Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Otvaranje porodiljnog

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Otvaranje porodiljnog

Molim vas da mi pomognete s tom birokracijom jer nemam blagog pojma sta trebam napraviti, a situacija mi je komplicirana jer sama moram obaviti i sve ono sto bi inace trebao napraviti poslodavac.

Dakle, prvi korak sam napravila: uzela onaj papir od doktorice opce prakse. Kud sad trebam s tim i sto dalje? Pliz, pomagajte!

PS. Isprika moderatoru ako tema vec postoji, nisam nista nasla preko pretraznika.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Trudnice kojima počinje rodiljni dopust odmah nakon zaključenja trudničkog bolovanja, na socijalno nose samo doznaku, ako ne žele korigirati izračun naknade (na što imaju pravo ako smatraju da će im novi obračun biti poboljniji od starog).

Trudnice koje iz aktivnog rada otvaranju rodiljni dopust, na socijalno nose doznaku, ER-1 obrazac kojeg dobiju od poslodavca, kopiju kartice s brojem tekućeg računa, trudničku knjižicu samo na uvid.

Ako si zaposlena kod obrtnika, tražiti će te i potvrdu iz Porezne o plaćenom doprinosu za zdr.osig.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thx minnie, obavila ja sve

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako sam na porodiljnom od 1.12 onda imam vremena do kraja mj. ga prijaviti, tj ne trebam sad sta prije ici jer ionako je isplata za 12mj u 1. mj?

Thanks

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Odnesi papire sto prije, nisam 100% sigurna za datum, mislim da ako doneses paire do 15. u mjesecu isplata ti ide vec slijedeci mj. Ako odneses krajem 12. moglo bi se dogoditi da ti naknada dodje tek u 2.mj
    Tako su meni barem rekli. . . .

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Papire treba odnijeti do 5. mjesecu. Ja sam odnijela točno 5. i u tom mjesecu nisam dobila ništa.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Papire treba odnijeti do 5. mjesecu. Ja sam odnijela točno 5. i u tom mjesecu nisam dobila ništa.
    U tom mjesecu ni nećeš dobiti nego tek slijedeći, ali ako se odnese prekasno mogao bi se preskočiti još jedan mjesec, dakle da se u 2. dobije naknada za 12. A naknada za 12. inače ide u 1. Nadam se da ste me razumjele. . .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Citiraj blis prvotno napisa
    U tom mjesecu ni nećeš dobiti nego tek slijedeći, ali ako se odnese prekasno mogao bi se preskočiti još jedan mjesec, dakle da se u 2. dobije naknada za 12. A naknada za 12. inače ide u 1. Nadam se da ste me razumjele. . .
    E hvala ti U pon. nosim sve. Znam da je pon. obicno po ustanovama krkljanac ali 'nista nas ne smije iznenaditi'

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, da li netko zna kako i kada porodiljni redovna studentica?
    Frendici je termin poroda 30.12., a još nije otvorila porodiljni, pa molim pomoć. Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Majke koje se nalaze na redovnom školovanju

Majka koja se nalazi na redovnom školovanju ima pravo na rodiljni dopust od dana rođenja djeteta do navršene godine dana starosti djeteta.
    Za blizance, treće i svako sljedeće dijete majka na redovnom školovanju ima pravo na rodiljni dopust do treće godine života djeteta.
    Kako bi ostvarila pravo na porodnu naknadu, majka koja se nalazi na redovnom školovanju mora ispunjavati slijedeće uvjete:
    - ima hrvatsko državljanstvo
    - ima neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje 3 godine prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava
    - zdravstveno je osigurana u Zavodu
    - na redovnom je školovanju

Zahtjevu se prilažu sljedeći dokumenti:
    1. fotokopiju rodnog lista za dijete ili fotokopiju rodnih listova za blizance, trojke ili više djece jednake dobi
    2. fotokopiju domovnice (za majku)
    3. fotokopiju osobne iskaznice (za majku) i potvrdu o neprekidnom prebivalištu
    4. potvrdu o redovnom školovanju

Na uvid je potrebno donijeti:
    1. osobnu iskaznicu
    2. domovnicu
    3. zdravstvenu iskaznicu
    4. original rodnog lista (listove) za dijete (djecu)

Novčana naknada za vrijeme rodiljnog dopusta iznosi 1.600,00 kuna mjesečno.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zahvaljujem!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Trudnice kojima počinje rodiljni dopust odmah nakon zaključenja trudničkog bolovanja, na socijalno nose samo doznaku, ako ne žele korigirati izračun naknade (na što imaju pravo ako smatraju da će im novi obračun biti poboljniji od starog).
    Je li ovo zaista tako, odnosno ništa ne treba nosit iz firme?

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene zanima kakva su prava nezaposlenih majki, pročitala sam da imaju pravo na porodiljni a koliki je iznos?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno naknade

laura, nezaposlene majke imaju pravo na porodiljnu naknadu ako su prijavljene na HZZ-u, a naknada je 1600 kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •