Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 130 od 130

Tema: PRESTALA SAM PUSITI - A VI?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Podižem! Treba mi support group!
    Prijavljujem 24. dan bez dima, a što hoće reći 21. bez nikotina! Netko mi je rekao da se nikotin metabolizira nakon 3 dana....to znači da toliko traje i fizička ovisnost..mene sad muči psihička...ritual kava+ cigara...mmmmmm
    malo sam škicnula na ovaj topic i vidim da se mučite s prestajanjem!
    mummys držim fige!!!
    nego ovo kava + cigara-ja kad sam prestala pušiti ( prije 2 i pol god) prestala sam i kavu piti!
    jer kava me je užasno vukla na cigaretu, no nakon nekog vremena sam ju opet normalno počela piti!
    onda neko vrijeme nisam mogla biti pokraj pušača jer me to jako vuklo da zapušim! čak i sad kad vidim da neko s guštom vuče mi dođe da si i ja spušim!
    a da ne govorim da ponekad i sanjam da pušim 8)

samo trebate čvrsto odlučiti da prestajete i to je to-dan za danom projde i s vremenom vam cigareta više ne pada na pamet (osim u snu )

Držim vam fige!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

meni je pušenj euvijek bilo smrdljivo i uvijek sam se svađala zbog pušenja u kući, branila ga, prala zavjese, robu, kosu...užas! Sada mi j ebeskrajno drago i mislim d ami i psihička ovisnost jenjava. Problem je smao što MM prolazi tešku krizu i bojim se da neće uspjeti iako je prestao pušiti već nebrojeno puta u svom pušačkom stažu i uvijek bi pod stresom pokleknuo. A ja povodljiva! Ma valjda će i u moju bušinu uskočiti bar jedan mali vražićak a onda sigurno nema cigareta niti blizu mene!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bravo za tebe
    ja nikad nisam pusila

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u životu nisam zapalila cigaretu ni povukla dim 8)
    razlozi: zdravlje, i smrdljiiiiiiiiiiiiiiiivoooooooost

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Svima koji su odlucili prestati

Nadam se da ce i MM uskoro prestati, nakon x neuspjesnih pokusaja.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možda TM mora prerasti psihičku ovisnost..neka puši nezapaljenu cigaru ako mu toliko fali. Još nisam upoznala dugogodišnjeg pušača koji zaista uživa u dimu i gnjusnom osjećaju pečenja u plućima..to je samo ovisnost o ritualu! Mnogi su prestali s nezapaljenim cigaretama..meni kad je jaaaka kriza (što se sad već rijetko događa) onda "popušim" olovku i lakše mi je. Mozak samo nekad treba prevariti!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mnogi od vas iznose smrdljivost kao razlog za nepocinjanje pusenja.
    Moji roditelji su oboje mnogo pusili, i u kuci, tako da mi miris duvana uopste nije smetao, cak mi se svidjao.
    Taj faktor + faktor roditelja (negativnog) uzora bili su moji razlozi i za pocinjanje pusenja u 15. godini zivota, i za prestajanje, u 25.
    Ja jednostavno nisam smela da dopustim da detetu budem takav (negativan) primer, i da duvanski dim prihvati kao nesto "normalno".
    Kad sam to osvestila, bilo mi je lako da prestanem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne pušim tjedan dana

tj nisam zapalila tjedan dana

doma ne pušim, na poslu zabranjeno, nisam išla na kavu, tj omiljeni stol s pogledom je bio zauzet pa nisam zapalila....

kutija mi traje 3 tjedna

, u biti sad će i mjesec dana

ali ako u onom jednom trenutku ne zapalim tu jednu , ovako hodam cijeli dan

( ograničila sam se na jednu cigaretu, u idealnim uvjetima, stol s pogledom, ljubazna konobarica, kad je ona iz druge smjene što prije popijem kavu )

kakv sam ja to ovisnik ?

tj što mi je ?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti ni nije pušenje!
    ako tako nastaviš do kraja života, slobodno se zovi - nepušačem

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Možda TM mora prerasti psihičku ovisnost..neka puši nezapaljenu cigaru ako mu toliko fali. Još nisam upoznala dugogodišnjeg pušača koji zaista uživa u dimu i gnjusnom osjećaju pečenja u plućima..to je samo ovisnost o ritualu! Mnogi su prestali s nezapaljenim cigaretama..meni kad je jaaaka kriza (što se sad već rijetko događa) onda "popušim" olovku i lakše mi je. Mozak samo nekad treba prevariti!
    Ne bi rekla. Stvarno se pitam zasto on uopce pusi??? Naime, kada cuva H, a to je i po cijeli dan, ne pusi, jer se u kuci i pred njom ne smije pusiti. Pusi na poslu i na kavi. Ispada oko 5-7 cigareta dnevno. Ali, bitno je da moze i satima bez cigarete, ali kada ja dodjem doma, odmah ide na balkon i zapali. Ja sam nepusac i nikada nisam pusila, tako da ne znam kako mu pomoci, odnosno potaknuti ga da prestane, zauvijek.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni ce 19-og biti sest mjeseci nepusackog staza :D Nikake nikotinske krize, nista.. Samo klik u glavi i ne pusim vise :D

nisam pusila u trudnocama i nesto malo iza. Plus sto sam jos jednom imala nepusacku fazu od mjesec dana, ali nisam mogla izdrzat.

Sad je sve islo tako lako i jednostavno da bih stvarno bila budala kada bih ponovo pocela pusit :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam prestala ima sedam mjeseci....jos uvijek mi se pusi i imam krize...bila sam pravi pusac...13 godina sam pusila ...bojim se da cu se opet propusit...sta da radim????

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maria71, da ja mogu tako kao ti, mam bi si odmah otisla kupit kutiju.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Snorki nij ena odmet sebe ipak ohrabrivati na nepušenje, jer vidiš ja sma baš kao i ti nepušila 6 mjeseci i bila sretna i ponosna i mislil ad asam budala bila što sam pušila i da bih još veća budala bila da opet počnem...i počela sam! Drugi put je bilo teže prestati i nisam uspjela. Pokušavanje je trajalo više od godinu dana. Onda se dogodilo to da me je stvarno isjetilno zdravstveno ugrozilo i da sam mogla birati između kupnj ekruha ili cigareta, pa sam prestala, ali ovaj put ću nastojati to olako ne shvatiti.
    imam puno primjera (prvi je mm) ljudi koji su nepušili i godinama, prestajali na dulje peirode kad god im se htjelo, ali krize se javljaju i kad ih najmanje očekušej, cigara zamiriše najednom i pomisliš pa mogla bih samo dim, jednu cigaretu i eto te opet u začaranom krugu.
    zato Artemida znam kako se osjećaš jer sam i maloprije popušila olovku a danas sam u kratkom vremenu pozobala kutijicu Riccola i Tic-tac bonbona samo da ne strpam cijelu kutiju cigara u usta..ali samo pomisli kako bi se jadno osjećala da opet počneš/m i koliko bi se opet mučila da prestaneš/m a znaš da bi i to opet došlo na red.
    Ovako nam je bolje..svaki mjesec na frizuru ili nešto slično umjesto kupovanja cigara..u mom slučaju izguravnje mjeseca do kraj!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam apsolutno beznadežan slučaj.
    Propušila sam se mislim oko 15-te godine i mislim da nikad neću prestati.

:/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

svaki put razmisljam...ma mozda bi mogla 2-3 dnevno...ali ne virujen...da mogu dnevno par komada odma bi pocela pusit....al ja dok kuvan,peglan,peren....uvik mi je bija u ustima...samo san bila mirna u snu bez njega....vec pocinjen bit ljuta na sebe kako mi non-stop pada na pamet :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam neko vrijeme (par mjeseci) bila kao maria71, ali sad opet dimim kutiju... a peakflowmeter u ormaru...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

danas nisam pušila, neću ni sutra........

šugav raspored

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jučer sam se nagutala čaja koji sadrži trputac (mukolitik)..jutros sam zvučla kao da opet pušim. Gotovo se ugušila a iskašljala takve gadosti da mi cigareta nije niti mogla pasti na pamet. MM isto. stalno iskašljava i pljucka naokolo. Užas! I to je sad nakon 4 tjedna..kao da imamo beton unutra koji se tek počeo razmrdavati. Fuj! Prijatelj nam priča kako je kod njega tek nakon par mjeseci počelo izlaziti nešto gadno..rekli su mu da su mu se tek onda počeli čistiti donji, bazalni dijelovi pluća.
    Na TV neki dan bilo kako se štetni učinci pušenja bitno smanjuju tek nakon 10 GODINA!!! od prestanka! Zamislite koliko je tek užasno dok pušite!
    ma samo kad se sjetim kad bi ostavila cigaru u pepeljari pa bi se napravio onj žuti gusti ko sirup na pepeljari koji se teško pere...niko od nas to sigurno ne bi nikada polizao..ali udahnuti-odmah! Opet FUJ FUJ i FUJ!
    Ajmo cure malo nikotinskih gadosti da ostanemo nepušačice i regrutiramo još kojeg pušača u svoje redove!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam bila prigodni pušač - u društvu uz kavu. Ta cigareta mi je uvijek godila, ali sam istovremeno osjećala i gružnju savjesti - što će mi i ta pokoja cigareta kad su toliko štetne, smrdljive, primitivne....U trudnoći nisam pušila, ali sam par mjeseci poslije, iako sam dojila , opet počela tako pokoju zapaliti.
    Sad sam trudna i ne mogu pomisliti na cigaretu. Ovaj put se nadam da više neću ponovo brljati s pokojom cigaretom, jer zaista mogu bez tih gluposti.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drage moje suborke! ja sam u meduvremenu prestajala i pocinjala i docekala najveci moguci motivator - da bi napokon prestala, nadam se, zauvijek!!

maria71 ... znas da nisi nepusacica dok ih ne bacis skroz, nemojmo se zavaravati!!!!

svima koje su prestale, cestitam od srca!!! znam kako je tesko...

sunasce, vidjela sam prekrasne vijesti, cestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koliki je kod tebe nepusacki staz???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj artemida prvotno napisa
    ja sam prestala ima sedam mjeseci....jos uvijek mi se pusi i imam krize...bila sam pravi pusac...13 godina sam pusila ...bojim se da cu se opet propusit...sta da radim????
    ja sam prestala prije 15 godina, jos uvijek mi zamirise cigareta, nekad sanjam da pusim

prestajala sam kod djordjevica u skoli nepusenja, ali prije toga sam sama sa sobom bila na cisto da je dosta. djordjevic sam po sebi uopce nije nesto

u principu je iza pusenja neki dublji problem, i trebalo bi odraditi psihoteraoiju da se ukloni problem

pusenje je ovisnost, fizicka ovisnost i uopce nije lako prestati
    dobar link (i dobar doktor za ovisnosti) http://www.moravek.net/stoppusenju/index.html

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je to jednako gadno izgleda kao i zdrava pluca..
    Takve slike meni uopce nisu pomogle. :/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas bi bila pojela kutiju i cigare i oblizala pepeljaru..i to je trajalo par minuta, izdržala sam i zaboravila! Brojim još jedan dan do punog mjeseca bez dima!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znate kaj Woody Allen kaže: "Prestati pušiti? Ništa lakše, pa napravio sam to već sto puta!"

I još jedna njegova (vi koji prestajete nemojte ju čitati): "Dobro, prestat ću pušiti, a neću više ni piti ni tulumariti. Živjet ću tjedan dana duže. Tih tjedan dana će padati kiša."

OK, znam da nije inspirativno, al je smiješno.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Snorki nij ena odmet sebe ipak ohrabrivati na nepušenje, jer vidiš ja sma baš kao i ti nepušila 6 mjeseci i bila sretna i ponosna i mislil ad asam budala bila što sam pušila i da bih još veća budala bila da opet počnem...i počela sam! Drugi put je bilo teže prestati i nisam uspjela. Pokušavanje je trajalo više od godinu dana. Onda se dogodilo to da me je stvarno isjetilno zdravstveno ugrozilo i da sam mogla birati između kupnj ekruha ili cigareta, pa sam prestala, ali ovaj put ću nastojati to olako ne shvatiti.
    imam puno primjera (prvi je mm) ljudi koji su nepušili i godinama, prestajali na dulje peirode kad god im se htjelo, ali krize se javljaju i kad ih najmanje očekušej, cigara zamiriše najednom i pomisliš pa mogla bih samo dim, jednu cigaretu i eto te opet u začaranom krugu.
    zato Artemida znam kako se osjećaš jer sam i maloprije popušila olovku a danas sam u kratkom vremenu pozobala kutijicu Riccola i Tic-tac bonbona samo da ne strpam cijelu kutiju cigara u usta..ali samo pomisli kako bi se jadno osjećala da opet počneš/m i koliko bi se opet mučila da prestaneš/m a znaš da bi i to opet došlo na red.
    Ovako nam je bolje..svaki mjesec na frizuru ili nešto slično umjesto kupovanja cigara..u mom slučaju izguravnje mjeseca do kraj!
    a sto si ponovo pocela??? Jesi li imala nikotinsku krizu???
    ja zadnji put uopce nisam imala nikotinsku krizu, tako da zbog toga kazem da bi bila luda kada bih tek onako zapalila.

prosli put (poslije operacije stitnjace) imala sam uzasne krize. Ma kakastrofa ziva. Mjesec dana sam nekao izdrzala, i ponovo zapalila
    Zato, sad se ne dam nikako Ma nisam je u rukama drzala, a kamo li dim da sam povukla.
    Ima i ova, a to je da sam ja poprilican hipohondar i tako da mi se nekoliko puta desilo da mi poslije cigarete srce lupa ko ludo i to sat vremena . Ja se pravo prepala i prestala

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a imala sam i ja tih hipohondričnih trenutaka (iako kad malo promislim ima to glavu i rep) kada sam bila uvjerena da ću dobiti rak. Onda sam si pomislila da ako ga ne dobijEM od pušenja sigurno ću ga prizvati koliko me to opterećuje..zbog glupih cigara!
    a pušiti sam opet počela skroz bez veze..nisaM očekivala da ću tako lako prestati pa sam se umislila da ja to mogu bilo kad i da utoliko mogu povremeno i zapaliti ili bar povući dim. I tako je krenulo..jedan ogromni stres nakon čega je mm propušio a ubrzo dim po dim i ja. Iako eto vidiš apstinencijskih kriza uopće nije bilo (kao ni sad) osim što mi ponekad fali onako iz gušta. evo baš jučer je bio pomalo lud dan i došlo mi je da zapalim čisto toliko da napravim pauzu i zaključim ono što sam obavila. Ali kao što sam i napisla samo malo koncentracije i taj trenutak prođe a ostane zadovoljstvo i ponos što sam MJESEC DANA NEPUŠAČ!!!! :D

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tratinčice :D :D Čestitam!!!!!

Ja sam jaaaaakoooo volila pušiti i ja sam pušila York. Nijedne druge nisu dolazile u obzir, osim u krizi Walter Wolf, ali York je ostala moja ljubav!!!!

I dan danas, nakon 5 godina, ja bih rado zapalila. Smrde mi cigarete i smeta mi dim i sve to, ali nekada....nekada mi tako lijepo zamirišu... nekada ih gledam kao da će mi one pomoći u životu, tj. da će mi lakše biti od njih (to mislim da je povezano sa reklamama i filmovima...ali...)
    Kada sam prestajala pušiti, prije jedno 5 godina, meni se čini, čitala sam knjigu Alan Car - lako je prestati pušiti. Ta knjiga je onako, laganini štivo, tipično američko, ali preporučujem.
    Moja kriza je bila sa 9 dana, kada sam željela dati sve za cigarete.
    Nakon 15-ak dana. Otišla sam sa prijateljicom u restoran, i šta ćemo - hajmo mi kupiti cigarete, jer nam je glupavo onako sjediti bez cigareta. Zapalila sam jednu, nije mi bila nešto posebno, zapalila drugu i na pola je ugasila jer mi je postajalo muka. I to je bilo to od pušenja.
    Jako sam ponosna na sebe, što sam prestala! Ali i dan danas bi zapalila nekada i borim se.
    Znala sam sanjati da pušim 5 cigareta odjednom i bile mi divne, ali bih u isto vrijeme plakala, jer sam "znala" da sam 3 mjeseca nepušenja bacila.

Samo odvikavanje mi nije bilo TOLIKO teško. Imala sam u kući 1 kutiju, za svaki slučaj - nikada je nisam otvorila.
    Zadnje cigarete svog pušenja sam ugasila u pepeljaru i tu pepeljaru punu ostavila kao "podsjetnik". Kada bi mi se jako pušilo, pomirisala bih pepeljaru i želja bi prošla.
    Prije nego što sam prestala pušiti, dok sam još pušila, sjedila bih u kafićima i gledala ljude dok puše, osjetila pušače i njihove smradove i skontala da i JA tako smrdim, i bilo mi je dosta toga.

Želim vam svima da prestanete pušiti svojom voljom, bez velikih kriza i da znate da je to moguće...i divno! I da ćete biti ponosni na sebe i imat ćete jako puno više slobodnog vremena....
    Sretno vam svima!!!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pitanjce jedno..ja ne pušim,nikad ni nisam..MM je pušio jedno 8 godina i prestan hvala dragom Bogu ,ali tata jako puši već 40 ak godina i sada je obolio od raka(ne znači da je od toga)i morao bi prestati pušiti..zanima me..pomažu li oni FLASTERI nešto? :/

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •