Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: peckanje u dojci nakon podoja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno peckanje u dojci nakon podoja

Sve čitam ovaj forum, ali nigdje ne nalazim sličan problem...naime, par minuta nakon podoja u dojci osjećam peckanje i to traje neko vrijeme (recimo 1 sat ). Pomaže mi kad stavim hladan oblog :D , ali time smanjujem količinu mlijeka. To peckanje je užasno neugodno tako da nakon podoja po noći ne mogu zaspati.
    Ima li netko iskustva s tim?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da, nešto poput peckanja, meni je to bilo kao da mi netko steže žile , bol bi bila prodorna i nekad neizdrživa. Trajalo je nekih mjesec dana, u početku. Poslije se znalo povremeno javiti. Nije ništa strašno, ali javit će se već netko iskusniji da objasni što, kako i zašto.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko je stara beba?
    jel ti to prva beba-prvo dojenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni bi candida svaki put počela takvim simptomima. Nakon 5-6 dana bi me užasno peklo i bolilo i kod podoja. A bradavice bi uglavnom izgledale normalno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Prva beba, Jakov rođen 11. svibnja. U početku smo imali problema s dojenjem, uvučene bradavice, raspucale bradavice, krv, mastitis..., ali evo sad cuclamo k'o veliki svaka dva sata po 10, 15, 20 min kako je kad raspoložen i gladan.
    Ta bol u dojkama me stvarno zabrinjava i sad je to ostala jedina neugodnost našega druženja na cici. Btw. bol je jača u lijevoj, a ona je naime preživjela mastitis.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je bio mastitis?
    koliko dugo je trajao?
    s koje strane je bila upala jel te možda boli na istom mjestu?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li je beba imala ili ima soor?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mastitis je bio prije 15-tak dana u lijevoj dojci, trajao je dva dana. Upala se smirila i temp. pala kad sam počela uzimati antibiotik (Ceporex), masirala sam kvrge, a beba je riješila ostalo.

To peckanje je podjednako intenzivno u obje nakon podoja (ponekad mi se čini da je to zbog proizvodnje mlijeka, kao eto sad smo ju ispraznili pa kreće novi ciklus).

Soor nemamo ni ja ni beba, bar ne po simptomima o kojima čitam ovdje.

Sad mi lijeva dojka ponovno nagovještava probleme, bolna je i stvaraju se kvrge koje masiram, masiram... tuširam toplom vodom, izdajam, stavljam bebu na tu cicu...
    I još jedno pitanje, trebam li nakon što ju ispraznim staviti hladni oblog? Dakle toplo prije da se smekša, a onda hladno, ha? :?
    Jel' moguće da ću opet imati iste probleme? Bojim se zaspati po noći da mi to opet ne bukne kao prošli put pa se gnječim cijelu noć.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko često beba doji?
    morala bi dojiti i po noći i što češće preko dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •