Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Odlučiti se za epiduralnu ili porod u vodi....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Odlučiti se za epiduralnu ili porod u vodi....

Već smo došli ja i moj bebo do 4 mj pa mi ponekad pada na pamet kako ću ja to rađati...Odlučila sam se da ću se zaputiti prema Rijeci na porod u vodi. Čitala sam prekrasne priče o takvom načinu poroda i mislim da je to nešto stvarno najbolje za majku i dijete.
    Kužim da me mora boliti, to mi je jasno...Ali s obzirom da i za najobičnije popravke zuba tražim injekciju neznam...Pada mi na pamet epiduralna...A opet i za nju sam čula da se može ostati invalid i tog tipa priče...
    Mislim da ću ipak u Rijeku, ali ako me tamo uvati panika kad krenu trudovi...Hm

Šta mislite?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ovo premjestam na 'porod' jer mislim da, po tematici, tamo spada.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo još jedne koja za svaki popravak zuba traži anesteziju (da mogu, tražila bih totalnu), ali sam rodila u vodi, potpuno prirodno. U jednom trenutku sam ipak tražila epiduralnu, (i bili su spremni odmah pozvati anesteziologa) ali je to bilo zbog umora i činjenice da sam morala ležati zbog CTG-a štoje pojačavalo bol. Čim sam sjela na loptu, anesteziolog je ispao iz priče.
    Trudovi nisu po ničemu slični drugim vrstama boli - dolaze u pravilnim razmacima, polagano se pojačavaju i osjećaš kad popuštaju tako da se možeš pripremiti i odmoriti između dva truda. Nema oštre boli koja te "izbombardira", više je osjećaj snažnog stezanja i opuštanja. Najbolniji dio je sam izlazak bebe, ali to ne traje dugo.
    Prije nego se definitivno odlučiš za epiduralnu, svakako pročitaj koji su rizici ne samo za tebe, već i za bebu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

odmah mi je lakše malo Znači koliko sam skužila to nisu probadajući bolovi tipa ono kad te jajnici probadaju, nego te boli cijela utroba ? Znam da se to dvoje ne može porediti ali me čisto zanima.. Thanks

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene definitivno ništa nije probadalo, a nisam osjećala ni da me boli cijela utroba. Osjećaj je kao da ti se donji dio trbuha polagano steže i to postaje sve jače i jače (i naravno, bolnije). Ja sam možda dva puta u životu imala neke blage menstrualne grčeve i osjećaj je bio sličan tome.
    Upravo je ta "logičnost" trudova meni pomagala da izdržim. Smirivalo me to što sam mogla osjetiti kada trud dolazi, kako se polako pojačava, a kad osjetim da popušta, znam da je s tim trudom gotovo, mogu se malo odmoriti i čekam idući.
    Znači, uopće nije kao u filmovima, gdje ležiš u lokvi krvi dok te trudovi razaraju bez ikakve logike, a ti držiš muža za ruku i vrištiš da te više nikada neće smjeti dotaknuti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Znači, uopće nije kao u filmovima, gdje ležiš u lokvi krvi dok te trudovi razaraju bez ikakve logike, a ti držiš muža za ruku i vrištiš da te više nikada neće smjeti dotaknuti
    Da i ono čim joj krenu trudovi odma je takoreći rodila

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mommy, ti si to tako lijepo objasnila.

Obzirom da su meni mjesecnice jako bolne, trudovi su bili nesto malo jaceg intenziteta nego mjesecnica.

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Najbolniji dio je sam izlazak bebe, ali to ne traje dugo.
    Mislim da je ovo individualno. Meni je ovo bio najlaksi dio - najbolniji su mi bili trudovi sat vremena prije izlaska bebe. A onda kada sam osjetila pritisak na debelo crijevo (i prilikom prvog i drugog poroda) rodila sam za nekih 5-10 minuta. No, ja sam prvo dijete rodila u tri izgona, a drugo u samo jednom izgonu, pa je to mozda olaksavajuca cinjenica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •