Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: PRESTALA SAM PUSITI - A VI?

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno PRESTALA SAM PUSITI - A VI?

Ne tako davno, dio mog posta o tome kako sam prestala pusiti u trudnoci bio je citiran u jednom rodinom tekstu "stop pusenju u trudnoci" i bila sam taaaaaaaako ponosna sebe. Dakle prestala sam pusiti kad sam zatrudnila i nisam pusila jos jedno godinu dana nakon poroda. Jos sam dojila svog kad sam zapalila prvu cigaretu i koliko smo svi mi pusaci "bolesnici" odmah me ponukalo da zapalim i sljedecu...nastavila sam tjeseci se da cu zapaliti samo uz kavu i ne vise od xy dnevno iako sam jos 8 mjeseci dojila nakon te 1 cigarete JAKO JADNO! I NARAVNO DA SE SRAMIM!
    Prestajala sam nekoliko puta ali sam se ubrzo i vracala tom poroku. Ali ovaj put je konacno, odlucila sam. Naoruzana sam svim pravim razlozima koje necu nabrajati jer ih svi dobro znate.
    A vas ostale pozivam da mi se pridruzite, prestanete s tim odurnim porokom i pomognete meni u krizicama koje sigurno slijede...ali sto je to za mene?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

2 godine prije trudnoće sam prestala pušit i nikad više nisam imala želju za dimom.
    jednostavno nisam htjela imat grižnju savjesti zbog nedaj bože mogućih posljedica po zdravlje.
    mrzim vidjet trudnice i dojilje kako puše. em štete bebi, em im smrde po pepeljari. fuj!

STOP PUŠENJU!

lidac2004

Početno

ja sam vec odavno prestala pusiti :D .

tebi, a i onima koji ti se pridruze, zelim sve najbolje!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam do sada vec dva puta prestajala pusiti
    prvi puta kad sam saznala da sam trudna(sa prvim djetetom),taj momenat kad sam vidjela plusic na testu bacila sam cigarete i pocela ponovo kad sam prestala sa dojenjem
    drugi put 6 mjeseci prije nego sam zatrudnila i nadam se da necu vise ni pocet

da naglasim, prestala sam pusiti tako sto sam sama sebi rekla od sada necu vise i to je bilo to (nikakvi flasteri,zvake ili druga cudesa)
    tratincica drzim fige da uspijes!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prestala sam pusiti prije 7 godina i nadam se da nikad vise niti necu ... zna mi se jos i sad dogoditi da pusim u snu i sama sebi govorim 'ujutro vise necu '
    Jedna psihoterapeutkinja koja se bas bavi ovisnostima svih vrsta mi je rekla ovako 'Moze proci 6 mjeseci, godina, 10 godina ali procedura ponovne ovisnosti je ista: prva cigerata ti je bezveze ali te vuce na drugu, a ta druga je ista kao da NIKAD nisi ni prestala' tako da ne vrijedi zavaravanje ma samo cu uz kavu ... i to me drzi jer mi se tesko bilo ostaviti i ne zelim ispocetka.

tratincica drzim fige da ovaj put uspije zauvijek!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sretno!

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala svima....do sad sam izdrzala....ma uspjet cu!!!!!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam prestala pušiti kad sam prvi puta ostala trudna, 10.2002., nažalost dogodio se spontani u 7 tjednu.
    Nakon toga više nisam zapalila nijednu.
    Zapravo, razvila sam totalnu averziju prema cigaretama.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam prestala pusiti kad smo odlucili da cemo imat bebu,htjela sam da mi se bar malo tijelo ocisti od tog otrova. Dva mjeseca nakon toga sam zatrudnila i od tada mi napamet ne pada povuc niti jedan dim,cak mi i smeta sam "miris"(citaj:smrad)cigareta. Ponosna sam na sebe! A tebi tratincice zelim puno snage i mudrosti u borbi s tim zlom.

lidac2004

Početno

nigdje nikoga da ti se pridruzi, same nepusacice se javljaju ovdje, od pusacica ni "p"

ocito niko nema zelju krenuti stopama tratincice .

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..to je za ocekivat...pusaci vole okrenut glavu kad se govori o stetnosti ili prestanku pusenja...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa evo, ja sam se propisno zacrvenila.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Počela sam pušiti jako rano (s 14) i uz manje prekide pušila do prve trudoće i onda nisam pušila 4,5 godine... počela sam opet jer nisam mogla prestati jesti (a prestala sam dojiti pa je nestalo potrošnje kalorija i kile su samo rasle). Onda sam ove jeseni opet prestala zbog kašlja i u 2 mjeseca natukla 10 kg :shock: to mi nije uspjelo ni u trudnoći. Onda sam (nakon 4 mjeseca) počela opet, skinula 6 od tih 10, i tako svaki put, kad prestanem dobijem kile, kad opet počnem skinem ali ne sve i sve sam deblja i deblja i to mi je još jedna prepreka da prestanem jer ako se opet udebljam više neću moći hodati ni ništa a kičma mi je i ovako u komi.
    Ako znate način kako ne zamijentiti cigaretu hranom javite mi. Nemam vremena za kerefeke tipa tuširati se 5 puta na dan.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E tom debljanju sam se i ja nadala,a kad ono mene nece i nece i nece nista da mi se ufati. Nije da se sad pravim vazna al meni je ta moja strkljavost problem kao sto je nekima njihova blaga prepunjenost.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam prestala pušiti prošle god nakon terapije kod bioenergičara. za sve koji sada misle da su to čare bare par informacija - ja sam bila okorjeli pušač recidivist - prestajala sam bezbroj puta i svi bi na moju obavijest o novoj odluci o prestanku umrli od smijeha, za razliku od ostalih bivših pušača ništa se nisam udebljala, nisam zamijenila cigaretu hranom, nisam imala crve u prstima, nikada više nisam poželjela cigaretu i sada imam osjećaj kao da nikada nisam niti počela pušiti. veoma sam zahvalna na prilici koju sam dobila da uopće saznam za tu metodu koju bi preporučila svim onima koji si sami ne mogu pomoći

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mamazika, po 3 jabuke u svaki džep i litre i litre vode.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To mi je najbolji recept da poslije (jabuka i vode) poželim sendvič od pol francuza, 10 deka neke salame i sira i pol vrećice majoneze.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa kakav ti to želudac imaš

Ovo sam čula od par okorjelih pušača, navodno su jedino tako uspijeli prestati, a ne udebljati se.
    A negdje sam čitala da sam osjećaj da je osoba "prepuna vode" smanjuje želju za cigaretom.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam isto rano pocela da pusim (sa 15), a prestala sam sa 25 kad smo shvatili da zelimo bebu. Nakon 2 meseca sam ostala trudna. Od prestanka pusenja je proslo 2 godine, jos uvek dojim, ali sam sigurna da ni po prestanku dojenja ne zelim da ponovo pocnem da pusim.
    Ja nisam povukla ni dim, jer znam da je taj jedan dim presudan.
    I da, i ja sam se kao i mamazika udebljala strasno, i sad se mucim sa skidanjem kila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dugogodišnji sam pušač.nikada nisam pušila puno (10-tak dnevno).u sve moje tri trudnoće nisam pušila,a to je regulirala priroda-jako mi je smetao dim i uopće nisam imala potrebu za cigaretom i to bez muke!gdje je sada taj "gumb".
    dojim i znam zapalit koju, ali mogu se kontrolirat i pušit samo 2-3 dnevno.
    rado bih prestala ali nemam zapravo jaku volju a mislim da je to presudno.
    svima koji pokušavaju držim fige. i ja ću nadam se jedan put tim putem.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ustvari nije mi veliki bed - osim ovog s hranom.....imam 10 kg viska a vecina toga je u stomku pa me vrlo cesto pitaju jesam li trudna i uopce im se ne cudim...
    gladna sam konstantno...od trudnoce pa dok sam dojila pa i dalje, otkad sam pocela pusit i prestala :? :? :? prije nisam imala teskoca s kilogramima a sad nikako da se vratim u normalu...ne ocekivam da izgledam bas kao prije ali ovako se stvarno lose osjecam. Nista, nema mi druge nego nakon akcije prestanka pusenja - NA DIJETU
    mamazika - potpuno te kuzim

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bomballurina, ne planiras prestati? koji su tvoji razlozi?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokušat ću napraviti sažetak ovog topica (jer je velik), ali do tada:
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=111282

I najtoplije preporučam knjigu:

Allen Carr "Lako je prestati pušiti"
    (ako netko želi, imam je na engleskom u PDF-u).

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D Čestitam Tratinčice!

ja nisam nikad pušila, ali kad sam doznala da sam trudna, MM je prestao pušiti! On je prije toga više puta bezuspješno pokušavao prekinuti, ali bi se uvijek našao neki razlog da ponovo počne. I kad mi je ginekolog potvrdio trudnoću, on je definitivno prestao!
    I dan danas (skoro 3 god. kasnije) mi zna reć da bi odgusta zapalio jednoga, ali da zna da bi sutradan pošao i kupio kutiju...i nikad više ne bi imao snage prekinuti.

I zato svima koji su prestali pušiti ili razmišljaju o tome, ohrabrenja!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Pa kakav ti to želudac imaš
    Hiperaktivni!
    Inače, danas na yahoo health news vijest: prestankom pušenja u prosjeku se dobije 21 funta iliti desetak kila. Prosječno!!! pa ti vidi ako si na onoj strani koja dobije više od toga...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa
    bomballurina, ne planiras prestati? koji su tvoji razlozi?

Volim pušiti. Eto, jadno. Ne pušim doma, ne pred djecom ako nije na otvorenom.
    Nemam snage. Nemam karaktera.
    Za mene je sva sreća što nikad nisam probala sa teškim drogama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

8) bomballurina! živa istina iz perspektive jednog pušača!

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bomballurina, kao da cujem sebe prije trudnoce...
    mamazika, definitivno ne trebam jos 10 kg....poludit cu ako...definitivno moram manje papat...ali kako volim i papat i to ce biti problem...trebala bi barem ukinuti vecere i slatkise kojih ne jedem previse i onako

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da i MM ne pusi od kad sam bila zatrudnila,al on nikad nije bio neki pusac,on bi mogao jedan dan pusit pa onda 5 ne. Meni to nije bilo jasno,il pusis ili ne?! Ja sam stvarno puno pusila,u jednom periodu kutiju i po na dan. Al fora je u tome da ak sad npr. povucem jedan mali dim opet bi se navukla,to sam ziher. Rekla sam da ak me cigarete opet budu "vukle" da bum opet pocela pusit tek pred kraj zivota kad bu me vec za sve briga i niko mi nebu prigovaral.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pušila sam 15 godina (oko kutiju-kutiju i pol) , stvarno mi je bio gušt.... znala sam da je šetno, da moram prestati i sve to ali mi nikako nije išlo od ruke ni da bi probala prestati...onda je u 2 mj ove godine MM prestao naglo pušiti i ja sam shvatila da je sad ili nikad i odlučila skupa s njim ući u borbu...ne pušim i nadam se da nikada ni neću...(ali moram priznati da bi bio gušt zapaliti jednu u društvu)
    Trenutno mi ne pada na pamet jer sam trudna, onda se nadam da ću dojiti, pa se nadam da ću do tada zaboraviti da sam ikada pušila...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dajem moralnu podršku svim prestajačicama. Sjećam se da mi bilo jako teško prestati (prestala kad sam ostala trudna) i da sam se još 3 godine mučila sa željom za cigaretom. Ali ja sam bila jača od nje i nikad nisam zapalila. Da sam popustila samo jednom bila bi ne jedna cigareta nego odmah jedna kutija.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja sam bila okorjela pušaćica! Pušila sam 13 godina po kutiju na dan, čak i više. Nisam se mogla zamisliti bez cigarete, nikad nisam ni pomislila prestati.
    A onda, odjednom su svi oko mene polako prestajali... pa sam pomislila, ako oni mogu, mogu i ja... I tako jednog dana kažem neću više...i nisam. Evo već tri godine ne pušim, nisam povukla niti jedan dim, i neću.
    U međuvremenu sam zatrudnila i rodila, i sve je super.
    Nisam imala uopće nikakve krize... osim što sam ponekad sanjala da pušim...i onda sam osjećala grižnju savjesti.
    Sada se ne mogu zamisliti da opet zapalim.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene je odbila slika moje mame. Zena ima 50 i kusur godina i ne moze prestati. A ja sam si rekla- sad ili nikad. I niti jednu vise. I tako vec 3,5 godine. U medjuvremenu su skoro svi oko mene prestali.
    Osim toga, negdje sam citala da je potrebno najmanje 7 godina da se organizam ocisti od nikotina i ostalih otrova... Pa sam racunala da bih uskoro i mogla imati djecu... A ne bih si nikad oprostila da mi dijete bude bolesno zbog moje sebicnosti...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

7 godina velis!? Hm,e koji to OTROV! Sad sam sebi bas bljak sto sam uopce pusila.

Početno

Ja sam mislila da nikad neću pušit jer su mi i mama i tata pušili dok sam bila djete (tata više ne puši), ali sam ipak počela sa nekih 17. Prestajala sam po nekoliko puta, ali uvjek na neki rok, godinu, pola godine...
    Kad sam saznala da sam trudna prestala sam pušit, ali su oko mene ostali pušaći. Nekad sam se čak osjećala izolirano. Nagovarala sam MM da se i on ostavi, ali nije mogao, nije da se nije trudio.
    Počela sam pušit jer sam se morala vratit na posao (duga priča) a zbog posla sam prestala i dojit. Ponovno smo pokušali prestat prije 5 mjeseci, ali se MM opet propušio.
    Ja sam se zavjetovala na 6 mjeseci. Izdržala sam, ali stalno mislim što za mjesec dana. Toliko sam puta bila na rubu da zapalim. Najteže kad se ja i MM nešto zakačimo, živci rade i on zapali. Dođe mi da eksplodiram.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja svog nagovaram da prestane pušiti, kaže da ne može zbog posla, da se tamo živcira...
    ali u kući ne puši od početka moje trudnoće, ni na prozoru.
    A kada ne radi, kada je cijeli dan kod kuće, desi se da uopće ne zapali,
    onda se sjeti u 10 navečer kako nije nijednu zapalio i kako bi baš mogao malo prošeteti .
    Lani na moru nije pušio par dana...
    ne znam što je to u poslu da se svi tamo propuše .

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestala sam pušiti u trudnoći i nisam pušila još 16 mjeseci dok frajer nije odlučio da je dosta dojenja. dakle 2 godine nepušenja

onda sam počela i ne namjeravam prestat. planiram prestat palit jednu za drugom reda radi

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram se i ja pohvaliti da sam prestala pušiti u 11/05.Do danas nisam niti jednu zapalila :D i moram vam reći da se osjećam tako kao da nikad nisam pušila u životu. Ne bih željela početi ponovo, jer su svi oko mene nepušači, ali jedino se bojim nekih kriznih situacija ( bolesti, smrti bližnjih), kako ću reagirati, i da li ću onda morati ponovno posegnuti za cigaretom.
    E sad, bojala sam se viška kilograma, pa sam poslije Nove godine bila i na dijeti i uspjela sam skinuti 6 kg. Bila sam u to vrijeme svakako raspoložena i zahvaljujem svim mojim bližnjima što su me trpili.
    Ali nitko mi nije govorio da prestanem, dugo sam ja o tome razmišljala i odlučila.

Početno

Ne znam šta bi dala da se MM ostavi cigara. Toliko smo puta o tome pričali i nekoliko se puta pokušava ostaviti, ali bezuspješno. On kaže da mu stvarno fale cigare, čak dok je jedno vrijeme uspio bez njih kaže da je stalno mislio na to.
    Najgore što on osobno i nema želju da se ostavi. Do sad je to uvijek radio zbog mene.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tratinčice, sandra, nataša i ostale curo bravo !

ja sam prestala čim sam saznala da sam trudna i nažalost ponovno počela pušiti čim sam prestala dojiti

sad se ponovno spremam prestati, ali bih volejla prije toga skinuti još nešto kila viška,jer mi je muka od kila koje se navodno dobiju kad prestaneš pušit (naravno, što je puno manje zlo od pušenja)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo jednog motiva za VM-ove ako planirate bebu: puno veći rizik (mislim neka 4 puta ) za jedan oblik leukemije kod djeteta koje začne otac pušač. Nisu našli takvu vezu za majke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I smanjene šanse za začeče... I za žene i za muškarce pušače.

Upravo sam kupila prijateljici (sprema se na bebu, izrazila želju za prestankom pušenja) knjigu "Dan koji će vam promijeniti život - Prestati pušiti je moguće" od Diane Pečkaj Vuković. Iako nemam osobnog iskustva s pušenjem, čini mi se jako dobra - žena je bivša okorjela pušačica.
    Sretno vam bilo!

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

EVO DA SE NAPOKON JAVIM - KOMP MI JE BIO U KVARU DO SAD....nisam pusila nikako i osjecam se kao ne pusicica vec :D :D :D :D
    Nije ni bilo tesko kao sto sam mislila ali da me muci povecani apetit - to da! U par navrata imala sam jaku zelju da zapalim i tada sam hrabro izdrzala a posrnula sam jednom na kavi s prijateljima pusacima.Medutim odmah prvi dim nije mi prijao i brze bolje sam ugasila cigaretu s velikom griznjom savjesti poslije!
    motivacije imam i previse:
    1. zdravlje mog djeteta, mene i svih oko mene
    2. troskovi
    3. smrad
    4. biti rob navici i glupoj ovisnosti
    5. uzasne situacije u kojima nitko osim tebe ne pusi ili zelis pusiti na mjestu na kojem je zabranjeno ili milion drugih takvih blesavih situacije -kome trebaju?
    6. ma na kraju krajeva pomalo je i stvar "neukusa" biti pusac u ovo vrijeme kad znamo stetnost po nas i okolinu i kad se masovno zabranjuje pusenje posvuda!!!! bez uvrede svim pusacima - ja sam tako mislila i dok sam sama pusila!

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo!
    Samo sad izdrzi do kraja!
    :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Najgore je iza tebe. Drži se!!! :D

Datum pristupanja