Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 111 od 111

Tema: kako napraviti višnjevac??

  1. #101
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    nažalost nemam tegla osim jako malih
    kupit ću ja te voćko sokove, to mi je izvedivo
    thanks cure

  2. #102
    Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    220

    Početno

    jel obavezno čistite koštice iz višanja?

  3. #103
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Za višnjevac ne čistim koštice uopće, nego kad ga pretočim u bocu (obično ne pretočim sve istovremeno, nego kao apricot po potrebi, tj. osim ako zatreba ne diram do BOžića) a onda lijepo očistim višnje iz višnjevca i uvalim ih u fini engleski kolač.

  4. #104
    Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    220

    Početno

    mrak!
    dobila sam punu vreću višanja i odlučila napraviti višnjevac i palo mi na pamet da bi to možda trebalo sve očistiti i počela me prolaziti želja


    imam i pitanje, jel dovoljno jednom dnevno protresti staklenku ili baš moram otvarati i miješati?
    i, čitam da neki hermetički zatvaraju, neki s gazom... ako ne punim do vrha, ide gaza ili?

  5. #105
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Protreseš kad se sjetiš. AKo nakon dugo vremena ostane šećerni talog dolje, otvoriš i promiješaš. Zatvori čime imaš; ja ne koristim gazu jer to stoji na balkonu, a tam ima prašine, golubova i svega. Mora biti čvrsto zatvoreno pa biram posudu koja ima čep kao staklenka za krastavce koji se može skinuti i vratiti. I da, ne punim do vrha, radi lakšeg miješanja, da ima mjesta za protresanje.

  6. #106
    Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    220

    Početno

    ok, hvala!
    Posljednje uređivanje od Kayyya : 03.07.2012. at 09:14

  7. #107
    lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,714

    Početno

    nakon svega citanog dosla sam do zakljucka:
    -sipat u staklenku prvo secer ,pa visnje...omjer pola pola (mi bi slatko)...
    vanil stapic?...hmmm...ti nikad nisam koristila,di da to kupim?...

    prekrijem folijom i ostavim na suncu 40dana,po potrebi muckam secer...a nakon 40dana prelijem rakijom...

    jel dobar taj moj zakljucak?...

    sad mi se visnje moce u vodi sutra ce u seceru...

  8. #108
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Zašto ti se moce u vodi?

  9. #109
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    gdje nabavljate one velike staklenke?
    kupila sam danas višnje, rakiju imam domaću, samo nemam u čemu to napraviti...
    Imaš u Bubmaru tegli svih vrsta, na staroj samoborskoj

  10. #110
    s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    703

    Početno

    Ja radim tako da na kg višanja stavim cca 60 dag šečera.
    U veliku teglu slažem red višanja, pa šećer sa dodatkom vanilije šećera. Napunim do vrha i nalijem rakije da popuni praznine.
    Tako u veliku teglu ide oko 1,5 kg višanja, oko 1 kg šećera i malo više od 0,5 l rakije. Stoji 2 mjeseca na suncu.
    Ispadne oko 1 litra finog, gustog i ne prealkoholnog višnjevca.

  11. #111
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Vrijeme je kupina, možda kupinovac

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •