nažalost nemam tegla osim jako malih
kupit ću ja te voćko sokove, to mi je izvedivo
thanks cure
nažalost nemam tegla osim jako malih
kupit ću ja te voćko sokove, to mi je izvedivo
thanks cure
Za višnjevac ne čistim koštice uopće, nego kad ga pretočim u bocu (obično ne pretočim sve istovremeno, nego kao apricot po potrebi, tj. osim ako zatreba ne diram do BOžića) a onda lijepo očistim višnje iz višnjevca i uvalim ih u fini engleski kolač.
mrak!
dobila sam punu vreću višanja i odlučila napraviti višnjevac i palo mi na pamet da bi to možda trebalo sve očistiti i počela me prolaziti želja
imam i pitanje, jel dovoljno jednom dnevno protresti staklenku ili baš moram otvarati i miješati?
i, čitam da neki hermetički zatvaraju, neki s gazom... ako ne punim do vrha, ide gaza ili?
Protreseš kad se sjetiš. AKo nakon dugo vremena ostane šećerni talog dolje, otvoriš i promiješaš. Zatvori čime imaš; ja ne koristim gazu jer to stoji na balkonu, a tam ima prašine, golubova i svega. Mora biti čvrsto zatvoreno pa biram posudu koja ima čep kao staklenka za krastavce koji se može skinuti i vratiti. I da, ne punim do vrha, radi lakšeg miješanja, da ima mjesta za protresanje.
ok, hvala!
Posljednje uređivanje od Kayyya : 03.07.2012. at 09:14
nakon svega citanog dosla sam do zakljucka:
-sipat u staklenku prvo secer ,pa visnje...omjer pola pola (mi bi slatko)...
vanil stapic?...hmmm...ti nikad nisam koristila,di da to kupim?...
prekrijem folijom i ostavim na suncu 40dana,po potrebi muckam secer...a nakon 40dana prelijem rakijom...
jel dobar taj moj zakljucak?...
sad mi se visnje moce u vodi sutra ce u seceru...![]()
Ja radim tako da na kg višanja stavim cca 60 dag šečera.
U veliku teglu slažem red višanja, pa šećer sa dodatkom vanilije šećera. Napunim do vrha i nalijem rakije da popuni praznine.
Tako u veliku teglu ide oko 1,5 kg višanja, oko 1 kg šećera i malo više od 0,5 l rakije. Stoji 2 mjeseca na suncu.
Ispadne oko 1 litra finog, gustog i ne prealkoholnog višnjevca.