Možda bi trebalo staviti na forumsku burzu, ali mislim da će ovdje više doći do izražaja. Zna li netko gdje se može nabaviti?? U Hr ih nigdje nisam vidjela, a obišla sam i dobar dio Bosne i ništa.. Jel netko možda zna???
Možda bi trebalo staviti na forumsku burzu, ali mislim da će ovdje više doći do izražaja. Zna li netko gdje se može nabaviti?? U Hr ih nigdje nisam vidjela, a obišla sam i dobar dio Bosne i ništa.. Jel netko možda zna???
zar ih nema tvoja tetka? znam da ih ona radi![]()
(jesu to posebni produzeci ili....nesto ima, ja vidjeh)
Nisam imala pojma, ali mama mi je već dugo u potražnji i nemože baš svaki dan ići posuditia meni se tako jedu tulumbe... Inače koliko mene sjećanje služi, to je metalna tuba s zvjezdastim oblikom i ima drveni komad s kojim se "istjeruje" tijesto van.
da. mislim da ona cak koristi ono cime se istiskuje slag, cime se dekorira.
evo, veli MM da ima!![]()
a šta su ti tulumi ili tubulumbi ili kako već?!
Jako slatki kolači. Pokušat ću nabaviti recept pa ga onda stavim.
toliko slatki da su meni preslatki![]()
[quote]TULUMBE
Potrebno: 50 dkg brašna, 5 jaja, 1 litar mlijeka, 1 šoljica ulja, so, šećer. Za agdu: 1,5 kg šećera,
A ovako izgledaju..
Ovo bi trebale biti hurmašice?
tulumbe....mmmmm....finooooo....
dala si mi ideju.....nisam jela/pravila sto godina
Daj, vodenjak, ne moraš svaku riječ ispravljati!
Bilo je već toga na forumu, govorilo se.
Najbolje ući u neku slastičarnu gdje se prodaju i pitati.
Zamoli familiju u Bosni da ti kupi.
Ili neku od sredn****sanskih forumašica.
Ako ti nije važno da su zvjezdaste, možeš ih istiskivati kroz običnu najlonsku vrećicu.
ili kroz špricu za šlag, ali bez nastavka (ili ako ima neki skroooz široki).
a hurmašice, moje upravo ovako izgledaju kakbe su na toj slici: nisu mi prave ako ih ne pritisnem na ribež,,,
uh, što bih sad mogla mlatnuti nekoliko...
E njojza ja bi ti bila zahvalna. Sve što sam našla bilo je plastično, a ja bi (mislim moja mama) ipak onu drvenu. Ako uspiješ nabaviti, daj adresu ili račun da ti pošaljem lovu.
Apricot, i moja mama obavezno stavlja na ribež, a danas me zove Hoćeš doći na hurmašice?? Nitko sretniji od mene!!! Inače tražila je u Banjaluci i Bugojnu i nije našla :/ .
A što se tiče ispravki, ja sam ti picajzla, a i da natučem broj postova.
Pitaj mamu mogu li i ja.
Ponijet ću i majice...
Drage volje! Samo ti dođi! Mogu i tufahije, a ako bude tulumbar napravit će i tulumbe..
potrazit cu pa se javimVodenjak prvotno napisa
nema na cemu
Meni ovaj tvoj tekst izgleda kao poezija.apricot prvotno napisa
![]()
O, ja sam ti poznata po tome.
a kad se naljutim, pišem haiku, pitaj Rode!
ima na čaršiji drvenih, pravih tulumbara.
ovo je za njojzu.
idem zvat mamu da minapravi.
apri, dođeš?
njoza je cesce u drugoj drzavi, nego na carsijiMamita prvotno napisa
![]()
ali cu za dobrobit covjecanstva otici sutra do grada da nadjem
mamita, gdje tacno?
Ali ja ne pitam za spravicu nego za gotov proizvodNjojza prvotno napisa
![]()
pih, nema tebi gotovih proizvoda dok ne izvolis doci po njih ovamo!apricot prvotno napisa
![]()
15.9.
možemo zakazati sastanak!
dobro si se sjetilaapricot prvotno napisa
![]()
imas pravo da biras ho's baklavu, tulumbe ili hurmasice
i nemas pravo da varas![]()
pih gdje tačno?
nemam pojima
gdje prodaju slične drvene stvari, kutljače i sita.
tamo sam ja kupila
prošle ili čak pretprošle godine
sad ćetemeubittek
kaže se or-bi-trek, ti neznalice!Mamita prvotno napisa
ja ne smijem ni da se tuspasim, jer ce me ove moje Bosanke ubit. Ja bila u Sarajevu i vratila se, ali bez upoznavanjaBila sam u periodu kopanja sarajevskih ulica
![]()
Opravdam se na pp pojedinacnoPa ko oprosti- oprosti
![]()
Tulumbica sam se najela dok je mama bila ovdje. Ona donijela plasticnu spravu za tulumber pa nam pravila svaka tri dana. Jos sveki poslala domacih jajaaaaaa. Ma ko tenk sam.
Vidi nje!
Nema je mjesecima, a čim se spomenu tulumbe...
ma nisam dva mjeseca bila kuci. Sinoc smo dosliAli mora ocima vidjeli nismo. zato smo Bosnu obisli uzduz i poprijeko.
Bacili smo se u domaci turizam
![]()
istinu na vidjelo. Prvo sto sam uradila u Sarajevu jeste da sam podsjetila zubara i to nekoliko puta.Nego, ja ne volim te nase agdaste kolace (tu su Austrijanci mnogo jaci), ali moja mama pravi tulumbe sa minimalno secera.
Pred godisnji sveki me je o jadu zabavila. Deset dana prije nego cemo krenut poslala nam 60-ero jaja. :shock: Dijelila sam i sakom i kapom samo da ih se kutarisem. Ono sto je ostalo otislo je u tulumbe![]()
Evo sad opet mi utrpala 30 jajaStvarno ne znam sta cu sa njima. Vise ne mogu ni zvat ljude i pitat hoce li jaja, jer me uveliko svi prozivaju zbog toga
![]()
Podižem za Vodenjak...
elem, raspitivala se ja po čaršiji, pitala u Egiptu, Slatkom ćošetu i Kod Ramisa...
I svi rekoše da oni to nabavljaju u Rvackoj, a moja mama se kune da je vidjela u Žitnjaku.
apricot prvotno napisa
nisam ni sumnjala da neces zaboraviti
ima u merkuru jedna metalno drvena spravica za kekse,ali mislim da je to to.
provjerim sutra.
Cure nema me na netu već danima pa tek sada vidim! Veliko HVALA svima na trudu, negdje ću već naći, a do tada se davim u kupovnim tulumbama![]()