-
ja imam par tegli od krastavaca, onih velikih, pa napravim u njima, a kasnije rastočim u boce.
-
nažalost nemam tegla osim jako malih
kupit ću ja te voćko sokove, to mi je izvedivo
thanks cure
-
jel obavezno čistite koštice iz višanja?
-
Za višnjevac ne čistim koštice uopće, nego kad ga pretočim u bocu (obično ne pretočim sve istovremeno, nego kao apricot po potrebi, tj. osim ako zatreba ne diram do BOžića) a onda lijepo očistim višnje iz višnjevca i uvalim ih u fini engleski kolač.
-
mrak!
dobila sam punu vreću višanja i odlučila napraviti višnjevac i palo mi na pamet da bi to možda trebalo sve očistiti i počela me prolaziti želja 
imam i pitanje, jel dovoljno jednom dnevno protresti staklenku ili baš moram otvarati i miješati?
i, čitam da neki hermetički zatvaraju, neki s gazom... ako ne punim do vrha, ide gaza ili?
-
Protreseš kad se sjetiš. AKo nakon dugo vremena ostane šećerni talog dolje, otvoriš i promiješaš. Zatvori čime imaš; ja ne koristim gazu jer to stoji na balkonu, a tam ima prašine, golubova i svega. Mora biti čvrsto zatvoreno pa biram posudu koja ima čep kao staklenka za krastavce koji se može skinuti i vratiti. I da, ne punim do vrha, radi lakšeg miješanja, da ima mjesta za protresanje.
-
Posljednje uređivanje od Kayyya : 03.07.2012. at 09:14
-
-
-
Ja radim tako da na kg višanja stavim cca 60 dag šečera.
U veliku teglu slažem red višanja, pa šećer sa dodatkom vanilije šećera. Napunim do vrha i nalijem rakije da popuni praznine.
Tako u veliku teglu ide oko 1,5 kg višanja, oko 1 kg šećera i malo više od 0,5 l rakije. Stoji 2 mjeseca na suncu.
Ispadne oko 1 litra finog, gustog i ne prealkoholnog višnjevca.
-
Vrijeme je kupina, možda kupinovac
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma