-
Bok!
Ja ti mogu navesti svoj primjer. Kupili smo kucu u nizu cca 100m2, u visokom roh bau za 800E/m2. Ugovor je sklopljen u jesen 2004., s tim da je prodavatelj sa svojim dijelom radova trebao biti gotov do kraja 8 mj. 2005. (sto naravno nije bio).
Prema ugovoru njegov dio poslova ukljucivao je kompletno uredjenje vanjskog dijela kuce (stolarija, izolacija, fasada) no onda smo se jos morali natezati oko uredjenja balkona jer je on tvrdio da to nije dio fasade. Na nas trosak ide i uredjenje okolisa (terasa i ulazne stepenice, njihovo oplocivanje, vrt, oplocivanje parkirnog mjesta itd.)
Od unutarnjih radova njegovo je bilo priprema zidova do pred bojenje i podova do pred postavljanje obloga (dakle glazure), grijanje, instalacije i razvod struje i vode, uredjenje jedne kupaonice. Naravno i tu smo se oko nekih stvari morali svojski natezati (npr. prema njemu u uredjenje kupaonice ne spada i silikoniziranje, stepenice unutarnje nam nije oblozio glazurom, ostavio nam je otvore krivih dimenzija za unutarnju stolariju itd.)
Sve u svemu, mi smo "jedino" morali financirati drugu kupaonicu, unutarnju stolariju, dovrsenje stepenica (imamo drvena gazista), farbanje zidova i ograde za unutarnje i vanjske stepenice te parkete i to nas je sve do sada kostalo cca 15 000E (s tim da nam je ograde radio moj tata jer smo od majstora dobili predracun na cca 40 000 kn; gazista za stepenice nam je radio susjed inace su oko 100 E komad i sl.)
Zakljucak, usparali smo oko 15 000 E (jer je cijena kljuc u ruke bila 1100 E/m2), a nagnjavili smo se stostruko vise pa ak se fakat ne kuzite puno u gradjevinu (ko mi :/ ) ili nemate nekog pouzdanog tko bi to sve kontrolirao mozda bi bilo ipak pametnije kupiti kljuc u ruke. Ja slijedeci put dajem najvise para za dobar nadzor - da imam nekog kome cu reci kak hocu da to izgleda i kad dodjem tamo da je sve napravljeno kak ja hocu, a ne da se moram s majstorima prepucavati oko sitnica (npr. on me uvjerava da je lakirao parkete mat lakom, a parketi ko ogledalo!)
Iako niti kuzenje u gradjevinu nije uvijek garancija da necete popljugati - moji frendovi su kupili stan koji im je zbog lose izolacije vec prvu zimu postao "uzgajaliste" gljivica, a inace imaju svoju gradjevinsku firmu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma