mummy_s me potakla na vas pitam, dozvoljavate li vi, bivši pušači, pušenje u stanu?

Dok smo MM i ja bili pušači, žrtvovali bi se tako da ne bismo pušili kad bi nam pušači bili u posjeti, a sve da bi bilo što manje dima. Osim toga, u stanu nam je uvijek zimi bilo blago prohladno, jer je prozor stalno bio poluotvoren ili bi se totalka zračilo.
Od kako ne pušimo, više ne dozvoljavamo niti cigaretu. Kao bivšem pušaču smrad mi se čini još strašniji, i čini mi se da se stanom proteže još danima unatoč provjetravanju, mirisima i vlažnim ručnicima.
Jedino s čim se još teško nosim su posjete nekih mojih dragih prijatelja i rodbine koji su strastveni pušači i za koje mi se čini da im je i najkraća apstinencija teža od olova. Ponekad se pravim da ne primjećujem kako vade cigarete iz jakni i odlaze van zapaliti jer mi je neugodno što ne mogu biti do kraja dobar domaćin i reći: ajd dobro, zapalite uz kavu, ali... što da radim?
Toliko sam se razmazila u svom nepušačkom domu da ne želim raditi iznimke koje bi s vremenom mogle postati pravilo. A s druge strane, poznajem puno pušača (kakav sam dugo i sama bila) koji puše isključivo na balkonu i vlastitog stana.
Imate li vi ovakvih problema?