treba mi hitno mjesta, a sad sam skuzila da mi 1/3 prostora zauzima led(toliko o meni kao domacici
)
skrinja je mala, ladicarka (3 pretinca), ne u sklopu frizidera
treba mi hitno mjesta, a sad sam skuzila da mi 1/3 prostora zauzima led(toliko o meni kao domacici
)
skrinja je mala, ladicarka (3 pretinca), ne u sklopu frizidera
Pa, ne znam kako najbrže, ali mi smo je neki dan odmrzavali (jer sam domaćica kao i ti), otvorili je, stavilil hlađenje na 0, a onaj prekidač za odmrzavanje (grijanje, što li) prebacili s 0 na 1 i ostavili neko vrijeme, par sati, ne znam. sve je otišlo
u flašu sa špricom od ajaxa stavim vruću vodu i špricam po santamai onda veći otopljenidio odvalim sa nožem
ovo je super tip sa špricalicom sa vrućom vodom...
idem ju naći
jednom je bilo hitno, trebalo mi ujutro puno kockica za sokove, a na vecer skuzila da ne stane ni jedna.
pomoglo feniranje.![]()
nije loše sa fenom ali ipak voda, struja,škrinja :/
Zakuhaj vodu u nekom loncu ili čak dva pa stavi u škrinju da isparava. Zatvori vrata i otvori povremeno da vidiš kako napreduje. Naravno, na dno neku tepsiju u koju će se slijevati voda. A možeš dodatno povremeno i špricati vrelom vodom iz šprice. Tako ja radim i za čas mi se otopi.
Ja prekidač stavim na 0, imam malu cjevčicu koju stavim u utor na dnu ladičara, ispod cjevčice stavim posudu i kroz tu cjevčicu curi otopljena voda.
Za sat vremena sve gotovo.
su na bar 40 cm razlikeRomina prvotno napisa
:shock:Matilda prvotno napisa
meni i uz vrucu vodu u loncu trebalo cijelo poslijepodne i noc... imamo samo mali frizider sa gore nekim pretincem koji glumi zamrzivac...
i meni isto; prvi i zadnji put kada sam otapala frižider, trajalo je ravno 8 sati; isključila u 9 u jutro, uključila u 5 popodne :shock:lucky day prvotno napisa
i cijelo sam vrijeme skupljala vodurinu po kuhinji
Umjesto lonca u frižider, bolje je staviti tepsiju s vrućom vodom u ledenicu.
e ovako..originalan postupak-ako imate neki aparatic za ciscenje pod parom onda je to suuuper-npr. mi imamo jedan mali prirucni uređajić koji radi na struju a sluzi za ciscenje odnosno odmascivanje pod pritiskom pare.S njim otopim frizer ( takodjer ladicar,3 ladice) maltene za max 10 min!!!-probajte!![]()
Hm... a zbog čega se zapravo frižider zakuje u led? :? Zbog neispravnosti, prečestog otvaranja...?
Moj stari frižider nije dobro dihtao, pa se ledio svako malo. Sad imam novi frižider već dvije godine i nijednom se nije tako zaledio. Uhvati se nešto leda, ali mislim da je to zbog toga što je preblizu zidu i ima premalu površinu za hlađenje.čokolada prvotno napisa
Ja mislim da može biti od prečestog otvaranja isto.
Ali mislim da je ovdje pitanje za škrinju a ne kad je frižider s malim pretincom za led gore u njemu.
skrinja je uspjesno otopljena, uz pomoc posude s vrucom vodom (isto radim i u frizideru), trebalo je nekih 2 sata. i cijelo vrijeme sam skupljala vodurinu po podu, jer nisam znala foru sa cjevcicom. Matilda, kakva cjevcica? ja imam samo one debele slamke za sok, a to mi se ne cini dobro (dovoljno veliko) :?
skrinja mi stoji na balkonu, ujutro je tamo jako vruce pa se zato vjerojatno i pojacano ledi (al ovo od prije 2 dana je bilo katastrofa, uopce se ne sjecam kad sam ju zadnji puta odledjivala). plus zabranila sam mladjariji da sami unutra traze slatkace (a to zna potrajatiiii...)
Aaaa, osim čestog otvaranja, presudo je i to kako se često odleđuje i čisti.Pa ako nisi duuugo, naravno da ima puno leda.