Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: TSH - molim pomoc

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno TSH - molim pomoc

Cure, ispricavam se sto ovako upadam, ali molim vas pomoc. Pokusala sam se ukljuciti na starije teme, ali mi nikako ne uspijeva.
    U braku sam godinu dana, bebe nema i poceli smo raditi osnovne pretrage. Ukratko - spermiogram OK (normozoospermia), moji brisevi OK, papa OK, folikulometrija - pravilan rast i prsnuce folikula. Nakon tih nalaza bila sam na pregledu kod dr. T. na Poliklinici IVF - rekao mi je da provjerim hormone, a sljedeći tjedan idem na rtg hsg.
    A sad hormoni - progesteron 22. dc = 14,6 (ref. vr. - lut. f.: 5,3-86,0). Skuzila sam da je to dosta nisko, ali me ne zabrinjava jer se nadam da se to lako rijesi Utrogestanima.
    Jucer mi je bio 3. dc i vadila sam spolne hormone (jos nemam nalaz) i hormone stitnjace. E, tu mi treba pomoc:
    TSH = 3,2 (ref.v.: 0,270-4,2)
    T4 = 75,03 (ref.v.: 66,00-181,00)
    T3 = 1,9 (ref.v.: 1,30-3,10).
    Dakle, svi su mi u okviru referentnih vrijednosti, ali sam u nekim prijasnjim postovima vidjela da bi TSH trebao biti izmedju 1 i 2. Molim vas, recite mi odnosi li se to samo na cure koje idu na stimulaciju i u postupak ili to moze biti razlog zasto ne ostajem trudna. Trebam li kontrolirati antitijela stitnjace i ici kod endokrinologa? Znam da sam blago receno hipohondricna, ali doktora cu vidjeti tek u pon., a nestrpljiva sam.
    Pozdrav svima!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čini mi se da vrijednosti TSH-a znaju varirat dosta... Meni je u ovih godinu dana što ga pratim bio ispod 2, onda sam išla na stimulaciju (IVF) i nakon toga je bilo 3,2 pa je opet samo palo do ispod 2. Nemam bolesnu štitnjaču, samo blago povećanu (to mi je obiteljsk). Ovako na brzinu mi se ne čini da trebaš biti zabrinuta...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sorry, ups, lapsus... Htjela sam reći da NE TREBAŠ biti zabrinuta !

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nali, najbolje da obaviš sve pretrage da ti doc može postaviti dijagnozu.
    Nekako nevjerujem da bi samo TSH bio razlog.
    Želim ti da što prije budeš trbušasta

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nali, smatram da je sve OK,
    jer ti je TSH ipak u granicama normale ...

Meni je npr. bio čak 20 !!! i onda sam morala na terapiju Euthyroxom,
    inače mi terapija ne bi trebala, a sad je moram piti doživotno,
    jer imam Hashimoto sindrom, a s tim i pozitivna antitijela štitnjače (AMA i ATA) ...

Uglavnom, ako želiš biti mirna što se tiče štitnjače prekontroliraj i ta antitijela,
    ali što se tiče TSH on ti je OK, no ako želiš još posavjetuj se sa svojim endokrinologom.

Btw. na nekim USA forumima ( a sad i kod nas ) pisalo se o tome da TSH treba biti prije postupka između 1 i 2.
    To se smatra idealnim jer TSH prilikom stimulacije kod nekih žena izađe iz granica normale.
    Da li se to dešava kod tebe, ne znam ... i ne znam da li je to zapravo uzrok ?! :?

Zapravo, taj "TSH skok" ( kako ga ja zovem ) bilo bi najlakše otkriti kad bi se TSH prekontrolirao prije i poslije postupka !
    Ako je prije bio 3,2 a nakon toga izvan granica referentnih vrijednosti onda bi po mom mišljenju trebala ipak dogovoriti
    terapiju sa svojim endokrinologom jer ideš u postupak IVF i svaka i najmanja sitnica može smetati.

P.S. najbolje je tu pretragu obaviti u privatnom labosu
    jer su rezultati gotovi isti dan, a cijena TSH hormona iznosi cca. 60-tak kuna, dok se na Rebru čeka i do 2-3 tjedna.

Želim ti puno sreće i da što prije imaš svog malog anđela !!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Draga Nali, ja sam ti isto zbunjena sa tim TSH.
    Naime mi pokusavamo skoro 2 godine, bili smo na 2 inseminacije i nista. Od svih pretraga sto smo obavili(a bilo ih je puno) jedino uocljivo je bio povecan TSH.
    No - on je bio prvi put kad sam mjerila 5.97 a nakon 1,5 mjesec je bio 6.65
    Antitijela sam takodjer kontrolirala(privatno - 500kn!) i ona su uredu. Ultrazvuk je pokazao jedan vrlo mali cvoric ali po dokotru to je totalno zanemarivo.
    Isla sam endokrinologu i mislila sam da cu dobiti terapiju no doktor kaze da bi mi odmah dao terapiju da su antitijela povisena a ovako po njemu nema smisla davati hormone jer ovo sto se meni pokazalo je nekakva naznaka da bi jednom mogla imati problema sa stitnjacom ali ne mora znaciti.
    Uglavnom me je narucio na kontrolu za 6 mjeseci sto je meni koma ali ne mogu glavom kroz zid. Jos cu jednom vaditi TSH da vidim da li raste jer je to dosta vazno no doktor kaze ako ostanem trudna da svakako dobijam terapiju jer se TSH u trudnoci povecava.
    Pitala sam ga je li to kakkav uzrok za otezano zacece on kaze da po njemu nije. E sad ti znaj...frustrijajuce

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure ja u potpunosti potpisujem Tigy 8) i želim vam puno sreće!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure drage, puno vam hvala, umirile ste me! I hvala vam za zelje, divne ste! I ja iz sveg srca zelim da nam se svima ostvari najveca zelja!
    Ma znala sam da prerano panicarim, ali tak je to kad negdje prije procitas da bi TSH trebao biti manji, a tko bi se onda sjetio gdje sam to procitala i koji je bio kontekst... A pusem i na hladno na stitnjacu jer moja mama ima Hashimoto i neke cvorice, ali fala Bogu nije nista ozbiljno.

U medjuvremenu sam dobila i ostale nalaze spolnih hormona:
    LH=5,3 (3,0-12,0)
    FSH=6,9 (2,0-12,0)
    Prolaktin=22,20 (4,00-23,00)
    Estradiol=23,00 (30,00-300,00).
    Ne znam sto znaci snizen estradiol, cula sam da je problematican kad je povisen...:?

Tigy, krivo si me skuzila, ne idem u postupak IVF, nego na preglede u Polikliniku IVF i sad sam u fazi pretraga. Ali, streberica kao ja mora unaprijed saznati sto ju mozda ceka...
    Pusa svima!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj nali prvotno napisa
    Tigy, krivo si me skuzila, ne idem u postupak IVF, nego na preglede u Polikliniku IVF i sad sam u fazi pretraga.
    Ali, streberica kao ja mora unaprijed saznati sto ju mozda ceka...
    Pusa svima!
    A ja mislila da svi koji su na Poliklinici IVF idu na IVF ... ... sretno !!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dodo, please idi kod drugog endokrinologa koji se kuzi u reproduktivnu endokrinologiju. Taj tvoj je stara skola! Super je sto nemas antitijela, u stvari fantasticno! Izvadi jos jednom TSH na svoju ruku i ako bude visi od 3 idi kod nekog tko kuzi stvar da te savjetuje. Pusa.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Salzem se , samo kako naci takvog?
    Moja endokrinologica me zamalo proglasila anksioznom kad sam joj ponavljala da ja treba da idem na IVF i pitala sta da radim sa ,kkao Timmy (ili to bjese Tigy( rece, "tsh skokom". Ona mi je uprno govorila da ako cu si sama odredjivati sta je skok a sta normala, neka se ondsa sama i lijecim.

Dodo, kod koga ides na Rebro?
    Moja mama je (suprotno od mene - hiper th) u Dubravi kod dr Rozman (ili tako nekako). Izvrstan lijecnik i covjek. Ali tesko se do njega dolazi... Ne znam srta bi nam on rekao na ovu nasu muku. Ako neko moze nek se raspita o njemu pa nek nam pise

lorami

Početno

Bokić.
    Potpisujem Timmy i sretno!!!

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je npr. bio čak 20 !!! i onda sam morala na terapiju Euthyroxom,
    inače mi terapija ne bi trebala, a sad je moram piti doživotno,
    jer imam Hashimoto sindrom, a s tim i pozitivna antitijela štitnjače (AMA i ATA) ...

I ja imam Hashimoto. Sad nakon postupka TSH mi malo skočio,sa 1,3 na 1,7 a ipak negativan ishod. Jel moram opet i antitijela prekontrolirati? Inače sam ih vadila u veljači. Moguće da su antitijela bila u pitanju?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je tsh bio 3.6 (ref. do 4,6), ostali hormoni stitnjace i antitijela ok, ali su me stavili na eutytox jer toboze tsh treba biti od 1-2 da bi se zatrudnjelo i iznijela trudnoca

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    meni je tsh bio 3.6 (ref. do 4,6), ostali hormoni stitnjace i antitijela ok, ali su me stavili na eutytox jer toboze tsh treba biti od 1-2 da bi se zatrudnjelo i iznijela trudnoca
    I ja sam na euthyroxu, i za sada mi je TSH ok,nego me muče ta antitijela. Meni je prije euthyroxa TSH bio 4,4 i sad kad sam ga spustila,opet nije došlo do trudnoće,a mislila sam da je stvar u povišenom tsh-u. A jel imaju ta antitijela kakve veze sa izostankom implantacije?

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je prvi tsh bio 4.2 i dr. se jako zabrinuo, bila na uvz-u štitnjače , ovaj drugi dr. rekao da je ona ok, a ja tražila nešto da se spusti vrijednost štitnjače na 1-2 jer kažu da je to dobro za icsi /ivf , ali dr. je rekao da je štitnjača ok i da mi neće ništa dat. onda sam sva u panici mislila da posudim od nekoga eutirox da se ta vrijednost smanji , ali na sreću nisam, nakon pola godine kad sam je vadila vrijednost tsh bila je 2.1 , samo se od sebe spustilo

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Strike što se tiče povišenih antitjela ja sam pitala dr. i on mi je rekao da se antitjela vade samo jedan put tj ako su povišena onda se radi o bolesti štitnjače. ja sam imala povišen TSH oko 4 i nešto i kad sam rekla da idemo na MPO onda mi je propisao dozu eutyroxa znači dao mi je dozu radi povišenog TSH a ne radi povišenih antitjela. I da kaže pošto su antitjela povišena TSH neće spasti sam od sebe jer se radi o bolesti štitnjače. I sada u trudnoći idem svaka 3 mjeseca na kontrolu i trošim i dalje eutyrox.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj maja8 prvotno napisa
    Strike što se tiče povišenih antitjela ja sam pitala dr. i on mi je rekao da se antitjela vade samo jedan put tj ako su povišena onda se radi o bolesti štitnjače. ja sam imala povišen TSH oko 4 i nešto i kad sam rekla da idemo na MPO onda mi je propisao dozu eutyroxa znači dao mi je dozu radi povišenog TSH a ne radi povišenih antitjela. I da kaže pošto su antitjela povišena TSH neće spasti sam od sebe jer se radi o bolesti štitnjače. I sada u trudnoći idem svaka 3 mjeseca na kontrolu i trošim i dalje eutyrox.
    Maja8 jel i ti imaš povišena antitijela? i ostala trudna

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Strike, mislim da razlog neuspjeha ne trabas traziti u antitijelima, bitno ti je da ti je TSH pod kontrolom i ova vrijednost ti je vise nego ok.Ja imam povisen anti tg, tsh bio 4,4 pa se s euthyroxom snizio na 1,2 sto je vjerojatno razlog zasto sam u ovom postupku imala najkvalitetnije js do sada a sama antitijela su takva kakva jesu.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa
    Strike, mislim da razlog neuspjeha ne trabas traziti u antitijelima, bitno ti je da ti je TSH pod kontrolom i ova vrijednost ti je vise nego ok.Ja imam povisen anti tg, tsh bio 4,4 pa se s euthyroxom snizio na 1,2 sto je vjerojatno razlog zasto sam u ovom postupku imala najkvalitetnije js do sada a sama antitijela su takva kakva jesu.
    Da,to sam i ja primjetila da su mi js kvalitetne,išlo se na blastice. Do sad su bile dosta loše, došlo se najviše do 7-staničnog zametka.
    Nego,vidim da neke cure pričaju o IVIG-u koje isto imaju pozitivna antitijela,pa neznam dal i ja tu spadam ili ne? I tko to uopće preporučuje? jel se rade kakvi nalazi da se to potvrdi?

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Maja8 jel i ti imaš povišena antitijela? i ostala trudna[/quote]

da ja sam imala antitjela preko 900 i TSH 2,6 i hvala bogu ostala sam trudna i dalje trošim istu dozu eutyroxa i sada mi je TSH isti

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo jedne od prijasnjih (istih) tema

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=tsh

malo pretrazite po pretrazniku, ima zanimljivih stvari

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove