Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: sta bi vi na mom mjestu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno sta bi vi na mom mjestu

dakle,kad se ova drama konacno okonca neznam i nisam pametna kaj da dalje radim.odnosno neznam kaj da trazim na iducem rocistu,nadam se i zadnjem.
    da li da trazim da se kontakti njihovi odvijaju samo unutar hr, ili da trazim da se stave pod nadzor ili da ih uopce zabranim.s obzirom na sve ja jednostavno neznam kaj dalje.njemu ne vjerujem naravno nista, a i mislim ga tuzit za psihicko maltratiranje djeteta.
    da li bolje bilo kakav otac,cak i onaj koji ce vjerojatno zavrsit i u zatvoru ili bolje onda nikakav. :?
    ako nikakav kak da ja to njoj poslije objasnim...
    zaista bi htjela cuti vasa razmisljanja
    i hvala unaprijed

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve ovisi o tome kakav je on otac (ako "zanemarimo" ovu odvratnu epizodu)..da li tvoje dijete uživa u njegovom društvu, kako on provodi vrijeme sa njom, da li je fizički ili emotivno (zanemari ovo zadnje) zlostavlja, itd itd itd....

Ako je on, u osnovi dobar otac (što god to već značilo), nemoj joj uskratiti tatu, ali stvar stavi pod kontrolu...znači dijete NE SMIJE posjećivati tatu izvan Hr, on može dolaziti samo ovdje, u strogo određeno virijeme i viđati dijete pod nadzorom...nemoj dovesti sebe i dijete u još jednu odvratnu situaciju...

Teško je drugom predložiti nešto što bi "bilo najbolje" za tvoje dijete (i tebe)..ti moraš odvagnuti situaciju i odlučiti..i što god odlučila, vjerujem da ti neće biti lako...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Sve ovisi o tome kakav je on otac (ako "zanemarimo" ovu odvratnu epizodu)..da li tvoje dijete uživa u njegovom društvu, kako on provodi vrijeme sa njom, da li je fizički ili emotivno (zanemari ovo zadnje) zlostavlja, itd itd itd....

Ako je on, u osnovi dobar otac (što god to već značilo), nemoj joj uskratiti tatu, ali stvar stavi pod kontrolu...znači dijete NE SMIJE posjećivati tatu izvan Hr, on može dolaziti samo ovdje, u strogo određeno virijeme i viđati dijete pod nadzorom...nemoj dovesti sebe i dijete u još jednu odvratnu situaciju...

Teško je drugom predložiti nešto što bi "bilo najbolje" za tvoje dijete (i tebe)..ti moraš odvagnuti situaciju i odlučiti..i što god odlučila, vjerujem da ti neće biti lako...
    da pojasnim..on je na van savrsen, ali..
    mislim da niti jedan roditelj se nemoze stavit u kategoriju dobrog roditelja ako moze da dva mjeseca ne cuje uopce svoje djete ili da ga 4 uopce ne vidi.taman i na sat vremena.
    mislim i dalje da niti jedan roditelj kojemu je bar malo stalo do osjecaja vlastitog djeteta nece namjerno otet djete i to tocno u periodu kad je to djete dobilo bracu.bez obzira na sve.njega ne zanima kaj ona osjeca vec samo kak da on izljeci svoje frustracije i kak da cim vise meni napakosti.tako da ga nemogu nekak staviti u grupu dobrog tate.kaj got da to znacilo.opet velim znam da je on njen otac i to postujem, ali nekako ne vidim kad stavim sve na vagu da je bolje za nju da se i dalje vida s njim.na ovaj ili onaj nacin.
    znam da je pitanje tesko, ali zaista bi voljela cuti sva vasa misljenja.jer ja nemogu biti objektivna i zaista neznam kaj da napravim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uz sve što si napisala, ja joj oca ne bih uskratila, ali bih sve stavila po strogu kontrolu...u Hr, pod nadzorom u strogo određeno vrijeme..

I opet, sve što si napisala o njemu i roditeljstvu, apsolutno stoji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

što tvoja kćer osjeća za tatu ? nemoj to zanemariti, inače znaš i sama da ako odlučiš da se mogu viđati, to mora biti u Hrvatskoj i po određenim pravilima
    sretno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    što tvoja kćer osjeća za tatu ? nemoj to zanemariti, inače znaš i sama da ako odlučiš da se mogu viđati, to mora biti u Hrvatskoj i po određenim pravilima
    sretno

sta sad osjeca za njega znati cu tek kada dode doma
    i samo da jos dodam jos jednu recenicu..jedan tata koji je dobar sigurno pred djetetom ne govori mami da je kurvetina prokleta i hrpu slicnih stvari.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mislila sam na odnos prije svega ovoga
    ne znam dovoljno o tim pravima, ali čini mi se da ne možeš pogriješiti ako odlučiš dopustiti viđenej uz stroga pravila
    tvoja kćer uvijek može reći da ne želi vidjeti oca, a ti si nećeš morat predbacivat da ne zna oca zbog tvoje odluke
    ne znam, možda treba baš obrnuto.. :/ možda bi ti neke forumašice s vlastitim iskustvom mogle više pomoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: re

Citiraj Nikiva prvotno napisa
    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    sretno

sta sad osjeca za njega znati cu tek kada dode doma
    i samo da jos dodam jos jednu recenicu..jedan tata koji je dobar sigurno pred djetetom ne govori mami da je kurvetina prokleta i hrpu slicnih stvari.
    Nikiva, imam prijateljicu koja je prošla užas sa svojim bivšim mužem. Sve što joj je činio, činio je preko njihovog dijeteta, tada curke od 4 godine. Od otmice, vrijeđanja mame, prisiljavanja dijeteta da mami govori na telefon da je kurva, da se drogira i šmrče kokain ( :shock: ) itd itd itd....Nakon cijelog užasa, na Centru su dogovorili viđenja jedino uz prisustvo treće (neutralne) osobe...u međuvremenu (nakon cca godinu dana), tata se zaljubio..i prestao maltretirati mamu...i napokon se je počeo ponašati kao otac. Njihova curica, je prošla sav taj užas i uz mamu i uz tatu, i trebalo joj je vremena da se smiri (oko tri mjeseca), a onda je počela moliti mamu da vidi tatu..

Njihovi odnosi su se promijenili. Sada se uspijevaju dogovoriti oko većine stvari. Curka posjećuje tatu u njegovom novom domu i izuzetno se raduje svakom njihovom susretu. Makar, njen tata koji se je primirio, i dalje je zadržao neke svoje prijašnje "ne-roditeljske karakteristike". Ali, djevojčicu izuzetno voli i ona njega..i uživaju biti zajedno.

Tvoj bivši se mora smiriti, potražiti pomoć, ali nemoj mu oduzeti roditeljsko pravo, samo ga postavi u one granice u kojima mora biti. Vjeruj mi sve će doći na svoje. Tvojem dijetetu je on ipak tata. I kad se tvoja curka vrati, nakon izvjesnog vremena, sigurno ćete pitati za njega...i onda moraš postupiti ispravno..barem u onom smislu kako si ti odlučila što je isrpavno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

eto i mene. citam sve ovo i tesko mi je razmisljati racionalno to su grozne stvari .ali na kraju price mislim da dijete treba imati mogucnost da provede vrijeme s tatom-u ovom slucaju uz strogi nadzor,jer kad tad ce dijete narasti i moci samo donositi neke odluke-zelim ili ne zelim nekog vidjeti. ali isto tako ce doci vrijeme-e ti mi nisi dala da vidim tatu ,a da sam ga vidjala mozda bi nas odnos.....itd. to je moje misljenje. i ja imam tatu koji jako jako voli naseg sina ali ne zna s njim kvalitetno provesti vrijeme i ja nekad znam drecati, ali od sada-NA PRIJEDLOG I SAVIJET MOJE JAKO DRAGE FRENDICE sve mirno,dijete mora dobiti ono dobro koliko ide a ono sto nece biti ok sa strane tate/vec ce on to yapamtiti u svojoj glavici. hvala bogu mi nismo ni bliyu ove situacije mada smo u yategnutim odnosima kao pracka. ali daj sansu djetetu uy dobar nadyor, a vrijeme ce donijeti svoje. i ja bi nekad najradije uyela malog i bris, ma onda bi svo troje bili nesretni.

zora

Početno

eto, malo podizem. i mene zanimaju vasa misljenja i iskustva, kako reagirati kad tata ne zasluzuje tu titulu? kako sve to objasniti djetetu? i sto je nasa uloga u takvoj prici?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja nemam osobno iskustvo u tome, ali gledam dobru prijateljicu koja se s tim nosi već skoro 9 godina. Muž joj nije ni osobito dobar ni pametan čovjek, nije ni previše dobar otac, ali ipak želi održavati vezu s djetetom. Moja prijateljica je s njim u sukobu, nisu nikako u dobrim odnosima, ali ona je sve te godine poticala dijete da ide k ocu, smatrajući da njezina kći ima pravo na taj odnos. Ja se slažem s time i mislim da treba nastojati da se taj odnos očuva, naravno, do mjere koja ne ugrožava dijete. Kada dijete bude veliko neka ono odluči hoće li ili neće viđati oca. Mislim da majka nema pravo oduzeti djetetu njegovo pravo na odnos s ocem. U protivnom moglo bi se dogoditi da dijete na kraju predbaci majci zbog tolikog zaštićivanja. Naravno, to se ne odnosi na slučajeve gdje postoji imalo sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da mu trenutačno možeš uskratiti kontakt s djetetom naročito ako vidiš da joj takvi kontakti više štete nego koriste. Ako pak dijete pokazuje interes za susrete s ocem nemoj ih spriječavati, za početak dogovaraj ih u centru za socijalni rad ili u prisustvu socijalnog radnika. Kasnije sve prilagođavaj situaciji (dozvoljavam da se može promijeniti i smiriti). Ne pristaj na susrete kad njemu isključivo pašu. Dijete treba kontinuirano komunicirati s ocem a ne jednom u 4 ili 6 mjeseci. Takvi kontakti su štetni jer se dijete taman smiri i navikne a onda sve iznova (bolje da nema oca nego da tako pati za njim). Ako otac ne boravi u Hrvatskoj i nije u mogućnosti redovito posjećivati dijete mora s njom ostvarivati redoviti kontakt na drugi naćin, redovitim pismima koje će majka prethodno pročitati i eventualni neprikladni sadržaj precrtati i paketićima s nekom sitnicom koja nemora i ne smije biti skupa već simbolična a služiti će za uspostavljanje pozitivne emotivne veze otac - dijete. Ako je donekle normalan može i telefonski komunicirati s djetetom s time da mora biti upozoren da se razgovor prekida ako bude nekorektan. Možete koristiti i internet i web kameru pa dijete može i uživo vidjeti svog oca. Dakle mogučnosti je puno, treba mu dati do znanja da ih može koristiti samo ako je korektan, nije važno što misli o majci i cijelom svijetu može reći da je kurva i sl, ali pred djetetom NE. Također ista pravila vrijede i za drugog roditelja, tata i mama ne mogu više biti zajedno ne zato što je tata idiot i luđak i neznam što već stoga što se mama i tata više ne vole kao prije ili ne mogu složiti ili nešto treće (ovisno o dobi djeteta). Dakle nikad ništa loše o nikome. Ocu treba dati do znanja da za dobrobit djeteta nema vrijeđanja i da ti kao majka nemaš namjeru svoje djete opterećivati svojim osjećajima prema njemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •