Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Mliječni kanalić...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Mliječni kanalić...

Pretražila sam forum i nisam našla niti jedan topic na ovu temu (jedino ako mi je promakao).

Zato, imam pitanje... bila sam na pregledu i rekla mi doc da imam prošireni mliječni kanalić. 20 mm dug i oko 6 mm promjer. Moram na pregled za 4-6 mjeseci kod doktorice koju mi ona preporučuje.
    Da li se moram zabrinuti?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ne znam... Ja sam imala problema s dojenjem radi suzenih i zacepljenih kanalica. Dobila sam mastitis i apces, pa su mi na uzv dojki dali ovu dijagnozu. Zavrsila sam na operaciji u zadnji cas prije spese. Dobro je da za to znas prije dojenja - u svakom slucaju. kakvi problemi mogu nastati radi prosirenog kanalica, ne znam.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Deaedi kakvi su ti bili simptomi, ja sam naime imala krvarenje iz jedne dojke (na dojim, trudna sam 18 tjedana) i sada idem na citološke pretrage, krv prešla u mliječno bijeli nešti gušći iscjedak. :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

U trudnoci nisam imala nikakvih problema. No, prije kojih 5g imala sam bjelkasti iscjedak iz lijeve dojke. Bila sam na UZV i doktorica je rekla da su mi dojke mislim policisticne-imaju neke bezopasne mali kvrzice, ali da to nije nista opasno.

Problemi su poceli kada mi je doslo mlijeko - prvo, moja H nije htjela sisati- pretpostavljam da jadna nije mogla tako snazno vuci da joj dodje mlijeko, a moje sise prepune.

Pa sam se ja izdajala kojih 6tj. Problemi: imala sam jako puno mlijeko, dojke uvijek prepune, a ja moram pumpati/stiskati ko luda da to mlijeko izadje. Jedan petak sam osjetila malu kvrzicu u lijevoj dojci. Pokusavala sam je razbiti masazom, zvala Rodin SOS telefon i radila po njihovim uputama. To se pokazalo pogresnim - ispostavilo se da sam masazom i oblozima sama stvorila apces - specijalistica za dojke mi je rekla da sam masazom samo pogorsala stanje - kao da masiras i stisces upaljeni prist koji nemoze prsnuti - samo ce se upaliti. tako je bilo i kod mene - masaza, oblozi, sve je to samo izmaltretiralo dojku koja se upalila, zagnojila: temperatura mi je porasla na preko 39, hitna operacija u opcoj anesteziji, previjanje jos tjedana dana svaki dan.....Izdajanje kroz rez - ne mozes zamisliti kako to boli.....

Rekli su mi da sam dosla u zadnji cas. Slijedecu trudnocu, ako je bude, planiram odmah po porodu zaustaviti mlijeko sa Bromergonom.

Zato, preporucam ti da obavis UZV dojke da se vidi kakvi su ti mlijecni kanalici. Takodjer, dobro je da ides na citoloske pretrage, da se vidi da li mozda imas kakvu bakteriju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Zato, preporucam ti da obavis UZV dojke da se vidi kakvi su ti mlijecni kanalici. Takodjer, dobro je da ides na citoloske pretrage, da se vidi da li mozda imas kakvu bakteriju.
    UZV dojke mi je napravljen, a s citološkim pregledom sam gotova danas, nalazi slijedeći tjedan.

UZV nije puno pokazao, vidi se upaljeni mlijećni kanalić ali uzrok je nepoznat, ili upala ili fibroadenom ili papilom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •