Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Klistir...

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Klistir...

Termin za 2o dana. Umirem od straha....ja sam jako osjetljiva "dole". Boli me samo dok dizem noge kod ginekologa, a kamoli....
    Naime, mama (hmmmm) mi je rekla kako je nju klistir isprao do boli te da joj je uz jako tiskanje kasnije prouzrocio jake i bolne hemoroide koji je bole stalno (koliko ja znam) :? :?
    Da li je to moguce ili je to jos jedan mamin mit???
    Rekla je da ispitam klistiranje kod kuce, kako i da li je to moguce?????

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma daaaaj. niš ne boli, samo je neugodno. to je obična topla voda. a doma? ne znam imaš koga doma ko je stručniji u klistriranju od sestara?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa lijepo odbij klistiranje. osim sto je nepotrebno, po nekima cak i stetno jer beba prvo dodje u dodir sa bolnickim bakterijama umjesto tvojim, to je i vrlo neugodno iskustvo.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Klistir...

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Termin za 2o dana. Umirem od straha....ja sam jako osjetljiva "dole". Boli me samo dok dizem noge kod ginekologa, a kamoli....
    Naime, mama (hmmmm) mi je rekla kako je nju klistir isprao do boli te da joj je uz jako tiskanje kasnije prouzrocio jake i bolne hemoroide koji je bole stalno (koliko ja znam) :? :?
    Da li je to moguce ili je to jos jedan mamin mit???
    Rekla je da ispitam klistiranje kod kuce, kako i da li je to moguce?????
    I ja sam ista mimoza kao ti. Ali klistir me nije bolio. Nije bio u jakim trudovima. Mogla sam ga odbiti jer sam rađala u Rijeci i na stolčiću, ali nisam htjela još misliti na to. Čini mi se da bi mi bilo teže roditi da nisam napravila klistir.

Što se postupka tiče, brže je gotovo nego što ćeš shvatiti. Ne grči te kao laksativi, jednostavno... hm... ide
    Nemoj se i oko toga zabrinjavati. Ja znam da jesam, a nije uopće bilo strašno. I, da, nisam dobila hemeroide, a stalno sam krivo tiskala, što "na guzu", što "u glavu".

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ako klistir ne uspijes izbjeci, probaj prirodno ciscenje- ja sam i onako imala redovitu stolicu tokom trudnoce, pa sam tih dana imala i pojacanu. trebala sam se probuditi u 15 do 6 radi klistiranja, digla sam se u 5 i od nervoze izbacila sve iz sebe u pola 6 tako da nije imalo sto ici van osim vode. i ja sam se grozila toga a na kraju mi je bilo ko macji kasalj.

sama znas sta te najvise tjera- kupus, sljive, tresnje, slatka kava na taste, salate....

lidac2004

Početno

mene klistir uopce nije bolio. a isto sam mimoza .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prvo iskustvo sa klistirom mi uopće nije bilo traumatično. Drugi put sam mislila da ću umrijeti.... Treći put bi ga sigurno odbila!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imala sam klistir u trudovima i nakon poroda, jer sam imala carski i malo me mučila stolica a nisam se prvih dana usudila tiskati. Mene ti klistir ni najmanje nije bolio, dapače, ugodno sam se iznenadila kako te lijepo počisti... Zafrkavala sam se sa sestrom uoči poroda (da ne mislim na trudove) kako ću doći k njoj da me isklistrira svaki put kad se zaštopam 8)

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

no frks, no peniks
    ne podnosim bolnice, padam u nesvjest kada vadim krv
    ili odbij klistir ili se opusti

ma fakat, meni je isto bilo bed kak će to ići - 2x sam ga dobila (sa l i sada sa d) i nije bio uopće bed

što se hamača tiće - pazi na izgon
    a osim toga, oni vole trudnice (to ti ne tko može stručnije objasniti, vezano uz krvne žile...)

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni je listir došao kao olakšanje :D Eh da mi ga je kako doma primjenit

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam umirala od straha, a na kraju ništa. samo da me nije cura koja je samnom bila upozorila da odma idem u wc, bilo bi svega

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa ja imam doma pumpicu za klistir, ponekad mi stvarno dobro dođe (puno manje neugodno od glicerinskih čepića). Sigurno nije ugodno kao situacija, da ti tamo neka nepoznata sestra gura cjevčicu gdjeveć, ali ne znam kako bi klistir mogao biti bolan?!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Klistir je nepotreban.
    Ako ostanes kod kuce u predtrudovima, ici ces vrlo cesto na wc.
    Klistiranje pred porod je praksa koja se ne smatra evidence based , tj. utemeljena na znanstvenim istrazivanjima
    U Hrvatskoj se radi jer je dio zastarijele rutine koje nitko ne zeli mijenjati.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni klistir uopće nije bio neugodan. A kako sam se doma već očistila 2x prije bolnice, mislim da sam hodala po predrađaoni s vodom u guzi jedno dobrih pola sata jer me uopće nije tjeralo! No na kraju je ipak izašlo nešto stolice, nije baš bila čista voda

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto vidis, Tami, uopce ti nije trebao. Zasto ga onda davati?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam dvije noci prije poroda imala trudove i nisam spavala jer sam svako malo isla u wc ali nisam imala stolicu, dosla u bolnicu otvorena 6 prstiju i dali mi klistir (pitala me je sestra kad sam imala stolicu) tako da sam zaglavila u WC-u da je doktor dva puta dolazio po mene da vidi jesam li gotova a ja nikako nisam mogla prestati klistir me nije bolio ni najmanje. mislim da se ne bi stigla ocistiti prirodno jer sam rodila pola sata poslije.inace sam sklona hemeroidima i imala sam osjecaj da su mi svi izasli poslije poroda tako da sam svakoga ko je prolazio pored uctivo pitala "ja se izvinjavam jesu li mi mozda iskocili hemerodi"?, a taj dan je u bolnici bila masa studenata koji su gledali kako radjam pa su me svi zagledali i tjesili kako je sve u redu.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma daj, kakva bol, nema boli, samo je neugodno, kasnije imas proljev i to je to. mislin da nema sanse da je od klistira dobila hemoroide, to je od trudova sigurno
    ako mozes, izbjegni. ja san se ocistila sama od sebe kod kuce pa mi uopce nije ni trebao, a svejedno san ga dobila :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj T&T prvotno napisa
    tako da sam svakoga ko je prolazio pored uctivo pitala "ja se izvinjavam jesu li mi mozda iskocili hemerodi"?,
    A meni samo što nisu iskočili od smijeha!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni su nakon klistira počeli ludovati trudovi koji su trajali skoro 16 sati, proradila mi je žuć pa sam i povračala veći dio vremena u rađaoni. Kolegica mi je oba puta rodila bez klistira i nije bilo nikakvih problema. Također zaradila sam hemeroid ili nešto takvo na samom izlazu i često zbog toga imam problema (tome mogu biti uzrok i tiskanje). Odlučila sam da ovaj put odbijem klistir i u tome me ništa neće spriječiti.
    Eto, mnogi nisu imali problema ali ja sam jedna od onih "sretnica" kojima smeta

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni klistir nije ni trebao, kada je sestra pustila vodu nakon minut pita jel uredu ja kažem nije, ona me u čudu pogleda ko veli kako još nećeš i onda se okrenu da pojača vodu, opet nakon nekog vremena pita hoćel, a ja vidim da će me pumpati do besvjesti i kažem hoće, a ono neće. Odem u kupatilo i samo izbacim tu vodu poslije me pitaju jesam li sve izbacila ja kažem jesam, čuj zar su mislili da ću opet leći da me pune vodom...u suštini nije bilo neugodno samo što na meni nije upalilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •