Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dabroston u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Dabroston u trudnoći

Molim cijenjene forumašice i forumaše za savjet. Ginekolog mi je prepisao Dabroston s ciljem, koliko sam ga razumjela, "da se plod bolje primi (uhvati) za stijenku ". Naime, prije nekoliko dana mi je utvrđena trudnoća, a pošto Dabroston sadrži spolni hormon iz skupine progesterona nisam sigurna trebam li ga uzimati, tj. kolika je korist od njega u odnosu na moguće negativne učinke. Imate li iskustava po tom pitanju?

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hm, iz ovog mi nije bas najjasnije zasto ti je to prepisao. ja sam uzimala utrogestan (sto je slicno kao dabroston, samo sto je utrogestan prirodni progesteron, a dabroston sintetski) zbog krvarenja. obicno ga zene dobivaju iz tog razloga. ne znam ima li kakvih negativnih ucinaka, ali propisuje se vrlo cesto - kad covjek cita ovaj forum, dobije dojam da nema zene koja ga nije uzimala - pa se nemoj brinuti. ako ti ga je tvoj ginekolog dao, valjda zna zasto!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hrdaro, dobrodosla medju trudnice!

kao sto rece cookie, ako ti je lijecnik prepisao dobrostan, on vjerojatno zna zasto. ovdje je jako puno pisano o tome - samo ukucaj u pretraznik "dobroston" ili "dabrostan" ili "dabroston" i naci ces dosta inforamcija o tome.
    za pocetak, evo ti jedan link na tu temu razlike izmedju dabrostona i utrogestana

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dabroston ili utrogestan dobivaš kao nadomjestak progesterona dok posteljica ne počne sama proizvodnju što je mislim negdje oko 12 tjedana kad ga stvarno nema smisla više piti jer ga ti proizvodiš toliko da nikakav nadomjestak nema više svrhe i nije potreban. što naravno ne sprečava gonekologe da ti prepišu i do 20 tjedana. on pomaže doslovno bebi da su bolje ugnjezdi u maternici , on je čuvar trudnoće.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samo ti pij ako ti je doktor dao i nemoj se brinuti za negativne posljedice. Sve je to ok Evo ja ga taman prestajem piti, a u 25 tjednu sam....već mi na uši izlazi. Sandra ti je objasnila čemu služi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sma ga dobila u sestom tjednu trudnoce, zbog nalaza chlamydie i jednog spontanog prije. Do 12 tjedna nisam mogla piti antibiotik zato sam dobila dabroston i jos nesto.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sa ga pila jedno mjesec dana u prvoj trudnoći, zbog krvarenja uz to strogo mirovala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su ga zbog krvarenja u trudnoci preporucili zajedno sa normabelom, ali nisam ga pila. ne znam kakav je slucaj kod tebe ali cinjenica jest da ga doktori takoreci rutinski prepisuju cak i kada nisu sigurni da li je potreban.
    ja ti preporucam da trazis "drugo misljenje"

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Utrogestan se nakon 12.og tjedna propisuje u slucaju opasnosti od prijevremenog poroda.

Relativno nova indikacija,a zasniva se na tokolitickom djelovanju Utrogestana.I ne daju se male kolicine(kako netko rece; kap u moru) vec doza od 400 mg svakih 6-8 sati(akutna faza) ili 200 mg 3x dnevno(kronicna faza)

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Slobodno ga koristi, koliko znam nema negativnih učinaka, a doista je čuvar trudnoće, ja sam ga koristila od 16.DC kako bi se beba odmah nakon ovulacije što bolje uhvatila.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja sam dobila dabroston negdje oko 7. tjedna zbog krvarenja, kao što je spomenuto on je čuvar trudnoće i negativnosti su eventalno nuspojave. ja sam ga na svoju ruku prestala piti nakon 3 tjedna kada smo vidjeli da je sve u redu, ginić mi zapravo nikada nije ni rekao da mogu prestati samo je prestao spominjati. štetiti neće, samo će pomoći tebi i bebi, ali je činjenica da ga doktori prepisuju skoro po ps-u, kada postoji realna potreba za njim i ne postoji.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kod mene je malo nekako čudan slučaj jer razni dr-ovi koje sam posjetila nisu u prva tri mjeseca otkrili trudnoću (zato dinu zovem david copperfield), međutim kada su i to na kraju utvrdili dobila sam dabroston jer sam imala lagane kontrakcije (bar je tako rekao dr) pila sam ga negdje do 5-6 mjeseca i sve je bilo u redu, a o samim učincima nisam baš upoznata vjerujem da na forumu ima osoba koje o tome puno više znaju, ja sam samo htjela reći da nisam imala nikakvih problema zbog tih tableta a pila sam tri puta dnevno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hrdaro ja sam izpotpino istog razloga dobila dabroston u obje trudnoće

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam ga pila zbog insuficijencije ??? :? žutog tijela. Sad sam u 18. tjednu,a pila do 12.tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •