno jer sam se toga nagledala. Ali ipak mislim da je to sve iz dobrih razloga.
    Puno hvala za sve informacije!!! Termin je krajem 10-og mjeseca i jedva čekamo da upoznamo Evu! Nazvala sam i sestru Silvanu i potvrdila je sve što ste rekle. Dakle hepatitis B i C, HIV, Wasserman, klamidija, krvna grupa i 300kn za MM. Pa možemo u rađanje!!
    Svima vama koje se bojite preporučam da slušate samo sebe i ono što mislite da je najbolje za vas i bebu. Medicinsko osoblje nije tamo da vam oteža iako i oni imaju teških dana i nažalost to znaju pokazati na krivom mjestu. Slobodno zahtjevajte što želite i prije svega je potreban dijalog da bi se znalo što želite. Puse!!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Znači, ne plaća se?!
    Plaća se jedino ako kao opciju poroda izabereš carski (dakle ako nije 'emergency'). Ja sam za carski i apartman platila 500$ (i kompletan kraljevski tretman). Tu doktoru tutneš 500 € ispod stola pa te svejedno tretiraju kao smeće pa sad budi pametan Rađe platiti skoro upola manje i imati što zaslužuješ i želiš nego se natjeravati sa ovim smećem ovdje (u svakom smislu). Rodilište u Postojni isto radi elektivni carski, ja sam ih zvala. U mom slučaju, više nikad ne bi rodila prirodno, daj mi carski svaki dan 10 puta. Nema bolova, nema hemoroida, možeš sjesti, hodati, ići normalno na WC...a rana me skoro ništa nije boljela.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mommy3 u svijetu se više nigdje ne radi klistir niti te briju, a niti ima gin pregleda tijekom trudnoće (samo uzv). Kada sam to rekla svom doktoru u inozemstvu, blijedo me pogledao i pitao me 'kakva je to barbarska zemlja trećeg svijeta?? ne treba žene u trudovima još dodatno mučiti'.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne treba žene u trudovima još dodatno mučiti'.

Kao što rekoh Iridana, ovo je ipak Hrvatska. Cijela zemlja nam je u banani tako da se od bolnica stvarno ne može očekivati standard koji je vani, pogotovo u Emiratima (ako sam dobro zapamtila). Imam mamu koja, eto ima već metastaze na plućima. Liječila se i vani, tako da znam kako je. Tužno je kakve su nam prilike ali nisu svi te sreće da moguu otići van. Treba izvući najbolje od onoga što imaš, a ne patiti za onim što ne možeš nikada imati. Zar ne?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Treba izvući najbolje od onoga što imaš, a ne patiti za onim što ne možeš nikada imati.
    Ako se svi budu tako mponašali, prihvaćali situaciju kao takvu pomirivši se sa nekim stvarima te se trudili da 'izvlačimo najbolje', stvari se ikad neće ni popraviti. Nema nikakvog smisla da se 'trudimo izvući najbolje' nego se trebamo boriti da nam bude bolje. Emirati ili ne, živjela sam i u Njemačkoj i 2 godine u Londonu, prošla sam uistinu cijeli svijet (putujem otkad sam se rodila), ali stanje u Hrvatskoj je, vjeruj mi, jadnije nego u Indiji ili Bangladešu. Možda tamo imaju manje sredstava s kojim raspolažu, manje aparata, ali je barem pristup humaniji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh pa dušo draga ako misliš da možeš i imaš volju boriti se protiv vjetrenjača samo izvoli. Ja se duboko ispričavam ako sam te uvrijedila nečim što sam napisala, ali eto imam barem slobodu izražavanja. Ne želim da i bez toga ostanem. Realna sam i stojim na zemlji. Znam kako je vani i znam da smo gori od mnogih zemalja trećeg svijeta. Sama ta činjenica da sam toga svjesna mi je dovoljna. Ne bih se željela dovoditi u situaciju da dođem do zida (što mi se već događalo) zato što želim bolje. Zato radi svojega mira prihvaćam stvari kakve jesu. Da se razumijemo to je tako što se tiče nekih stvari...jer za sve ostalo što mogu ja se borim i ne dam da me gaze. Inače se ne smijem uzrujavati niti malo, ne smijem van iz kreveta osim do WC-a ili kompa....a sada mi je tlak do neba zbog toga što svoje mišljenje ne mogu iznesti. Uz najdublje isprike šaljem i pozdrave uz nadu da se nećemo svađati...ipak je ovo forum za mame. Bez daljnjih produbljavanja političko-socijalnih tema molim! Hvala i puseki!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mommy3 prvotno napisa
    Bez daljnjih produbljavanja političko-socijalnih tema molim!
    potpis.

i jos bi dodala, da vas molim da ovaj topik ipak ostane prica o iskustvima i planovima za porod u rodilistu u Rijeci.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedila, a najmanje mi je to bila namjera na nekoj političko-socijalnoj bazi. Još sam uvijek u (kulturnom) šoku nakon doživljavanja našeg rodilišta. Tko voli - nek' izvoli, mene ova naša rodilišta i njihovi doktori ne budu vidjeli jer izbora ima puno, a boriti se za ono, na što imam pravo (humanost, ljubaznost i izbor) neću i ne moram.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tak je momze!! :D još vam se javim sa iskustvima u 11.mj kada se vratim nadam se da će sve biti oki-doki, a pripreme su gotove zahvaljujući svima vama i puno vam hvala!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne razumjem zašto mislite da se treba boriti za prirodan porod? Mene su čak pitali imam li plan poroda. Možda sam ja jednostavno imala sreća, ali čim sam spomenula porod u vodi sestre kao da su bile oduševljene. Od nikoga nisam osjetila nikakvo neprijateljstvo ni podcjenjivanje. MM je bio sa mnom cijelo vrijeme. Nitko nije ni spominjao drip, epi i sl. stvari. Primalje su bile odlične a doktora nisam ni doživjela. Došao je na sam izgon i napomenuo primalji da mi očuva međicu. Imam samo pozitivna iskustva iz rađaone a i sa 5. kata. Gore su sestre bile prijeteljski nastrojene sva tri dana. Doktori su na vizitama bili brzi i neprimjetni... Ma uglavnom sve najbolje o osoblju. Što se tiče posjeta ja se potpuno slažem s tim režimom. "x na dan ti moće doći po jedna osoba. Zamisli da ti svaki dan dolazi 5 ljudi. Vas ste 3 žene u sobi i troje dijece. Na što bi to ličilo. Pa onda još da dolaze kad nije vrijeme za posjete... Žene tamo leže u mrežastim jednokratnim gaćama s krvavim ulošcima, jedva sjede od šavova, doje dijete, idu se istuširati, spavaćice s otvorima do pupka... i onda naleti nečija mama, tata, susjeda, sestra i šogor. Meni ne bi bilo ugodno.
    Malo sam razočarana izgledom samog rodilišta. Rađaona je ok, sve preuređeno i novo, ali 5. kat nije dobar ni za starački dom a kamo li za rodilje i djecu.
    Ja se spremam u Rijeku i iskreno nisam znala da netko može uči u sobu gdje su mame i bebe... Zato što to baš i nije u ponudi svake bolnice. Tj. ovo je prva za koju znam da tate i ostali mogu u sobu... U karlovcu ti možeš izaći van, oni vide bebača preko stakla i to je to...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih samo dodala da se mi definitivno ne možemo uspoređivati s Arapskim Emiratima, a niti večinom zemalja koje imaju bolje standarde od nas...
    I da dodam... Mislim da je (po onom što sam čitala, a nadam se i da ću i samo vidjeti) Rijeka jedno od najboljih rodilišta u Hrvatskoj...

Tako da iridiana2666 ako imaš mogućnosti otići bilo kamo van države, blago tebi... i da si sretna ako nisi vidjela ništa gore od Rijeke, a takvih bolnica tj. rodilišta previše...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim u Rijeci se barem možeš izboriti za ono što želiš, u Karlovcu te samo posprdno pogledaju i rade po svome...

Tako da sam rekla, ako neću stići do Rijeke, radije ću roditi sama doma....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Karfiolčić u potpunosti se slažem s tobom!! Upravo iz tog razloga sam i ja odabrala Riječko rodilište, jer je najbolje od ovih koja se nude Tako sam barem čula od kolega po bolnicama, ali i od žena koje su tamo rodile. Najnovije kaj sam saznala je da osoblje u principu dobronaklono gleda na sve trudnice koje su voljne roditi u vodi. To je njima u principu najjeftinija opcija jer ne treba trošiti na lijekove protiv bolova, konac za šivanje i još neke stvari.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Najnovije kaj sam saznala je da osoblje u principu dobronaklono gleda na sve trudnice koje su voljne roditi u vodi. To je njima u principu najjeftinija opcija jer ne treba trošiti na lijekove protiv bolova, konac za šivanje i još neke stvari.
    Ako pukneš te šivaju, a troše velike koliline vode i mijenjaju filter na kadi nakon svake rodilje. Tako da ne znam je li im najjeftinije. :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo bih željela ohrabriti cure koje razmišljaju o porodu u drugom gradu. Ja sam u Rijeku došla iz Čakovca i nikad neću požaliti. Ako zaista imate i najmanju želju za porodom u vodi, ili čak klasičnom porodu ali izvan vašeg grada, go for it! Hrvatska je dovoljno mala da ni jedno rodilište nije predaleko, a eventualnu osudu i komentare okoline koja će vas pitati "šta filozofirate, i mi imamo rodilište i sl." okačite mačku o rep i slijedite svoje srce. Ti isti ljudi zovu i Zagreb i Njemačku i Švicarsku kad netko njihov treba operirat bruh, a porod se uzima zdravo za gotovo. E pa ne može više tako. Na žalost ne možemo sve u Dubai, ali možemo birati između ponuđenog u Hrvatskoj. Ja već planiram tko će mi čuvati bebu u Rijeci kad budem ponovo rađala...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj karfiolčić prvotno napisa
    I ja sam tako rekla! Ali stigla sam, čak sam i korijenje pustila u Rijeci u iščekivanju poroda, bebo nije htio van!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Najnovije kaj sam saznala je da osoblje u principu dobronaklono gleda na sve trudnice koje su voljne roditi u vodi. To je njima u principu najjeftinija opcija jer ne treba trošiti na lijekove protiv bolova, konac za šivanje i još neke stvari.
    Ako pukneš te šivaju, a troše velike koliline vode i mijenjaju filter na kadi nakon svake rodilje. Tako da ne znam je li im najjeftinije. :/
    Ma gle baš me briga jel im kaj jeftinije ili nije... To je jedina bolnica u kojoj se pruža bilo kakav izbor i to je super... Naravno osim Varaždina i Osijeka, al to mi je predaleko...
    Meni je od svega najgore kada ženi u karlovcu neće raditi carski jel košta 7500 tisuća kuna.... Pa da oprostite boli me ona stvar...
    Ženi su na kraju nalegli na trbuh, popucalo joj ušće, epi na dvije strane, jel je curica išla sa rukom i glavom van.... Ukratko curičkica i nije bila velika 2900, ali mama je mršava i visoka 1,50 tako da je po svim pravilima trebala ići na carski...
    Tako da ljudi moji, nema teorije da im se dam u ruke... Velim radije sama doma nego to...
    Sad netko će reći pa to je jedan individualan slučaj... Možda i je, ali ja jednostavno ne želim riskirati da ja budem drugi...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj karfiolčić prvotno napisa
    I ja sam tako rekla! Ali stigla sam, čak sam i korijenje pustila u Rijeci u iščekivanju poroda, bebo nije htio van!
    ma super... Ja razmišljam budući mi je termin 06.12. pogledati za neki smještaj, a i od frendice sestra je u Rijeci, pa i da odem 2 dana ranije nije neki bed... Ali bi radije putovala kada me uhvate trudovi, jel nekako mislim da će brže proći, ako dođem bar na pola otvorena....
    Samo se nadam da neće biti snijega i nekog nevremena.... Sve se stigne...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

karfiolčić žao mi je što je ta žena tako loše prošla u Karlovcu. Ja sam isto "džepna Venera", niska, sitna, još mi je dr na prijemu u rodilište rekao: "Pa kako će ta beba izaći kroz tu minijaturnu zdjelicu"? Ali rodila sam ko od šale, beba 3280g i 50cm, bez epiziotomije. Mislim da je osim dobre anatomije puno pridonijela topla voda, i naravno babica Andrea. Ti si iz Karlovca zbilja jako brzo u Rijeci, i puni profil autoceste polako napreduje...nemaš brige, sigurno ćeš doći na vrijeme da zaplivaš.
    A termin je na Svetog Nikolu! Ponesi šibu za zločeste doktore!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

karfiolčić žao mi je što je ta žena tako loše prošla u Karlovcu. Ja sam isto "džepna Venera", niska, sitna, još mi je dr na prijemu u rodilište rekao: "Pa kako će ta beba izaći kroz tu minijaturnu zdjelicu"? Ali rodila sam ko od šale, beba 3280g i 50cm, bez epiziotomije. Mislim da je osim dobre anatomije puno pridonijela topla voda, i naravno babica Andrea. Ti si iz Karlovca zbilja jako brzo u Rijeci, i puni profil autoceste polako napreduje...nemaš brige, sigurno ćeš doći na vrijeme da zaplivaš.
    A termin je na Svetog Nikolu! Ponesi šibu za zločeste doktore!
    Ma nisu ni moji porodi bili puno bolji pa sam se zato i odlučila na Rijeku....
    Sveti Nikola da... Nadam se da mi neće trebati šibe... I nekako nemrem iščekati svog dečkića da izađe.... Nisam pekezasta nešto i dovoljno mi je da mi netko da izbor kako želim roditi, a ne 10 sati sama na stolu, na lijevom boku, bez vode, reflektori svjetle u facu... i tako samo tražim mogućnost izbora, a mislim da u Rijeci to mogu dobiti ako porod barem donekle ide svojim tokom....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislila sam pekmezasta.... Tipfeler...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Definitivno bih preporučila porod u vodi, ako imate mogućnosti. Meni je ovo bio prvi porod pa nemam s čime usporediti, ali pola sata nakon poroda sam rekla MM-u da bih ovako odmah rodila bar petero za redom.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Definitivno bih preporučila porod u vodi, ako imate mogućnosti. Meni je ovo bio prvi porod pa nemam s čime usporediti, ali pola sata nakon poroda sam rekla MM-u da bih ovako odmah rodila bar petero za redom.
    Potpisujem u cijelosti!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •