Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: 27. tjedan - beba na zadak

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno 27. tjedan - beba na zadak

Jučer sam bila na pregledu i kaže doc beba je na zadak. Sad, znam da se beba još može okrenuti to mi je i sam doc rekao, ali mene brine to što nisko nosim i što se možda neće moći okrenuti. Prva beba mi se dosta rano okrenula 'naglavačke' (ne sjećam se točno kada, ali znam da je bilo dosta rano) i tako je i ostala.
    Ima li netko tko zna da je u ovoj fazi trudnoće imao bebu na zadak, a da je sve bilo ok na kraju. Inače beba je niti velika niti mala.

I sad ako tako ostane dajte malo mame koje ste rodile na zadak (prirodno naravno) napišite jel bilo problema.

Uf malo se brinem iako ima još dosta vremena. Šit, ne bih na carski, ja bih lijepi porod kao prvi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej na guzu

nije bilo prirodno (drip + epiziotomija), ali je bilo vaginalno i iz moje perspektive jako lijepo.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pročitala sam, eh ne mogu vjerovati da je bilo tako bez problema. Koliko je Andrej bio težak?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

2900g

bio je super postavljen, rano se fiksirao u zdjelicu tako da nije bilo nikakvih problema. ni drip nije bio ništa strašno, jedino je epiziotomija gadna. kasnije sam čula da je zadak izvediv i bez epiziotomije...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja nadjica se okrenula naglavacke tek u 34-5. nedelji, kada sam vec izgubila svaku nadu da ce se to desiti. jednu noc sam samo osetila da mi se stomak rasteze kao harmonika, bili je prilicno neprijatno, ali i kristalno jasno da je to manevar za "katapultiranje". na poslednjoj kontroli je sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dora je do 36 tjedna bila na zadak, i onda se preko noći okrenula i sve 5. Dr. je rekao da ležim stalno na lijevom boku i da će se okrenuti i gle čuda stvarno je tak i bilo.

Ne znam gdje ćeš roditi, ali mislim da na SD ak tamo ideš roditi zadak ide isključivo na carski rez, ali nemoj me uzeti za riječ, o ostalim bolnicama ne znam.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj DorinaMama prvotno napisa
    Ne znam gdje ćeš roditi, ali mislim da na SD ak tamo ideš roditi zadak ide isključivo na carski rez, ali nemoj me uzeti za riječ, o ostalim bolnicama ne znam.
    uvijek ovisi o doktoru. ovako nešto sam i ja čula za merkur (i to na tečaju), pokazalo se netočno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ima jos puuuo vremena da se okrene, moja Ema je negdje u 30om bila na glavu pa u 34 na zadak i vec su me "spremali" na carski, jer i u vinogradskoj idu na carski ako je zada , da bi se ona u 36-om okrenula normalno i tako ostala i rodila sam normalno.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma to je meni što većina doktora šiba odmah na carski, a opet nikad ne znaš kako se porod ako ide vaginalno može zakomplicirati (kad bi slučajno inzistirala na vaginalnom). No nadam se da će se beba ipak okrenuti, kao što kažete ima još dosta vremena.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako se beba i ne okrene, pred kraj ćete vidjeti kakva je situacija i ima li uopće potrebe za carskim. i onda otiđi na nekoliko pregleda u bonicu da vidiš kako oni dišu. i ne brini.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lindsay, napravi ovako kako Ajvi kazes. Carski uvijek stignes napraviti. Neces radajti doma, pratit ce te lijecnici i sigurno nece dozvoliti da ugrozis niti sebe niti bebu.

No, planirati carski odmah a da se prethodno ne pruzi mogucnost i bebi i tvom tijelu da pokusaju taj posao odraditi prirodno, mi je malo preuranjeno. U svakom slucaju, sretno! I obavezno nam se javi bilo da rodis na zadak, na carski...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma da, ja bih svakako izbjegla carski, niti u ludilu ga ne bih planirala, nego ako ću baš morati.... samo kažem da kako je većini doktora sve rutina bojim se da bi i to moglo biti rutina, tipa 'aaa zadak, to je za carski'
    tnx curke

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

drzim ti fige da naletis na doktora kojemu ce vaginalni porod na zadak, ako se bebica vec ne okrene, predstavljati izazov!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ili, još bolje, rutinski postupak.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lindsey, najbolje bi bilo ako ikako možeš da zaboraviš to što ti je doc rekao.
    Ima još puuuuno vremena da se beba okrene na glavu.
    Neke se okrenu dan prije poroda!

Vjerujem da što je veći stadij trudnoće da briga može biti veća, ali sad je stvarno prerano da time razbijaš glavu i stvarno šteta da umjesto da uživaš u trudnoći i lijepim stvarima brineš hoće li se okrenuti.
    Briga uzrokuje drugačije hormone u tijelu nego kad si opuštena i sretna, a napetost ne pogoduje bebi da se okrene (mogla bi ti o tome svašta nešto ispričati Felix ).
    Uživajte!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je u 31. tjednu bila na zadak i isto su me mučile sve ove brige kao i tebe, a sa 35 je već bila u pravom položaju (ne znam kad se okrenula). Iako sam i ja čula da se mogu okrenuti par dana prije poroda

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam u 25 tjednu i beba mi je još uvijek na zadak a isto nosim dosta nisko. Doc mi je prekjučer na kontroli rekao da se do 36.tjedna još uvijek računa kao normalno vrijeme da se beba može okrenuti. Stoga, nemoj se sekirati bez veze, okrenut će se već. A i imaš dosta metoda da pomogneš bebi da se okrene(od ležanja s jastucima pog guzom do akupunkture). A i kao što mamma Ju kaže, dodatni stres i napetost čine baš suprotno, odmažu bebi okretanje.

Budi cool kao i ja.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

akupunktura nikako prije ulaska u termin jer može potaknuti trudove.
    samo cool, puno je još dana...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    akupunktura nikako prije ulaska u termin jer može potaknuti trudove.
    Naravno, sorry, zaboravila sam tu opasku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se od 27. tjedna pa do kraja trudnoće najmanje dva puta okretao (zadak, pa glava, pa zadak, pa na kraju glava... imala sam malo više UZV-a - dva u razmaku od tri dana i bila je glava pa zadak)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čitam vas zbog prijateljice koja prolazi kroz svoju prvu trudnoću u 36. god. Samo da vas utješim: ja sam imala bebu od 4 kg okrenutu u sjedećem položaju do 38. tj. Okrenula se u jedno poslijepodne i porod je protekao savršeno: od dolaska u bolnicu samo 4 sata. Eto, možda vas utješi

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D je bila na zadak i okrenula se na sam termin.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Doktori tvrde da u drugoj trudnoći nije problem što je duže beba na zadak jer je maternica šira i na samom porodu se dijete stigne okrenuti

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Preporučujem Ti knjigu "Žensko tijelo, ženska mudrost", gdje ima o tome kako pritiskanjem akupunkturne točke na stopalu majke pomoći bebici da se okrene iz zadka na glavu. (ima za kupiti u BioBio dućanu u Jurišićevoj)

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tnx cure, ne preostaje mi nego se opustiti!

Citiraj flower prvotno napisa
    D je bila na zadak i okrenula se na sam termin.
    woooof, to je bilo u zadnji tren

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

beba jos ima vise nego dovoljno vremena da se okrene, tako da nemoj brinuti unaprijed bezveze!

moj mali vrag je jos u 31. tjednu bio okrenut na guzu i doktorica me je isplasila pricama kako se mozda nece ni okrenuti jer ima malo povecu glavu, a ja svud citala kako se vec trebao okrenuti, slusala horor price o porodu na zadak i bedirala se bezveze... da bi se mladi gospodin u 36. lijepo okrenuo na glavu, a ja sebi bila smijesna sto sam se toliko zivcirala.

inace, pisalo se vec o tome na forumu, sjecam se da sam bila nasla neki topic na kojem su cure spominjale u kakvim polozajima treba sjediti, cak i neke vjezbe za okretanje bebe, al ga sad ne uspjevam naci... probaj, mozda ti budes imala vise srece!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo danas bili na kontroli, točno smo 31tj. i kaže meni doc. beba je na zadak ajme... nisam o tome uopće razmišljala i totalno sam se bedirala kad mi je rekao da ako se u iduća 2 tjedna ne okrene da ću morati na carski.. ne biiih jaaa....

Čitajući vaša iskustva nadam se jednom okretu velikom

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da te utješim... ja bila na pregledu sa 32+3 i bebač još uvijek na zadak... i onda odjednom usred pregleda se preokrenuo :D... to ti se dogodi na brzaka i ne zamaraj se time...ima beba koje se preokrenu u još kasnijim tjednima...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj se preokrenuo u 38.tj.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja princezica je u 30 tjednu konacno se okrenula na glavicu, pa sa 34 tjedna zadak, sa 36 opet glavica do 42!!! vrtila se frajerica opasno.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moja se okrenula tek u 37 tjednu,a rodila sam u 42

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U 30-om tjednu beba bila na zadak, u 34-om na glavicu. Dosta nisko nosim, pa sam već tada izgledala kao da ću roditi. Pošto je jako živa beba nisam osjetila kada se okrenuo.

Ima još vremena, ne brini...

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

na zadnjem pregledu u 30-om tjednu moja bebica je isto bila okrenuta na zadak i nadam se da će se okrenuti. doktor mi je rekao da ležim na lijevom boku i da ću joj tako pomoći da se okrene

petrunjelazg avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja jučer bila na pregledu i bebica se okrenula

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo se u međuvremenu okrenuli, u cca 33 tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •