Results 1 to 14 of 14

Thread: PRIJELAZ U VEĆU SJEDALICU 15-36kg

MARKO04

Default PRIJELAZ U VEĆU SJEDALICU 15-36kg

Marko ima 21 mjesec i 15kg, pa razmišljamo o kupnji nove autosjedalice, jer mu je ova, koja je naime do 18kg, već premala.
    Da li ga već mogu staviti u veću sjedalicu (15-36kg), s obzirom da ona ide sa normalnim pojasom?

Radije ne! Bolje je sačekati do nekih 18kg!
    Kako mu je premala?

Ancica's Avatar

Janoccka dobro pise.

Zasto mislis da mu je premala?

Obicno klinci u njima izdrze do 3. godine.

ninochka's Avatar

ne vjerujem da mu je mala . Ian je stariji godinu dana, lakši je oko kilu, ali ziher je viši, a još mu je dobra

Vishnja's Avatar

i nadja jos uvek 'staje" u svoju sa 3,5 godine. doduse, ona ima oko 15 kg , ali i prilicno duge noge...

MARKO04

Mislim da mu je premala, jer mu je glava već dosta iznad naslona sjedalice, pa se bojim da to nije ok.
    Možda je to krivo razmišljanje, jer malo znam o sjedalicama, pa molim savjet.

Inesica's Avatar

trebalo bi vidjeti što točno piše u uputama od autosjedalice koju imate. koja je autosjedalica u pitanju?

ovako općenito (ali stvarno se može razlikovati od sjedalice do sjedalice) dijete preraste AS od 9-18 kada:
    - dođe do 18kg
    - mu sredina ušiju dođe do ruba AS
    - mu remenčići nisu više na pravoj visini. trebali bi biti u razini ramena ili malo iznad.

što se tiće izbora sjedalice 15-36.
    postoje koje imaju vlastite remenčiće (one su u biti 9-36) i njih bi preporučila. kada dijete dosegne 18kg ti remenčići se skidaju i dijete se veže samo pojasom automobila.

postoje i bez vlastitih remenčića i u njih se dijete odmah od 15kg veže pojasom automobila. to je u biti isto ok. naime radi se o tome da su pojaseve od automobila napravljeni tako da se zakoče kad na njih djeluje sila koju prouzroči tijelo od 15kg, no bilo je slučajeva kad to i nije išlo savršeno odnosno pojasevi se nisu zakočili. bolje je da je dijete što teže od tih 15kg ako bi se vezalo pojasom automobila.
    15kg je baš granica

Inesica's Avatar

Quote Originally Posted by Inesica
    postoje koje imaju vlastite remenčiće (one su u biti 9-36) i njih bi preporučila. kada dijete dosegne 18kg ti remenčići se skidaju i dijete se veže samo pojasom automobila
    kad pišem na brzinu.

dijete se veže samo pojasom automobila ali još je i dalje u toj AS odnosno boosteru

MARKO04

Hvala na savjetima, a on trenutno ima Maxi-cosi sjedalicu, ovu do 18kg. Jel postoji ikakva šansa da se dogovori individualni pregled sjedalice, budući da planiramo na more. Mi smo naime bili 9.7. u 16h i 30min na parkiralištu kod MUP-a, ali nikog nije bilo, pa smo mislili da je to možda odgođeno.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

Udruga Roda održati će u nedjelju 09.07. besplatan pregled autosjedalica na kojem roditelji mogu dobiti informacije, savjete i praktičnu pomoć vezanu uz ispravno korištenje autosjedalica. Pregled će se održati ispred zgrade MUP-a u Heinzelovoj ulici 98, od 17 do 20 sati.
    došli ste prerano :/

Mi imamo maxi cosi sjedalicu 9-18 kg, priori XP, Vanja ima 38 mjeseci, 16.5kg i 104cm, veliko je dijete i bez problema stane u sjedalicu.
    Ste podigli remenčiće na najviši položaj?

Edita ima 15, 5 kg .
    Sami, nesto malo manje. Njemu treba druga autosjedalica, pa bismo mu dali Editinu, a njoj kupili ovu trecu. Jel pametna ideja?
    Bezveze mi je sad kupovat i njemu drugu autosjedalicu, a za nekoliko mjeseci njoj onu trecu. :/

Nika's Avatar

snorki, manje vise cini mi se da znas sve prednosti i mane.

nekako mi se cini da bi edita izdrzala u toj sjedalici sigurno jos godinu dana, ovisi koliko je visoka.

minimalni uvjeti za sjedalicu za vecu djecu su da klinci imaju barem 15 kg, po tome bi ona mogla u booster, a sami u njenu.

ona je visoka 95 cm . Znaci, jako je visoka.