Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: znatiželjna

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno znatiželjna

Pozdrav svima!!!

trudna sam 15 tj. cca ( termin mi je 30.12, ali ja mislim da će ipak bit poslije Nove)!
    E ovako....sad je vrijeme double testa a mene je frka! dali ima potrebe da idem na to s obzirom da imam 25 god. Mislim, ako se mora mora se al svejedno... :/
    Ne znam jel se to meni čini ali vrijeme kao da stoji otkako sam trudna,kao da sam već mjesecima u 3 mj. Uživam u trudnoći, zaljubljena sam u svoj mali trbuh i non stop se pipkam po njemu ( uglavnom svima idem na živce
    )ali ne mogu dočekat da osjetim bebu, ovo mi je prva trudnoća pa se još moram strpit! Mislim da nikad u životu nisam kao sad htjela da ljeto završi što prije!!!
    eto toliko od mene za sad! malo sam se izjadala pa sad idem nastavit radit
    p.s pišite mi o svim ljepotama trudnoće znatiželjna sam ko vrag

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja ti nebih preporučila testove jer po godinama ih ni ne moraš raditi a i ako nemaš patogenu obiteljsku anamnezu nemoj se ni opterečivati boleštima. Osim toga ti su testovi jako nepouzdani i ako je trudnoća malo starija ili mlađa od termina već mogu biti lažno pozitivni.
    To što maziš trbuh je super i tvoja beba sigurno u tome uživa a za druge te boli briga. Najgore je iza tebe (vrijeme spontanih, mučnine, umor, utjecaj boleština i sl) pa se slobodno opusti. Ako si možeš priuštiti more briši na kupanje ali samo u čisto i ne previše hladno i ljeto će brzo proći.
    Glede nestrpljivosti potpuno te razumijem a to je ujedno i najljepši dio - zamisli punih 40 tjedana živimo za tu malu iskricu koja će nam promijeniti život, sve joj podređujemo i svaka naša misao je prožeta njome.

Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Preseli se k nama zimskim trudnicama!
    ---> TU SMO!

I dobrodošla!

O testovima ti piše na našem 5. dijelu, pa nas potraži na "kružocima trudnica".

I prijavi se na termine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: znatiželjna

Citiraj disciplina prvotno napisa
    ... ako se mora mora se...
    Mislim da se ne mora. U mojoj prvoj trudnoći (26 god.) ginica me pitala bih li išla na double test. Nema posebnog razloga, više zbog znanosti i statistike. Išla sam jer je nisam baš razumjela. Pa i kad saznaš rezultate - šta?
    Em su rezultati prilično nepouzdani, em ne možeš ništa popraviti/izliječiti, samo se zabrineš i poplašiš.

Ne moraš raditi double test.

dmatijevic

Početno

Disciplina,
    ja sam sada u 18oj ne delji, imam 27 godina, i radila sam i double i triple samo zato sto sam ja to htela i sada se osecam mnogo opustenije, mada mi je, priznajem bila frka kada sam podizala rezultate. Senzitivnost ovih testova je do 70% i mogu dati lazan i pozitivan i negativna rezultat, ali ako je na ultrazvuku sve u redu, sve bitne mere ploda OK, najcesce i rezultati ovih testova budu dobri. Razmisli i odluci sama sta ti je ciniti. Pozdrav!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ako ne postoje neke specijalne indikacije, ne vidim zasto bi isla na double test. ja sam pitala doktoricu za to i tako mi je rekla, pa nisam ni isla.

a micanje bebe ces osjetiti vrlo skoro, ako bog da... ja sam ga pocela osjecati bas negdje u 15. tjednu. mozda ga vec i ti osjecas al ne kuzis da je to to, meni je trebalo neko vrijeme da skuzim... osjeti se vrlo lagano, kao da te leptirici skakljaju iznutra s krilcima

(za razliku od sad, kad ponekad imam osjecaj ko da mi krtica kopa rovove po trbuhu)

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I prijavi se na termine.

aaaaaaa sad sam se izbezumila!
    kakve termine?????????

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bez panike , to ti je samo post ovdje na Forumu. Kružoci trudnica -> Obavijest: Termini poroda (prvi na popisu).

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

disciplina, ajde mozes mi reci i ovdje kada ti je termin pa cu te ja staviti na listu.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

termin mi je 30.12
    hvalaaaaa

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Disciplina ja sam ti jučer bila na ultrazvuku na nekim markerima, na tome se vidi po naborima na bebi da li je sa bebom sve u redu,tj.da se isključi down i ostali sindromi i HVALA BOGU sve je u redu .
    Ta pretraga sa markerima se radi između 11. i 12.tj.
    Ipak taj double i triple test nikako ne mogu naškoditi bebi kao npr.amniocenteza di može doći do spontanog, pa mislim da se to isplati napraviti.
    Ali na tebi je da odlučiš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je dr ponudio kao i svakoj trudnici da idem na triple test, nakon prikupljanja mnoštva informacija odlučila sam da ipak ne. uglavnom pročitala sam negdje da od 1000 testova 50 bude pozitivno u kojem slučaju moraš na amniocentezu (kod koje postoji opasnost od pobačaja)radi potvrde, a nakon amnio anomalije se utvrde samo u 2 slučaja!
    osim toga, moraš biti načisto sa sobom što ako testovi budu loši. meni nije padalo na pamet prekinuti trudnoću s obzirom na nepouzdanost testova.
    to bi možda trebale obaviti žene kod kojih postoje genetske predispozicije - slučajevi u obitelji.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da neću ić ipak! isto mi je išla ili ne,to je moja beba! svi smo hvala Bogu zdravi i pouzdam se u Boga da je sve u redu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:?
    Meni uopće nije jasno ni zašto ti je dr preporučio double test. Niti si rizičnih godina, niti imaš neke probleme od prije zbog kojih bi te slao (koliko sam ja skužila). Rezultati nisu sasvim pouzdani, i mogu ti samo donijeti ogromnu količinu stresa bez veze...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam imala 29 godina kada sam prvi put ostala trudna. . . moj doc mi nijkada nije ni spomenuo double/triple tesove nego sam ga ja sama pitala pa mi je rekao da nema potrebe, da se na UZV moze vidjeti da li nesto nije u redu, da nisam "rizicna" skupina. Testovi su dosta nepouzdani ali ako pokazu vjerojatnost da nesto nije uredu onda te salju na amniocentezu koja nosi svoje rizike. . . Ja sam odustala od toga. . .
    I jos jedna stvar, u to doba u Vinogradskoj su radili samo double jer nije bilo markera za triple . . .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila nedavno na triple testu u Petrovoj ( u Vingradskoj rade samo double testove). Ne škodi, na dobrovoljnoj je bazi, preporučuje se kod "starijih trudnica", obično vađenje krvi iz žile a rezultati su obični statistički izračuni ovisno o dobi trudnice, razini beta hcg, najnovijeg ultrazvučnog nalaza gdje se mjere dužine kostiju itd. Određuje postotak vjerojatnosti pojavljivanja genetskih malformacija (Downov sindrom i sl) kako bi evenutalno se mogao napraviti pobačaj.

To je vječito pitanje, da li bolje znati ili ne znati. Makar to bila i statistička procjena a ne sigurno i nepromjenjivo stanje. Meni su super nalazi, pa sam sad happy i drago mi je da sam išla na to.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa
    mislim da neću ić ipak! isto mi je išla ili ne,to je moja beba! svi smo hvala Bogu zdravi i pouzdam se u Boga da je sve u redu
    bravo

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

disciplina, moj doktor iz Petrove nikoga ne šalje na te testove osim ako je žena zatrudnila s 35. i više godina te ako postoje slučajevi u obitelji. Rekao je da je kod trudnica koje su mlađe velika vjerojatnost pogrešnog rezultata.
    Drago mi je da si odustala.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam imala slične dileme, i odlučila sam ne ići. Imala sam probleme u trudnoći, jedva sam dočekala drugo tromjesečje, tako da nema šanse da ugrozim dijete na način da bih pristala na amniocentezu. Bez obzira na rezlutate testa amnio ne bih radila, pa ni test nema smisla. Opet ponavljam, to je moja odluka, a ispravna je samo ona koja će trudnici uštedjeti živce i osigurati joj što ugodniju trudnoću.
    Umjesto tih testova, ići ću na kvalitetan uzv. U četvrtak. Javit ću novosti na zimskima, naravno.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dobrodošla i dugo sa nama tipkala
    za te testove su ti cure već sve napisale, a i ti si već odlučila - super
    drago mi je da se educiraš i da pratiš ovaj forum
    vidiš doček kak ti je Paulita odmah poslala link za zimske

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Iako sam o tome pisala na " zimskima" evo samo da dodam ovdje, potpisujem sve ono sto su rekle djevojke prije mene. Mislim da sa svojih 25 godina nema nikakve potrebe da ides na taj test, ja imam 36 pa su me plasili s amniocintezom, a ovo mi se je cinlilo kao sasvim pristojna zamjena pa sam otisla i hvala Bogu sve je bilo ok, ali da ne moram ne bih isla.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hello_Kitty prvotno napisa
    , ali da ne moram ne bih isla.
    pa ne moras ici na amniocentezu
    to nije obavezna pretraga bet obzira koliko godina imala i kakve slucajeve u obitelji imala...

ako zelis. mozes ici, ali ne moras ako ne zelis....

Magy

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    :?
    Meni uopće nije jasno ni zašto ti je dr preporučio double test. Niti si rizičnih godina, niti imaš neke probleme od prije zbog kojih bi te slao (koliko sam ja skužila). Rezultati nisu sasvim pouzdani, i mogu ti samo donijeti ogromnu količinu stresa bez veze...

Ti si jos mlada i mislim da ti to nije potrebno.
    PUNO SRECE U TRUDNOCI (SA TVOJOM PUPOM)...

Hello_Kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Citiraj Hello_Kitty prvotno napisa
    , ali da ne moram ne bih isla.
    pa ne moras ici na amniocentezu
    to nije obavezna pretraga bet obzira koliko godina imala i kakve slucajeve u obitelji imala...

ako zelis. mozes ici, ali ne moras ako ne zelis....
    da..znam, kao sto sam rekla triple je bio ok i amniocenteza se i ne preporucuje, ali i da se preporucuje ne vjerujem da bih isla, na triple sam isla jer tako su mi preporucili obzirom na godine...nisam ni razmisljala da odbijem jer nisam ocekivala nista lose

stix

Početno

i meni je ginićka preporučila da idem na triple test, a niti imam godine za to, niti bolesti u obitelji. puno sam čitala o tome na Rodi i na internetu i odlučila da ne idem.
    sve će biti OK! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •