Malamo, ma bez problema se to dogodi! Moja je kcerkica prestala sa 2,5 godine sama. Tih posljednjih 6 mjeseci je jednostavno sve manje papala. Ja joj nisam nudila kad nije trazila i tako se postupno dojenje smanjivalo. Imali smo jednu vecernju cicu mjesec, dva... cice su omeksale, nisu joj vise bile fora, trebalo se previse muciti za vucenje... tako je sve manje, iz dana u dan i onda vise nije ni htjela. I to je bilo to.

Tvoje dijete ima godinu i pol i jos te jaako treba. Znam da se veselis i drugoj bebi, ali imas i sad bebu koja te treba i zasto se "rjesiti" sa cike (ili bilo ceg drugog) jednog da bi imala drugo. To sad kad ovako kaze zvuci grublje nego sto je, pa se unaprijed ispricavam, ali evo, ja tako mislim. Smatram da kad vec obitelj postane troclana, onda na nekin nacin sada 3 clana moraju "odluciti" da li su spremni za jos koje djetesce.
Ljudi inzistiraju na malim razlikama kod djece misleci da ce se djeca zajedno igrati. Pa, mozda i hoce (jer ce morati), ali nece biti u istoj fazi do 20 godine zivota.. tako da... je bas svejedno (ako te to muci), a bit ce prilicno uskraceni oboje (ili bar jedan). Zamisli dijete od 2 i 4 godine.... pa od 4 i 6 i njihove razlicitosti.. pa do 12 i 14.... pa 14 i 16... uvidas li koliko su to razliciti svjetovi?

Zelim reci da nista ne treba forsirati. Stvari ce ispast savrsene kad ih se pusti da teku prirodno i spontano. Mozda tvoja kcerkica zeli dojiti jos 2 godine i za nju ce to biti idealno! Mozda ce jos samo koji mjesec hjeti i iznenaditi te kad odbije. Ne znas to. Ali daj joj sve od sebe, pa tek onda idi na drugo. Tada nece biti ljubomore, a imat ces prekrasno dvoje djece.

Takoder. Imaju u vidu da kad dode druga beba, imat ces puno mlijeka i punije cice i prvo ce ti se dijete opet prikopcat cak ako prije trudnoce i prestane. MOzes ih naravno dojiti oboje, ali... evo cisto...

U svakom slucaju, sretno!