Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: monte

Datum pristupanja
    May 2006

Početno monte

jel vole vaše bebe monte? moj marko ga obožava!!!!!!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da sam na nekom topicu vidila da ima onaj štetni E dodatak... i ja ga obožavam ali odustajem od njega.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan ga još ne jede; ni monte, ni pudinge, ni nutellu...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja razmisljam ovako:
    cari slatkisa mu necu ja otkrivati... neminovno ce se s njima sresti... cim kasnije tim bolje... i cim manje tim bolje...
    a od njih vise stete nego koristi...
    uopce ne sumnjam/ne brinem da ce mu se svidjeti...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    mislim da sam na nekom topicu vidila da ima onaj štetni E dodatak... i ja ga obožavam ali odustajem od njega.
    mi smo isto odustale zbog toga.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja dajem puding( onaj sto se kuha doma),a ovo drugo ne,tj.od slatkisa dobije par kockica cokolade za kuhanje,stapice,perece i obican keks.

lidac2004

Početno

Citiraj narednica prvotno napisa
    od slatkisa dobije par kockica cokolade za kuhanje.
    zasto tu za kuhanje?
    koliko znam ta zatvara.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam za čokoladu, ne sad da smaže cili paket, ali dva tri reda normalne čokolade je ok. doma prakticiramo kupujmo hrvatsko, tako da izbjegavamo sve strane proizvođače, a jedemo uglavnom mlječnu, s rižom ili lješnjacima. one voćne mi se čine pre umjetne. a od svih mogućih slatkiša šzo se nude na tržištu, čokolada mi izgleda 'najzdravije'.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    ja sam za čokoladu, ne sad da smaže cili paket, ali dva tri reda normalne čokolade je ok.
    sta vec sad?
    ma ne,sigurno govoris za kasnije...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja kcer doslovno slini kad jedem sladoled (a ja ga obozavam) i bude mi ju zao ali mi ne pada napamet joj ga ponuditi jer je danas usla u 9. mjesec. Kad vec pricamo o slatkom, kad dijete moze jesti sladoled?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

već, već! ma šalim se, naravno da govorim za kasnije, po mogućnosti što kasnije, čitala sam da je čokolada jaki alergen.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam ove godine bojanu dala par puta po malo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sladoled može kad može ostale mliječne proizvode.
    A što je to monte :?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša curica voli papati onaj mali dukatino od breskve i danonino isto ali monte nismo probali jer je čokolada...kad vidi sladoled sva se raspameti a probala je liznuti vaniliju par puta-jako joj se svidjelo!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    [
    zasto tu za kuhanje?
    koliko znam ta zatvara.
    Standardna čokolada za kuhanje ima oko 40% kakaovca i neusporedivo je zdravija od mliječne (svijetle) čokolade jer sadrži obilje zaštitnih polifenola (flavonoida).A u toj kolicini koju dajem ne zatvara,nemamo nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala bogu jos uvijek uspjevamo bez tih kupovnih stvarcica. ako jede cokoladne kasice onda je to npr. prosena kasica sa pravim kakaom, ako jede sladoled, jede domaci. maksimalno izbjegavamo E-ove.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, to znaci sa godinu dana, jel'da? Joooooj, to bi znacilo da cu cijelo ljeto jesti sladoled a ona sliniti. Ma nista onda, klopat cu ga skrivecki .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam, ljudi skroz različito razmišljaju o toe kad se djetetu smije dati mlijeko, a sladoled se radi od mlijeka. Ja sam Lei već prošlo ljeto dala malo sladoleda jer joj nismo kupili tortu za rođendan :/ pa je imala samo sladoled .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene kod kupovnog sladoleda vise brinu kojekakvi dodaci i e-ovi, nego mlijeko

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj vid je jeo puding
    uvalila mu je jedna prijateljica
    (nemoram vam ni opisivati kako sam se osjećala - zapravo me to još uvijek ždere)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, zasto kazes da ste joj kupili "samo sladoled"? Pa sladoled za rockas jer super!!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam, ne poznajem baš puno djece koja su za prvi rođendan umjesto torte imala dve kutije sladoleda sa svijećnjacima u obliku riba umjesto rođendanskih svjećica :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma daj...
    pa sladoled je mozda i bolja ideja od raznoraznih torti...
    doduse,bilo bi bolje da je domaci ali meni je bas simpa slatkac sa svjecicama...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Pa ne znam, ne poznajem baš puno djece koja su za prvi rođendan umjesto torte imala dve kutije sladoleda sa svijećnjacima u obliku riba umjesto rođendanskih svjećica :/
    je da smo bili stariji ali moja ferndica je uvijek za rodjendan imala sladoled. mama je to bilo kao klincima super jer je bilo drugaicije nego kod drugih. ne znam da li se sjecate onih sladoleda u onim malim kartonskim kutijicama. u njenom je bila svijeca u koju bi puhala, a mi smo mogli dobiti i po dvije tri kutijice. uf i sad se raznjezim kad se toga sjetim

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    meni je ovo super!
    vidim da je lea rođena u ljeto, stoga sladoled-torta i svjećice-ribice su pravi theme party.
    namjerno-nenamjerno, super ispalo! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A one malo vise starije mamuske, mislim one na pragu cetrdesetih i u cetrdesetima , sjecate li se bijele torte od sladoleda sa kandiranim vocem i tresnjom u sredini? Mrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk!! Ja sam rodjena u srpnju i uvijek sam imala taj sladoled za rodjendah i veeeeeeeeeeeeliku lubenicu. Evo sad mu se sjecam okusa. A tih sladoleda nema vise!! Ima slicnih ali ne i onakvih. Uffffffffff .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj nemoj, ja sam oduvijek voljela jesti, a valjda jedini slatkiš koji nisam voljela je bilo kandirano voće - koje razočaranje kad sam probala tu tortu, a zvala se Bajka.

Mi smo Lei inače isto htjeli kupiti sladolednu tortu ali je baš taj dan nije bilo u dućanima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, u pravu si, djeci se opcenito ne svidja kandirano voce i ja bih komadice kandiranog vozila po ustima i ispljunila na tanjir ali bijeli dio je bio fenomenalan. Pa da, Bajka se zvala. Medjutim danas, u zreloj dobi 8) , volim kandirano i zato mi je kasata sladoled (kojeg by the way nitko drugi ne voli pa ga cesto nema) zakon.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I eto, poceli s Monteom, zavrsili na Bajci. Kao i na Blitva i Spinat postu. Preuzimam krivicu za obje digresije .

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Okej,onda se ja sad vracam na monte za koji nisam znala da ima taj neki stetan E. Jel to ful stetno? Mislim,ja sebe znam natrpat s tim monte pudingicima,valjda ne ide puno u mljieko?! Eh,sve kaj je fino je stetno,sad cu morat prestat jest da kasnije ne dajem krivi primjer.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan ja u ipercoopu - i dečkić traži monte - jer ima gore neka tetovaža :? ... mama posegne za tim, ja ju upozorim na E ... i ona fino skine tetovažu s pakiranja i da mu.
    mali nakon toga više ne pita za monte...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="Timmy"]A one malo vise starije mamuske, mislim one na pragu cetrdesetih i u cetrdesetima ...

Kad smo kod monte-a - uvijek su me mučile godine- koje su to godine kad si na "pragu četrdesetih"?! Jel to ono 38,39 godina i koje su to u "četrdesetima" - jel to 41,42...
    Mislim, ne zezam se i znam da je off topic , al me ni to nikad nije jasno jer znam da čim imaš npr. 31godinicu ti si u četvrtom desetljeću!
    Pa sad kad me ubuduće budu pitali godinice da ne ispadne da sam na pragu kamenog doba!!!

I zar nema tog zločestog E-a svuda i svugdje i zar ćete ga moći izbjeći?
    Koji kupovni mliječni proizvod dati da klincu odgovara, a da je ok?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

putar, obicni jogurt, kravlji sir?...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Možda stvarno fitiljim, ali neka mi se molim vas objasni:
    1. margarin - u njemu ima mlijeka (bar svaki onaj koji sam ja po trgovinam obišla; kao da su nestali oni koji se rade samo od biljnih masnoća i zar i u njemu nema soli i onih famoznih E-ova pa da bebu poštedim toga bar u stratu ili ih baš ne treba toliko štediti?)
    2.obični jogurt - koji??? na njemu piše da je pasteriziran pa onda ako kužim Davora koji to sev rastura nikakve koristi od te mrtve prirode?!
    3. kravlji sir - u svakom ima soli kojeg sam pregledal po trgovini

Možda je vrijeme da malo olabavim i počnem takve stavri davati bebi, da ne bih iz najbolje namjere otišla u drugu krajnost.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da mu možeš dati kravlji sir, bez obzira na tu mrvu soli koji sadrži

a od jogurta moj mališa oduvijek pije Bioaktiv LGG. par puta je samo u 2 godine koliko ga pije popio neki drugi od mene. ovaj mu je super, a i ja mislim da je ok pa smo svi zadovoljni

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    Možda stvarno fitiljim, ali neka mi se molim vas objasni:
    1. margarin - u njemu ima mlijeka (bar svaki onaj koji sam ja po trgovinam obišla; kao da su nestali oni koji se rade samo od biljnih masnoća i zar i u njemu nema soli i onih famoznih E-ova pa da bebu poštedim toga bar u stratu ili ih baš ne treba toliko štediti?)
    2.obični jogurt - koji??? na njemu piše da je pasteriziran pa onda ako kužim Davora koji to sev rastura nikakve koristi od te mrtve prirode?!
    3. kravlji sir - u svakom ima soli kojeg sam pregledal po trgovini

Možda je vrijeme da malo olabavim i počnem takve stavri davati bebi, da ne bih iz najbolje namjere otišla u drugu krajnost.
    1. ja sam napisala putar (maslac) i on JE od mlijeka.. ako hoces bolji margarin ja sam u zg kupila margarin u bio-bio za luku ali je kostao preko 20kuna za nekih 100 gr :shock:
    2. ako ces fitiljiti onda fitilji tako da radis svoj koliko god ti se ne da
    3. bakice na placu, (ali provjerene i preporucene od nekoga komu vjerujes)? neko koga poznas a ima kravicu (to je,nazalost, sve veca rijetkost) ?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Margarin ni ja ne bi sebi dala, ali zato možeš dati maslac.
    Najobičniji jogurt je zdrav i koristan, pa čaaak i Davor pravi jogurt od kupovnog jogurta, valjda
    U neko doba i beba treba jesti sol, pa..
    Baš tako 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zar nije "neko doba" što se tiče soli negdje ipak iza godinu dana?.
    Maslac se pravi od kravljeg mlijeka - zar nije bolje dati margarin (naravno, onaj od biljnih masnoća ako još postoji negdje na kugli Zemaljskoj?)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa jesi li pitala za mliječne proizvode , a maslac je to. Meni je margarin nekako preumjetan pa ga ni ja ne koristim.
    Sol ide nakon 1. godine, tj. dodavaš je u ručak, a feta sira sa malo soli neće škoditi bebi od 11 mjeseci, pogotovo ne po ovim vrućinama kad se jako znoji i gubi sol.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je,ali ja tek sad polako 'labavim' sa solju i dalje mu uopce ne solim sama ali jede kruh a u njemu ima masu soli...probao je i 'plasmon' kekse i u njima ima soli i da ne nabrajam...
    a ima ih koji sole od nekih pocetaka dohrane ,i to pazi sad, jer NJIMA (mamama) nije fino...
    u margarinu je najmanji problem kravlje mlijeko (ali i mozes naci margarine koji su biljni, eto jedan ali skupi sam ti i navela) veci je problem sva silina aditiva koje u njih redovito trpaju...
    moj je margarin jeo samo u kukuruznim keksicima (recept na portalu) jer mu dugo nisam htjela kupovati razne 'plasmone' a imala sam vremena i volje peci mu ih sama... (btw.nije tesko)
    malo maslaca sam mu stavljala u jelo jos nesto prije uvodjenja mlijecnih namirnica...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="Arijana"]Pa jesi li pitala za mliječne proizvode , a maslac je to.

...jesam,pitala sam...tako mi i treba

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

...samo što sam pitala za kupovni mliječni proizvod koji je adekvatan za bebu od 11 mj. (nema soli, nema aditiva nema,nema, nema ... )
    Činjenica je, da što god im damo moramo se "pomiriti" da će nešto od toga ipak konzumirati i ranije nego što bi mame željele. Zar ne?
    I onda mu i pokoji smokić ipak ne znači ništa u životu? ...i tako smokić, po smokić vrećica smokija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I onda mu i pokoji smokić ipak ne znači ništa u životu? ...i tako smokić, po smokić vrećica smokija.
    op,op... stani malo (grickaj cipi cips )!
    velika je razlika izmedju onoga sto ovdje pricamo i smokica...
    a pogotovo vrecice smokica...
    bas si ga sad zafitiljila na drugu stranu...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Usporedi taj nekakav kemijski E dodatak s mrvom soli u nekakvom siru...
    Paziti na E dodatke nije nikakva krajnost, već obavezna stvar kod današnjih proizvoda! Prije dva mjeseca kupujem pelate u dućanu. Dotični dućan ima svoju robnu marku ili kako se to već zove i konzerva ima E dodatak i 2, 70kn je jeftinija od ove druge koja je bez. A kao da Monte sadrži nešto potrebno djetetu, radije bi da pojede 2-3 kockice čokolade ako se već papa slatko (još ne papamo čokoladu )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

op,op... stani malo (grickaj cipi cips )!
    velika je razlika izmedju onoga sto ovdje pricamo i smokica...
    a pogotovo vrecice smokica...
    bas si ga sad zafitiljila na drugu stranu...
    ... ma nisam...smokić ti je kukuruzna krupica +maaaalo soli+vodica (može biti i pokoji E...) i ajd, sad reci koja je razlika dati mu smoki ili skuhati palentu i malo je zasoliti (jedino, možda nema onog E bez kojeg ipak ne mogu mnogi proizvodi opstati na policama i dio su naše stvarnosti i sigurno nisu svi E-ovi toliki "negativci").
    Molim ne spominje se smoki s kikirikijem, nego "obični"!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bih, u stvari, zaključila da mi nitko ne može reći koji je to "odgovarajući kupovni mliječni proizvod" za bebu od 11 mjeseci. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a od cega sam ja zedna k'o graba nakon smokica (cak i da je bez e-ova i bez kikirikija ter kojecega drugog)... od maaalo soli?

onu listu sa opasnim,"manje opasnim, bezopasnim i hiperopasnim e-ovima imas cak ina forumu,mislim da je inquirerer stavio ne tako davno...
    pa mozes provjeriti a ne nagadjati...

dok sam jos bila u hr tek smo zapoceli sa nadohranom... tako da ti ne mogu dati tocan savjet o proizvodima i ducanima (za sebe ne pazim toliko koliko za luku )... ako brijes na totalno savrsenstvo prehrane ali ne i na npr. imati svoj vrt, kravu ter raditi hranu sama - na tankom si ledu,istina...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ali pogledaj u bio&bio, mozda imaju nesto mlijecnih proizvoda...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih, u stvari, zaključila da mi nitko ne može reći koji je to "odgovarajući kupovni mliječni proizvod" za bebu od 11 mjeseci. 8)
    A ja bi zaključila da ti malo za...vaš
    Pa odgovarajući mliječni proizvod ti je svježi kravlji sir i jogurt.
    Pa ako ti i sir tako smeta, što fali jogurtu.
    Davoreeee, daj reci ženi da može dati djetetu jogurt

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... i ajd, sad reci koja je razlika dati mu smoki ili skuhati palentu i malo je zasoliti (jedino, možda nema onog E bez kojeg ipak ne mogu mnogi proizvodi opstati na policama i dio su naše stvarnosti i sigurno nisu svi E-ovi toliki "negativci").
    Molim ne spominje se smoki s kikirikijem, nego "obični"!!!
    pa ocita je razlika skuhane pure iliti palente i smokija...kako to moze biti isto?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •