Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: smeđkasti iscjedak

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno smeđkasti iscjedak

zbilja sam napredna. tu san 4 dana i već imam drugi priblem. nakon uspješnog rješavanja prve dileme evo još jedne.
    upravo sam pri odlasku na WC ugledala mali sluzavi iscjedak smeđkaste boje na gaćicama. bez mirisa. kao nije čak ni tekuće, jer san ga pokupila papirom i cijeli je ostao. nakon obavljanja nužde prilikom brisanja na papiru nije bilo ništa. ne znam šta je to i ima li potrebe da se obratim liječniku.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uspjela sam procitati i tvoj prvi problem, pa sam skuzila da si 38 tjedana trudna. ja do sada nisam rodila, ali ovaj iscjedak koji spominjes bi mogao imati veze s onim sluzavim cepom koji ispada prije poroda. po tome sto sam procitala izlazak tog cepa moze se desiti i tjedan prije poroda. probaj naci malo na rodinim stranicama o tome pa ce ti mozda biti jasnije

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Suzavi čepovi ispadaju i ranije(npr mojoj kolegici 10 dana prije poroda) a nekad prije sam porod. Ako si pri kraju , moža bebač najavljuje da će akcija skoro početi , pa vam držim fige!
    Inače , sluzavi čep je čep koji štiti bebu od infekcija i nalazi se na ulazu u maternicu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da li je nužno primijetiti taj čep? U prvoj trudnoći ništa nisam primjetila (možda zbog amnioskopije) a ni sad kad sam praktično pred terminom ništa

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da ga nije nužno primjetitti, jer sa prvim djetetom nisam ništa primjetila.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja isto s prvim djetetom nisam vidjela taj famozni čep, niti je bilo smeđkaste krvi, ni ništa slično.
    Pred kraj druge trudnoće dok sam se tuširala ispalo je nešto sluzavo smeđkasto, pa pretpostavljam da je to bilo to.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja isto nisan nikad vidila taj famozni cep, a bas me zanima

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa

Takodjer :?

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dajte ako neka uskoro rodi a dozivi cep neka detaljno opise

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sluzavi čep je priprema za porod :D
    Meni je sa svakom trudnoćom bilo drukčije. U prvoj je počeo curiti 2 dana prije poroda i nije svaki put bio krvav, nego većinom bezbojan i sluzav.
    U drugoj trudnoći je počelo curiti tri tjedna prije poroda, ali ne svaki put pri obavljanju nužde i opet ne svaki put krvavo.
    Ali u svakom slučaju lagano se pripremaj, jer je dolazak blizu.
    Sretno! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čekaj, malo to curi???
    mislila san da samo izađe u komadu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je malo iscjedak bio prošaran braun bojom i dva dana prije poroda sam uledala taj famozni čep koji je bio jaaak sluzavi i malo krvav i odmah sam skužila da je to famozni čep

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure moje, vjerovale ili ne, ja sam taj sluzavi cep vec i SANJALA

(iako sumnjam da njegov izgled u snu ima previse veze s tim kako izgleda u stvarnom zivotu)

pucam vec po svim savovima, izgleda...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    znat ćeš kada ti izađe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prvoj trudnoći mi nije izašao (imala sam inducirani porod), dok je drugi porod započeo sa smećkastim iscjetkom kojega je nakon nekoliko sati pratio i sluzavi čep - i ja sama sepitala hoću li znati kako izgleda, ali kada je izašao - nije bilo dileme - nakupina smećkasto-ružičasto-prozirne- konzistentne sluzi (gotovo kao napola rastopljena želatina) veličine oraha!

Vidim da si u 38. tjednu. Mogla bi ti uskoro vidjeti svoga bebača - ja sam obadvoje rodila s punih 38 tjedana.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je neko vrijeme prije termina već pomalo curkao iscjedak, a par dana pred porod izašao mi je baš pravi čep, ovakav kako je opisala Vrijeska.
    Čep može izaći na dan poroda, a može i 2 tjedna prije.

Želim ti brz i što bezbolniji porod!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam jedan dan osjetila toplinu (kao menstrualna krv) koja curi i to je bio tekuci iscjedak blago smeckaste boje, ali tekuci. ni glasa od cepa ili nekog kruceg formata. e sad kaj je to pojma nemam. inace sam 38+5

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma uglavnom bolje je da se spremim jer sam ušla u 39. tjedan, a bebača očekujemo 23.7.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danas sam primijetila kod mokrenja dossta sluzi, guste ali nema veze s smeđom bijom :/

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Danas sam primijetila kod mokrenja dossta sluzi, guste ali nema veze s smeđom bijom :/
    Draga Paula, mislim da će uskoro doći I meni je ispočetka samo bilo sluzavo i prozirno, a kasnije sa sukrvicom. Sretno! :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Joj Pepi pozlatile ti se riječi al ja i dalje puna sluzi koja je samo žuta i ništa više :/

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma to je to 8)
    Budi strpljiva. Meni je s mlađom čep curio 2 tjedna, već sam bila luda!
    Ali dočekala sam mog Izgleda da joj je bilo lijepo u buši kad nije htjela van. A sa starijom je čep curio samo 2 dana.
    Zato samo još malo čekaj

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo jutros opet nešto tamožuto na smečkasto ali veličine pola prsta šire od palca onako kompakno. Prilično sam sigurna da je čep jer do sada mi je iscjedak uglavnom bio bijeli, gusti ali bi bio poput veće ili manje točke. Nikad ovako velik i ove boje. Našla sam u literaturi da porod najčešće nakon toga kreće u roku 72 sata. Tolko se još mogu strpiti. :D

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

oho, evo sad ce jos jedna ljetna trudnica! vibramo Paula, virbramo! :D ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sve najbolje ti želim :love:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hvala cure, možda bude nešto od ovog cijelodnevnog hodanja (tak mi je poznata sestra u bolnici rekla - samo hodaj puno da pukne vodenjak do petka - ona je dežurna a onda ide na godišnji). Javim ako se nešto dogodi

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hej, Paula, niš se ne javljaš, jesi već krenula put bolnice? :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Još ništa, i dalje imam svako malo smeđkastu sluz, trbuh mi je tvrd kao kamen ali uopće više nemam kontrakcije i beba se rijetko i sramežljivo proteže pa me malo frka što ako se uguši i takve gluposti (sad pomalo žalim što nisam pristala ostati u Petrovoj kad me doc pitao). Ma znam da se to rijetko dešava i nemam razloga misliti na gluposti -ali eto nemogu se oduprijeti. MM kaže da se strpim do sutra navečer jer mi popodne stiže Umproforka (kupuje mi najdraži enduro motor) pa da budemo sigurni da je to to kaj želim (rekla sam da neću ako se teško pali jer mi se ne kurbla dok drugi voze ). Još me mući kako ću s ovakvim trbuhom uopće prekoračiti preko istog (ne brinite neću voziti - nisam sjela na motor od kad je test pokazao + - tek tolko da se zna da me nebi neko špotao ).
    Eto što je divan MM (a nije mi ga mislio kupit - možda ga moja trudnoća malo omekšala - ipak bude dobio dečka - jer kaj tate rade s curama kad ne mogu šrafati po motorima autima i inim muški igračkama - ne moram vam ni reći koliko obožava Paulu a i ona s tatom šarafi što god stigne a još je i tako umiljata i mota ga oko prsta ko pravo žensko )

Sad sam još i skrenula s teme

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

paula
    :D
    bravo za skretanje s teme
    drzim ti fige ljetnice da sve bude ok
    puse

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a ja moram samo malo da se vratim cepu

Ja sam bila dva dana pod trudovima u porodilistu, i nosila sam uloske jer su me stalno pregledali pa mi je stalno bilo po malo smedjkastog. Onda mi je u jednom trenutku izaslo nesto sluzavo i braonkasto, velicine oraha. Kada sam opisala dezurnom lekaru rekao je da je to cep. Bilo je prilicno "cvrsto"..
    A ondaaa.. je izasao PRAVI cep! Pa to vam je bilo puna saka smedje i cvrste sluzi. Cvrsto kao zelatin, ali onako sluzavo. Ja se uskokirala, jer sam u onim zamisljanjima cepa, kad to stvarno zamisljas kao cep, bas tako to vizuelizovala.
    12 sati posle sam rodila, do duse uz indukciju, mada mislim da bi svakako to bilo to.

I ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za Paulu!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naišla sam na neki članak gdje kaže da porod nije započeo ako je taj čep ili sluz smeđe boje tj da mora biti krvav ili prešaran krvlju odnosno žilicama :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo i mene s pitanjem o tom cepu... Meni je od sinoc nakon pregleda poceo ici tamno smedji iscjedak. E sad jel to taj cep se poceo polako cijediti ili sta' malo mi se cini rano za cem s obzirom da smo tek napunili 34 tjedna. moze odgovor kakav pliiiiz :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •