-
Zasto nece iz jedne dojke?
Unazad 2 dana moja beba (2 m. stara) nece da siki iz desne dojke,dok iz ove druge je u stanju da vuce do iznemoglosti. Da li neko zna sta bi to moglo biti i kako da ju navedem da ponovo hoce iz te?
Moguce da je to neka faza trenutna i da ce proci ubrzo :?.
E da, nocu kad sisa onako u polusnu, onda hoce i iz te, a preko dana, nema sanse.
-
Dok se ne javi savjetnica, ja ponekad imam sličan problem. Nama je svako malo druga dojka bljak.
Možda je razlog što ima su mliječni kanalići manji, pa mora više vući. Pokušaj promijeniti položaj pri dojenju.
Ja ponekad iskorisim MM drži Domagoja na svojim koljenima ja bebana podojim onom koja je tog trena bljak.
-
Evo jednog teksta na našem portalu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1437
Ako je beba dosada lijepo dojila na obje dojke razlog može biti upala uha kod bebice, promjena okusa mlijeka u jednoj dojci, ali i smanjen dotok mlijeka u jednoj dojci.
Ukratko - možeš pokušati nešto od sljedećeg:
1. Započni podoj na onoj dojci koju beba radije doji, a zatim, nakon što dođe do refleksa otpuštanja mlijeka, premjesti bebu na drugu dojku bez da ju okrećeš. Npr. iz položaja kolijevke na jednoj dojci, premjesti bebu na drugu dojku u hvat nogometne lopte. Tako možda neće skužiti daa joj daješ drugu dojku
2) Možeš započeti podoj i na toj dojci koju odbija, ali je najprije kratko izdojiš, tek toliko da dođe do refleksa otpuštanja mlijeka.
3) Pokušaj s različitim položajima na dojci koju odbija.
4) Ponudi bebi tu dojku kad se tek počinje buditi i još je snena ili u noćnim podojima. Vjerojatno će dojiti mnogo učinkovitije dok nije koncentrirana na zvukove i zbivanja oko sebe. Pokušaj dojiti u tamnoj i tihoj prostoriji.
5) Ponudi dojku koju odbija dok se šećete, njišete ili ste na neki drugi način u pokretu.
Ako ništa od ovog ne upali, javi nam se opet pa ćemo pokušati otkriti razlog zašto se ovo događa
.
-
je li ti beba nedavno cijepljena u guzu? (zaboravila sam kako ono ide s 2 mjeseca). možda je boli ta strana guze na koju cicu neće?
-
-
Baš mi je drago, Palcice :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma