-
Istek ugovora o radu za vrijeme porodiljnog
09.03.2006. ističe mi ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme. Zapravo, moji u firmi išli su mi na ruku kad sam ostala trudna i produžili mi ugovor godinu dana dulje nego je njima trebalo (bila sam zamjena za porodiljni). Ugovor su mi produljivali tri po tri mjeseca i zadnji ističe za par dana. Što sad trebam napraviti? Kad se trebam javiti na burzu? Trebam li donijeti kopiju ugovora? Ima li veze što su mi ugovor produživali tri po tri mjeseca, a ne odjednom? Bili su mi dobri, ne bih im htjela stvarati probleme, a još manje sebi. Hoću li se trebati svaki mjesec javljati na burzu iako sam na porodiljnom do srpnja? Puna sam pitanja. Unaprijed hvala na odgovoru!
-
Uopće ne trebaš na burzu, nego uzmeš radnu knjižicu i u HZZO. Oni će ti uzeti radnu knjižicu do kraja porodiljnog (do srpnja), a tek kad ti istekne porodiljni dat će ti natrag knjižicu (upisat će ti staž do zadnjeg dana porodiljnog) i onda ćeš ići na burzu. A tada ćeš imati pravo na naknadu s burze.
-
Hvala!
-
Podižem ovaj post s pitanjem vrijedi li to još uvijek, i vrijedi li za MŽ:
rodila je 26.01., ugovor na određeno joj ističe danas (30.06.), zahtjev za drugih 6 mjeseci predala je jučer (dok je ugovor još vrijedio).
Dakle, treba li što dodatno u HZZO, s obzirom na istek ugovora?
Treba li se javiti na burzu?
Prvih 6 mjeseci naknada je bila oko 3.000 Kn, hoće li drugih 6 biti 2.500 ili istek ugovora utječe na visinu iste?
Minie, javi se, please!
-
Nakon odjave od poslodavca, ona treba na HZZO odnijeti radnu knjižicu i oni će joj priznati staž do isteka rodiljnog dopusta (s bebinih godinu dana).
Na Zavod za zapošljavanje se ne javlja sada, nego tek u roku od mjesec dana od isteka rodiljnog dopusta, nakon što joj HZZO vrati radnu knjižicu.
Na ovom dodatnom rodiljnom naknada će joj biti 2.500,00 kn (to je sadašnji gornji limit), istek ugovora o radu ne smanjuje joj nikakva prava, sve joj ostaje isto kao da radi, i staž i visina naknade.
-
Thx, Minnie
-
Bravo Minni, spasila si i mene. :D
Prijateljica me zadužila da joj to ispitam al u zakonu o radu nisam našla ništa konkretno :? . Jel me možeš uputit gdje bi mogla više o tome pročitat, gdje da tražim,
hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma