-
Dječji doplatak...kako ga sada ostvariti
Molim vas razjasnite mi slijedeće:
situacija:ja ostajem kući od 1.8. još 6 mjeseci i idem na 1600 kn(trogodišnji por.dopust s troje djece);MM prešao u drugu firmu ovaj mjesec i ide na nižu plaću :/ .
1.kako sada s dječjim doplatkom -jer sada smo kandidati?
2.što podnijeti od dokumenata?(ako je prosjek plaće sve nam se mijenja sada a ne prije tri mjeseca jer se uglavnom traži prosjek unazad -ili ne???
3.gdje se to podnosi?
4.kada se realizira tj.ako nam odobre kada počnu isplate?
OT-tko ima pravo na refundaciju troškova za udžbenike i kako se to ostvaruje?
-
pa koliko ja znan, trazi ti se prosjek primanja iz one prosle godine, a ne ove, znaci 2005
ja cu ovako otprilike napisat sta ti triba, ono sta se sjecam-kopije osobnih, kopija djetetovog jmbg-a, podaci o svim primanjima clanova kucanstva, 2 obrasca od narodnih novina (za djecji doplatak i o clanovima kucanstva) i ako neki period nisi bila zaposlena u 2005, potvrda od zavoda za zaposljavanje da nisi bila u radnom odnosu
a podnosi se na zavod za mirovinsko osiguranje, mozes i poslat postom, preporuceno, a ako ti nesto fali, oni ce ti poslat pismo nazad sa popisom onoga sta ti fali
za isplate, moras prvo dobit rjesenje o djecjem doplatku, ap tek onda pocinju isplate, to ti sve skupa traje oko 2-3 miseca, a ako imas vezu i brze
i bitno ti je predat papire do 28. u misecu!!!!
eto to je sve sta se ja mogu sjetit
-
Hvala luce
sve si mi to lijepo objasnila, ali baš mi ne paše ta sporost no... novce ne dobiješ kada ih nemaš nego kada oni odluče.Prema ovom to traje par mjeseci a tada se nadam promjeni na bolje u našim primanjima pa ću morat opet prijavljivat promjenu.No dobro.Sada para nema a onda će ih biti :D
Neću se žalit samo treba proć ovaj teški period.
-
nema na cemu, draga! samo bi volila da ti se jos netko javi, mozda san ja nesto zaboravila ili pobrkala
i drzi se
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma