Što znaći cervix uloživ 3/4 članka, lako prohodan do glavice?
Koliko sam onda po tome otvorena?
Što znaći cervix uloživ 3/4 članka, lako prohodan do glavice?
Koliko sam onda po tome otvorena?
Skoro pa četiri prsta...ili s druge strane, prvo porođajno doba ti je krenulo...![]()
Jupiiii? Jesi li sigurna? Već me stvarno hvata panika da ću na carski (u prvoj trudnoći sam prenijela više od 2 tj, ostala bez plodne i ujutro trebala na carski ali su mi u noći počeli trudovi pa je sve prošlo bez noža uz puno intervencije i problema).
Koliko bi još dana mogla biti tako otvorena a da se ništa ne događa?
Čuj gleda ti se ovako: 1 članak = 1 prst (netko kaže članak, netko prst).![]()
Ti lijepo spremi (pripremi) kuću, sebe, muža, dijete, prošeći se, otuširaj i ...![]()
A što su ti doktori rekli? Iz pitanja sam shvatila da si bila danas na kontroli. Jesu li ti rekli kad da dođeš u bolnicu?
Eh da...gleda otvorenosti i dana otvaranja.
Iskreno to je vrlo individulano. Za prvorotkinje (na tečajevima) obično govore: " 1 prst u 1 satu". Kod drugog dijeteta obično se to povećava.
Ja sam cijelu trudnoću bila otvrena 1 članak (prst). Rodila sam dan prije termina. I to: u bolnicu došla oko 2 (u noći) i bila sam otvrena 2 prsta. U 4 su me htjeli poroditi (otvorena svih 10 prstiju), ali sam stisla noge i na kraju rodila u 5.20. Dakle kod mene se sve desilo u 2 sata i to apsolutno prirodno. (s tim da sam stara koza - prvorotkinja).
Neki opet otvaraju se kroz par dana. Iskreno, želim ti jedno full brzo otvaranje i super brzi i laki porod. S obzirom na prvi, ovaj si takav i zaslužila.![]()
Uh šta mi bi??? (lobotomijamamma san prvotno napisa
) Htjedoh reći: Kod drugog dijeteta obično se sve ubrzava..."
Ali, jesi li otvorena 3/4 (tri četvrtine) ili 3-4 (tri do četiri) članka?
U svakom slučaju brzo otvaranje i lak porod ti želim!
Hehehe...baš prije Asimona, sam si pomislila..možda je mislila na tričetvrtine članka...ako je tako, zlato, onda je to manje od prsta... :/Asimon prvotno napisa
Evo prepisujem s nalaza: Cervix 3/4 članka lako za prst prohodan do ovoja i glavice, preporučenu hospitalizaciju otklanja, kontrola za 2 dana (CTG,ASC) i dodao ako se do tada ne porodim. Sad sam skužila da neznam što znaći ASC
To sam i ja pomislila, jer sam još otprije 2 mjeseca otvorena za 1/2 članka, tek prošli tjedan sam došla do 1 prsta.Ali, jesi li otvorena 3/4 (tri četvrtine) ili 3-4 (tri do četiri) članka?
Nadam se ipak da je to 3-4.
Uffffff, mislim da se ipak radi o tričetvrtine članka...
ASC je amnioskopija, pregled plodne vode. Ako ti je do sada nisu radili, onda će ipak prije biti 3/4 nego 3-4, s obzirom na termin 13.7.
a tko ti je preporučio hospitalizaciju koju ovaj dr. otklanja
P.S. Gledam kako se mamma uživila na 3-4, i vidim nas kako već pušemo skup s tobom, ali eto ipak je 3/4, no to ne znači da nećeš već danas....
Mislim isto.martinaP prvotno napisa
No isto tako potpisujem Tweety. Ništa ne znači da ti već danas ili sutra nećeš roditi...što ti želim iz sveg srca.![]()
Ja isto mislim da je 3/4 odnosno da nije 3 do 4. Šmrc. Doc je predložio da ostanem u bolnici jer oni imaju takav običaj za svoje pacjente - kad utvrde da si blizu poroda predlože da ostaneš kod njih pod nadzorom. U prvoj trudnoći su me primili na termin i bila sam tamo preko 2 tj, ne mogu reći da se na kraju nije pokazalo opravdanim i s obzirom na sve moglo je ružno završiti (iako kad su me primili trudnoća je bila uredna, plodne vode dosta ma sve 5). Sada sam odbila ostati jer imam doma malu princezu koju treba paziti i maziti i pričati priće za laku noć. Nije da to nemože nitko drugi ali ovako je najmanje stresno za sve nas (ja bi se tamo živcirala, dijete bi tu bilo žalosno a muž rastrgan na sve strane)
sama sebe kvotamtweety prvotno napisa
Ja sam bila jučer na pregledu i otvorena sam 1 prst. Ima li tko savjet na koji način da se još otvorim jer bih htjela u rodilište otvorena barem 8![]()
inače, sve je u redu pa me naručio tek za 12 dana, što je 2 dana prije termina, što znači da u međuvremenu ne idem ni na CTG ni ništa.
Valjda će tada vidjeti kako stvari stoje. Što manje intervencija, to bolje kad je očito zasad sve ok.
Jel amnioskopija obavezna već tako pred kraj ili i za to treba neka indikacija?
Prošli put su mi je radili, ali ne sjećam se točno kad
Branka1 koliko sam ja cula na tecaju a i okolo da je najbolji nacin za ubrzavanji i poticanje otvaranja hopsanje na lopti. Navodno cini cuda.
Da, to znam. ali to namjeravam raditi u rađaoni. Bojim se da se doma s tim ne otvorim prebrzo.
A sto se tice narodnih recepata obicno preporucuju jako puno sexa. Navodno da ima neke veze sa spermom koja potice omeksavanje glica maternice a sam orgazam kontrakcije pa eto opet ugodnog nacina za potaknuti porod
Da, znam i za to, ali to ti je prirodan način indukcije poroda, a ja bi se samo željela što više otvoriti do dolaska u rađaonu![]()
Treba puno šetati i ribat doma kupaonicu i slično![]()
ja sam dan prije nego sto cu roditi imala kombinaciju ovoga o cemu mvople prica - puno sexa i jos vise setnje!hodali smo 4 sata po nekim brdima i kada sam sutradan otisla na pregled bila sam 4 prsta otvorena bez ikakvih trudova. rodila navecer istog dana (tjedan dana prije termina).
zna li netko kaj bi značilo F-X/3 na nalazu iz trudničke ambulante sa punih 37 tjedana, imali su takvu gužvu da ništa nisam stigla pitati
ispricavam se sto upadam, ali mene je to isto zanimalo- ulozivost i otvorenost, pa kako sam dugo lezala, trazila sam da mi objasne i evo sto su rekli: posto se cerviks i skracuje, i postaje meksi, uloziv 1/4, 1/2, 3/4 clanka (prsta) znaci da je mekan, da se moze gurnut prst toliko koliko pise i da se cerviks vrati. ne mora nuzno biti zena i otvorena. npr. ja sam trecinu trudnoce bila uloziva za 1/2 clanka a nisam bila uopce otvorena. pa 3/4...
F-x/3 je i meni pisalo samo se vise ne sjecam sta to znaci...sorry
cure SRETNO!