Drage forumasice,
Imam jedno divno malo dijete (18mj.) koje je 101% vezano za mene…vesela je I osmijeh joj je non-stop na licu I njenu srecu I zadovoljstvo ne bih rizikovala ni po koju cijenu….ALI…od rodjenja da ne kazem od prve minute moja beba je povezana sa sikom…ni u bolnici nije htijela da spava u svojoj kolijevci nego samo na siki…ja tad nisam spavala 4 noci koliko smo bile u bolnici iz straha da je ne ispustim a I kreveti su bili mali…spavala bih tek na kratko kad bi muz bio u posjeti …govorim sve ovo samo da vam objasnim o kakvom teskom obliku attachmenta se radi
E sad…mi bismo da pravimo bebu no.2 I da nekako bebu no1 skinemo sa sike. Spava sa nama u krevetu I skoro po cijelu noc visi na siki…ako ja slucajno besshumno ustanem po casu vode ili u WC ona ISTE SEKUNDE kao da nije ni spavala samo sjedne I ceka da se ja vratim da se ponovo prikaci I nastavi…ne znam kakav ona to ima san…nekad place sve dok se ja ne vratim a ako se u toku noci slucajno odmakne od mene i kad to primjeti – automatski se ustaje I trazi gdje sam I kad me nadje prilijepi se uz mene da ne mogu disati…iako imamo krevet ‘king-size’ spavamo u jednom cosku stijesnjeni kao sardine jer nas ona svojim prijepljivanjem dovede do coska…tako je mila I slatka I njezna I volimo tu prisnost…ali kako da onda pravimo bebu br 2 ??kako ide taj famozni process bezbolnog odvajanja od sikenja nocu kad ona bukvalno pada u ocaj kad ja ustanem na 10 sekundi???molim vas dajte savjet, vidim da vas ovdje ima dosta ponosnih uspjesnih attachment roditelja, pa ako moze neko svoje iskustvo sa mnom da podijeli…osjecam se kao u zacaranom krugu…da jos da dodam da I po danu zaspi uz siku I ako ja ustanem spava vrlo kratko a ako sam ja pored nje mnogo duze spava…HVALA!!!!
Narocito me zanima iskustvo mama koje su uspijele BEZBOLNO (citaj bez suza) da bebu odvoje od sikenja I u kojoj bebinoj starosnoj dobi se to dogodilo??????
H V A L A