-
Učilica
Ne znam da li cu mozda fulati mjesto na kojem sam postavila ovaj post, ali nisam imala ideju gdje da ga svrstam.
Već danima na TV-u pratim reklamu za CD "Učilica", pretpostavljam da je CD koristan i da ga mnoga djeca žele. No, za Učilicu je potreban kompjutor, što je sa onom djecom koja teže žive i koja nemaju računalo kod kuće, dok drugi naprimjer dođu u školu i razgovaraju o Učilici.
Dok sam bila klinka i svi u mome naselju su imali Commodore, video i slično i igrali se a ja nisam imala ništa, još sam to mogla razumjeti. No ovakav način reklama, kupovina Učilica preko škole meni na neki način izgleda kao diskriminacija za onu djecu koja nemaju novaca za računalo.
Što vi mislite o tome?
-
Slažem se....
Ima još puno obitelji koje nemaju kompjuter (iako ga i nije skupo nabaviz), ali neki još nisu informatički svjesni...
U svakom slučaju mislim da se konkretno učilica mogla prezentirat (tj. sastavit) i u opciji bez kompjutera...
Pratim je skoro redovito i jako mi se sviđa, tako da mi se stvarno čini da je dosta djece zakinuto i , da, diskriminirano u neku ruku...
-
n ije mi logično da zato što neka djeca nemaju doma kompjutere ne bi učilice na cd-u uopće trebalo biti. djeca koja nemaju kompjutere mogu ići igrati igre kod prijatelja, dosta škola ima kompjutere....
jednako takva bi diskriminacija bila one djece čiji roditelji npr. ne mogu platiti školu engleskog ili muzičku ili instgrukcije iz matematike? da li onda svima onemogućiti edukaciju zato što neki roditelji nemaju novaca?
da li ja onda trebam hraniti dijete samo rižom i krumpirom jer susjedi nemaju novaca za meso pa se osjećaju diskriminirano?
-
Tajana, ne se živcirat!!! 8)
Pa niko nije reko da se učilica ne bi trebala izdavat zbog "zakinute djece", nego da su mogli napravit i neku nekompjutersku verziju (većinom i zbog popularnosti, a i zbog edukacije kroz igru..)
I mislim da pretjeruješ kad poistovjećuješ ovaj slučaj sa krumpirima i rižom... :wink:
-
-
-
Probali smo Učilicu na Interliberu, i oduševila je moje dečke.
Sutra bi trebali dobiti ih u školi pa da se i mama malo poigra
-
-
Drage cure, ja nažalost nisam još roditelj, ali ću si dopustiti mali komentar jer sam radila na projektu Učilice. Misim da je super stvar, ali imislim da nije NEOPHODNA za dijete koje ide u školu.
Pa kao i sa svim drugim stvarima u životu - netko može, hoće, a netko nažalost ne?
Ja i MM godinama pokušavamoa napraviti dijete i sjedimo po bolnicama, a neki naprave dijete onako usput, pa ga onda odluče abortirati! Užasna životna nepravda s mog gledišta, ali život nažalost nije fer!
Pusa svima
-
Vrijeska - 196 kn u školi .... niš naspram telefonskog računa koji i ja i ti sigurno puno više plačamo provodeći vrijeme na internetu ...
ili ti 0,54 lipe po danu u jednoj godini ili 40 kava po 5 kuna ili 32 komada dnevnih novina ili 16 tjednoh novina....ili 2 paketa pumpersica
pa kada dodaš da za onoga koji ima više djece se više godina koristi koristi
mislim da je bagatela naspram onoga što pruža
-
Mi smo kupili učilicu za 260 kn. Pošto je Sissi spomenula da je radila na projektu, htjela bih reći svoju zamjerku (dobronamjerno, naravno). Ne sviđa mi se što dijete mora upisivati riječi preko tastature. Mislim da recimo dijete koje ide u drugi razred (ili bilo koji) nema znanje daktilografa pa da može brzo naći sva potrebna slova. Naime, za svaki odgovor teku sekunde (kao u upitniku) i dijete je u žurbi hoće li stići upisati odgovor. To je moja jedna i jedina zamjerka. Mislim da je puno bolja opcija kad dijete mora birati točan odgovor, pa onda stigne razmisliti pa klikom miša potvrditi. pošto smo je kupili za vrijeme praznika, prerano je reći kakav će biti rezultat, ali svakako se nadam dobrom.
Što se tiče "diskriminacije" svakako mislim da o tome nema smisla raspravljati. Kad nam dođu prijatelji u goste, prvo zajedno igraju učilicu a tek onda igrice :D
-
Miša - i ja mislim da je malo prebrza, ali opet zavisi ... stariji sin mi to rješava bez problema i nije mu prekratak vremenski rok, nego kaže da mu je to baš zanimljivo, ali on je 3 razred i inače je prebrz u svemu.
Srednji sin ( 1 razred) je razočaran jer mu je to strašno brzo i rijetko kada stigne, baš zbog toga što gubi vrijeme tražeći slovo na tipkovnici, pa ga to obeshrabljuje. Ali zato mu ja čitam pitanja, a on mi odgovara pa ja brzo pišem ... tako da je glavno da učimo !
A mislim da će mu dobro doći i u drugom razredu, kao ponavljanje gradiva.
-
Marival, dijete ti je onda jako spretno :D (i mi smo treći razred). Naravno, ja to isto tako prakticiram, sjedim kraj njega i zajedno učimo. Kupili smo Učilicu "pod bor" i mislim da je bolje od bilo koje druge igračke. Ugodno s korisnim, ne? :wink:
-
Mi smo isto kupili Učilicu preko škole. Imamo za drugi i treći razred. Moja zamjerka je isto ta što vrijeme ide, a dijete ne može brzo pronaći slova na tastaturi i tu nastaje problem. Mi to rješavamo tako da klinci moraju sami pročitati pitanje, a ja im onda brzo napišem. Međutim, opet su tu uključeni roditelji, a mislim da bi to djeca trebala isključivo sama. Dakle i moja je zamjerka ta što nije prilagođeno djeci koja ne znaju daktilografiju, odnosno što nije spretno rješeno upisivanje teksta od strane djeteta.
-
ah ivan je turbo ... nevolim to pisati ali IQ je 146 ... a mi svi jedva hvatamo njegov tempo u svemu
Meni se sviđa da su i roditelji uključeni, pa tako oni koji malo vremena provode sa svojom djecom .. učilica ih opomene da trebaju biti više s njima 8)
Definitivno ugodno s korisnim :wink: a i ja se stvarno volim igrati, ne samo učilicu, nego hrpu drugih igara za PC ili PS2 .... najdraža nam je igra što zajednički igramo - Age of Empires za PC i Spiro za PS2 .... i stvarno uživaju klinci dok se šašava mama igra s njima, i to uvijek s ponosom pričaju svojim prijateljima :wink:
-
Za Ivana :D bravo! Kako si provjerila kvocijent inteligencije? I ja bih htjela isporobati neki dječji iq test. Što se tiče igrica, Spiro je super, imamo ga i mi. Ne bih mogla nabrojiti sve igrice na PS :wink:
-
-
Ma ne muči ti to mene uopće. Stvar je u tome što ja obožavam rješavati te testove, putem interneta sam ih riješila gotovo sve
. Onako, zanima me, ništa posebno. Inače mislim da je super što je Ivan ipak išao u školu sa svojom generacijom. :wink:
-
-
Zaključavam jer su friški postovi u učilici na topicu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=641086#641086
Ovaj je izronio iz dubina foruma, pa da ne vodimo istu temu na dvije strane, ide u mirovanje.