"Tući ga ne mogu, osim ponekad po guzici, i to samo kada stvarno poludim, jer mislim da nasilje rađa nasilje"
Citat, jedna poznata mama, koja čak ima i vlastitu kolumnu![]()
"Tući ga ne mogu, osim ponekad po guzici, i to samo kada stvarno poludim, jer mislim da nasilje rađa nasilje"
Citat, jedna poznata mama, koja čak ima i vlastitu kolumnu![]()
o, pa nije to sve, zar ste se ponadale...
"O, Bože, kakva je to istina! On mene ugrize, a ja mu prasnem šamarčinu u samoobrani. I onda imam takvu grižnju savjesti da me boli trbuh. Ali nema druge."
šamarčinu :shock:
Riječ je o dvogodišnjem djetetu.
Ja ne znam, ali zar naše socijalne službe, ili netko? ne bi trebao reagirati?
Ja znam mamu koja se otvoreno hvali kako kad se klinci pljuju, ona pljune njih! :?
Je bi ti reagirala?mama_jos_malo prvotno napisa
Ovo je totalno prijateljsko pitanje.![]()
:shock: ajme majkoLeaB prvotno napisa
Da, kod mene u susjedstvu je ženska toliko vikala na 4-godišnjaka da sam joj rekla, da ću ako nastavi zvati socijalnu službu i policiju. Derala se da mu ne da sok... :shock: I da će prespavati u dvorištu, a dječak je urlao, valjda od straha.
Meni se čini da soc.služba ne radi svoj posao, u Canadi bi ti odveli dijete.
U samoobrani???? To je kao opravdavajuće?. :shock:On mene ugrize, a ja mu prasnem šamarčinu u samoobrani
Da, samo mi nismo u Kanadi. No mislim da bi svi trebali više reagirati.mama_jos_malo prvotno napisa
Počevši od mene.
Koja samoobrana od dvogodišnjeg djeteta!? :shock:
da... uglavnom, klikni pri dnu sa lijeve strane na kolumne gđa. Anđa Marić i "Neću mama"![]()
..."Primož je za svaki slučaj predložio da odemo psihologu (jer je problem sigurno u meni)."
..."samo se bojim hoću li ga znati pravilno usmjeriti i poslati koliko-toliko spremnog u veliki život".
Pa, ako je skužila da nešto ne štima, već je na pola dobrog puta :/
koliko se ja sjećam jaaaa sam dobila po prstima jel sam spomenula jednu javnu tetu,pa sad ....................![]()
mislim ono zatvorilo mi topiK.....
..a pogledajte komentare ljudi ispod njene kolumne; škvadra je apsolutno oduševljena njom kao mamom i njenim pisanjem - samo se možda par ljudi osvrnulo na šamarčinu i mlaćenje po guzici, inače joj se svi klanjaju![]()
Upravo je sjeo komentar "odi na rodu vidi kako te ženske misle prijaviti centru za socijalni rad"![]()
10,9,8,7,.......
Ma zena sigurno smislja i zamislja (sto bi bilo bombasticno za citat)...
Mora necim popuniti svoju kolumnu, malo zapapriti, pa da se cita. Zivot joj je sigurno dosada ziva i njen mali jedan prosjecni klinac. Al to ne prodaje "stampu"![]()
Nejte se zamarat![]()
baš - svako malo padne neka rasprava na temu nekog Anđinog bisera
dakle ovo je za nevjerovati. procitala sam i napisala par komentara, ma da ne zivimo tu gdje zivimo netko bi reagirao,ovako je ona super cool mama![]()
dakle ovo je za nevjerovati. procitala sam i napisala par komentara, ma da ne zivimo tu gdje zivimo netko bi reagirao,ovako je ona super cool mama![]()
Javna teta javno piše javne kolumne i potpisuje se imenom i prezimenom - zašto se to onda ne bi smjelo komentirati? (Pitanje nije upućeno tebi.maria71 prvotno napisa
)
Inače, ta ista javna teta je u opisu svog poroda bila revoltirana činjenicom da joj nitko nije rekao da trudovi bole i dugo traju, pa se ne čudim da u svojoj neinformiranosti zaista šamara dijete, misleći da je to skroz ok. :/
A slikaj ga, sad moram čitat....
Anđin tekst je nečitljiv, pitam se koji profil ljudi piše komentare?
Tu i tamo pročitam Miletovu ili Ivankinu kolumnu, duhovite su, imaju poantu, glavu i rep. Ova Anđina je - niš.
jel ovo opet neki topik za mene?
di je ta hanđa?
imaš gore link pa priljepi koji komentarMamita prvotno napisa
![]()
Al mamita, nemoj nas razočarat, nema sa hanđom cilemile, opali ga svojski, u stilu...
Bomballurina prvotno napisa
nisi zar ovo:
ah kokoš odgaja dijete kako zna i umije, zar ne?
:shock:
![]()
nisam ništa napisala, još
al sam čitala šta je tko pisao
danas nemam inspiracije
Jedan od komentara: "Sve "mame rode" su se namjerile na tebe jer nemaju zivot osim odgoja djece koji je btw. po meni preintezivan a imam i neki osjecaj da su pomalo ljubomorne sto ti uspjevas uskladiti vrhunski profesionalni zivot."
Ja sam Roda (moram platiti clanarinu, ali namjera se broji) Nisam majka jos, nosimpod svojim srcem, profesionalno sam se dokazala, imam divnog muza. Jos uvijek nasilje smatram nasiljem i ne mogu nasilje svesti pod drugi nazivnik. Ne mogu biti ljubomorna na majku koja samara svoje dijete, ma kako glamurozno izgledala u medijima, ma kako sposobno letjela iz Zg u Lj. i u svim smjerovima, ma kako angazirana bila na tv, talentirana, zgodna...
