Tratinčice :D :D Čestitam!!!!!

Ja sam jaaaaakoooo volila pušiti i ja sam pušila York. Nijedne druge nisu dolazile u obzir, osim u krizi Walter Wolf, ali York je ostala moja ljubav!!!!

I dan danas, nakon 5 godina, ja bih rado zapalila. Smrde mi cigarete i smeta mi dim i sve to, ali nekada....nekada mi tako lijepo zamirišu... nekada ih gledam kao da će mi one pomoći u životu, tj. da će mi lakše biti od njih (to mislim da je povezano sa reklamama i filmovima...ali...)
Kada sam prestajala pušiti, prije jedno 5 godina, meni se čini, čitala sam knjigu Alan Car - lako je prestati pušiti. Ta knjiga je onako, laganini štivo, tipično američko, ali preporučujem.
Moja kriza je bila sa 9 dana, kada sam željela dati sve za cigarete.
Nakon 15-ak dana. Otišla sam sa prijateljicom u restoran, i šta ćemo - hajmo mi kupiti cigarete, jer nam je glupavo onako sjediti bez cigareta. Zapalila sam jednu, nije mi bila nešto posebno, zapalila drugu i na pola je ugasila jer mi je postajalo muka. I to je bilo to od pušenja.
Jako sam ponosna na sebe, što sam prestala! Ali i dan danas bi zapalila nekada i borim se.
Znala sam sanjati da pušim 5 cigareta odjednom i bile mi divne, ali bih u isto vrijeme plakala, jer sam "znala" da sam 3 mjeseca nepušenja bacila.

Samo odvikavanje mi nije bilo TOLIKO teško. Imala sam u kući 1 kutiju, za svaki slučaj - nikada je nisam otvorila.
Zadnje cigarete svog pušenja sam ugasila u pepeljaru i tu pepeljaru punu ostavila kao "podsjetnik". Kada bi mi se jako pušilo, pomirisala bih pepeljaru i želja bi prošla.
Prije nego što sam prestala pušiti, dok sam još pušila, sjedila bih u kafićima i gledala ljude dok puše, osjetila pušače i njihove smradove i skontala da i JA tako smrdim, i bilo mi je dosta toga.

Želim vam svima da prestanete pušiti svojom voljom, bez velikih kriza i da znate da je to moguće...i divno! I da ćete biti ponosni na sebe i imat ćete jako puno više slobodnog vremena....
Sretno vam svima!!!!