I ne znam kakav je to "preintezivan" odgoj? Odmah pristajem odgajati svoje dijete "preintenzivno", ako to znači ljubav, pažnju, povezanost, razumijevanje, strpljenje i sve s jednim ciljem: da postane normalna, stabilna i cjelovita osoba, Ljudina.
Tek sam sada pročitala u potpunosti njezin članak... strašno!
potpisujemoI ne znam kakav je to "preintezivan" odgoj? Odmah pristajem odgajati svoje dijete "preintenzivno", ako to znači ljubav, pažnju, povezanost, razumijevanje, strpljenje i sve s jednim ciljem: da postane normalna, stabilna i cjelovita osoba, Ljudina.![]()
Neš ti profesionalne realizacije što je bila manekenka, otpjevala par pjesmica i radila neke kvazizabavne emisije na TV. Koliko sam ja primijetila iz postova, ima nas i na forumu i u Rodama itekako obrazovanih i profesionalno realiziranih, dotičnoj gospođi potpuno nedostižno. Ona se ponaša neozbiljno, imaš dojam da dijete uopće ne odgaja, nego se ponaša prema njemu kao prema kućnom ljubimcu - kad joj se igra igra se, kad joj smeta, može ga i odalamit. Meni smeta što moderatori foruma ne reagiraju na to, kao da je to najnormalnija stvar tako se ponašati prema djetetu.
Nisam odolio da ne procitam i tu famoznu kolumnu ... pa da se Andja ima bas cime pohvaliti i nije, ne svidja mi se taj ton price, ali kao sto je netko vec napisao, treba zaraditi koju kunu kolumnom pa se ocito mora i prica malo nakititi e da bi bila zanimljiva.![]()
Iako, ovo sa samarom zaista ruzno zvuci ... :shock:
Ali opet, ajd da budem djavolji odvjetnik, ako bi za ovo isli prijavljivati socijalnim sluzbama tad bi sigurno 2/3 roditelja vec imalo prijavu. Zalosno, ali tako je.
Slusam svaki dan dernjavu susjeda na klince, a da o onim suptilnijim oblicima "dresiranja" djece ne govorim.
E sad kad bi za svaki djecji plac prijavljivali dezurnim sluzbama ... Sjecate se, pisao sam onaj dan kako je Vedran zatupio da hoce sladoled i navalio vikati i plakati na benzinskoj da ga hoce, hoce i hoce ... pitam se da li bi me u Kanadi prijavili da ne kupujem djetetu dovoljno sladoleda.Derala se da mu ne da sok... I da će prespavati u dvorištu, a dječak je urlao, valjda od straha.
Meni se čini da soc.služba ne radi svoj posao, u Canadi bi ti odveli dijete.
(sorry, malo karikiram, ali ...)
A sto bi mi tek napravili kad bi culi da se Vedran ponekad oblaci ispred zgrade ...![]()
Ja sam si postavljala slična pitanja kao Tatek kad sam M. u dobi od neke 2-3 godine prala kosu. On bi urlao iz petnih žila: Mamice, molim te, nemoj mi to radit! Nemoj, molim te! Stvarno sam pomišljala da će mi CZSS pokucat na vrata.
Što se tiče gđe Anđe, jasno je da je moguć raskorak između onog što piše i njezinog stvarnog života, ali problem je to što ona tako javno piše.
Iskreno, ja ne mislim da je taj raskorak jaaako velik, ali nakon tog samara, ma skoro sam siguran da joj je bilo zao i da je osjecala gorcinu u sebi i da joj je bilo zao ... Da je to i napisala ovim ili nekim drugim rijecima, tad ne bih nista rekao. Ovako kazem da mi se to ipak ne svidja i dozivljavam ju kao hladnu osobu koju taj samar nije zabolio ... no, kazem, u kolumnama se svasta pise i svasta izostavlja tako da ne znam stanje njene duse u trenutku "poslije samara".Zdenka2 prvotno napisa
Definitivno sam PROTIV samara i "po guzi" odgoja, ali ... RAZUMIJEM neke ljude (ne sve, da ne bude zabune!) koji to rade, jer sam i sam do prije dvije godine koji put opalio Vedrana po guzi u trenucima kad sam bio ljut/bijesan i nisam znao kako bih drugacije reagirao. U medjuvremenu sam pronasao druge nacine za rjesavanje problema izmedju Vedrana i mene, ali i mene i mog bijesa/ljutnje.
Zelio bih da svi ti roditelji koji svojoj djeci zbog svoje nemoci opale koju "po guzi" isto tako pronadju druge nacine za rjesavanje problema i usvoje druge reakcije.
BTW, mislim da se i kod ovog clanka vidi da agresija nepobitno proizvodi agresiju. Cim su se pojavili prvi protesti protiv njenog samara (dosta zestoki), odmah su se javili odgovarajuce zestoki odgovori.
Ja mislim da je smisao foruma edukacija neupućenih odn. neosviještenih (govori bivša udaračica po guzi) a ne sakupljanje kritične mase "pravovjernih" za kolektivno upiranje prstom.
Slazem se u potpunosti!Joe prvotno napisa
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=322526 Ovo je strašno![]()
Nažalost, danas se puno zla opravdava kroz religiju, bilo to kršćanstvo ili neka druga.
Dovoljno je staviti predznak "kršćanska" udruzi i ljudi će ju vidjeti kao nešto dobro.
I što je tužno, mnogi će poslušati njihove savjete.